Οι εκδόσεις Επόμενος Σταθμός και ο ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο "Τα παπούτσια του Βαρύτονου" του Δημήτρη Μπασλάμ σε εικονογράφηση Γιώργου Κόφτη , το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12.00μ.μ. Θα μιλήσουν οι Σοφία Σούπαρη εκδότρια, Γιώργος Νικόπουλος τραγούδι-μουσική.

Για παιδιά 9-12 ετών

O Κύριος Χαρίτονος ήταν Βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά ένας καλοστεκούμενος, ευγενικός και πάντοτε καλοντυμένος Βαρύτονος. «Χαρίτονος Φουξ, χαίρομαι ιδιαιτέρως!» έλεγε με μια υπόνοια στόμφου όταν συστηνόταν, κάνοντας βέβαια και την σχετική υπόκλιση. «Λυρικός Βαρύτονος!» συνέχιζε, «Όχι μελωδικός, λυρικός!» συμπλήρωνε τονίζοντας την διαφορά και αν κάποιοι τον ρωτούσαν: «Αλήθεια, ποια η διαφορά κύριε Χαρίτονε;» αυτός τους απαντούσε: «Είναι απλώς θέμα ρεπερτορίου!». Για τον Κύριο Χαρίτονο βέβαια, ήταν απλώς θέμα ακρίβειας. Η μανία του με την τελειομανία του, απλώς θα εξεταστεί παρακάτω...

Το πέμπτο βιβλίο του Δημήτρη Μπασλάμ είναι ένα διήγημα για παιδιά, ένα διήγημα από έναν καλλιτέχνη για έναν καλλιτέχνη. Στις σελίδες του θα ανακαλύψετε τον Κύριο Χαρίτονο Φούξ έναν λυρικό βαρύτονο σχολαστικό και τελειομανή ο οποίος στην καμπή της καριέρας του, την στιγμή δηλαδή που αναλαμβάνει τον ρόλο που πάντα ονειρευόταν, χάνει την χαρά της δημιουργίας εξαιτίας των ψυχαναγκασμών του. Το κείμενο σίγουρα ενέχει τον αυτοσαρκασμό καθώς ο συγγραφέας έχει περάσει από όλα τα στάδια της μουσικής βιομηχανίας, το χιούμορ και η λεπτότητα του σχολιασμού των προσώπων αναδεικνύουν μια καινούργια ποιότητα της δυνατότητας του Δημήτρη Μπασλάμ. Στο βιβλίο εμπεριέχεται cd με την αφήγηση του έργου από τον Αντώνη Καφετζόπουλο, τον συγγραφέα, τον Θανάση Δόβρη και τον Γιώργο Νικόπουλο και μουσική η οποία διανθίζει την διήγηση αισθαντικά παραπέμποντας συγχρόνως σε ραδιοφωνική εκπομπή σαν αυτές που παλιότερα μας καθήλωναν.