«Θαλασσάκι μου: Υποβρύχιο σχολείο»
Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για εκπαιδευτικούς και γονείς με αφορμή το βιβλίο Το μυστικό της φώκιας της Ελένης Σβορώνου
Τετάρτη 06 Μαΐου 2015, στις 19.00μ.μ.

Με αφορμή την τελευταία περιπέτεια του ντετέκτιβ Βεντουζίνι στήνουμε ένα εργαστήριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης για το θαλάσσιο περιβάλλον, το Αιγαίο και τις Κυκλάδες. τη ζωή μας. Μέσα από την προσπάθεια επίλυσης της μυστηριώδους εξαφάνισης της φίλης του Βεντουζίνι, της φώκιας, θα διερευνήσουμε πώς συνδέονται όλα, από το φυτοπλαγκτόν ως τον καρχαρία και τον άνθρωπο, με τρόπο καθόλου προφανή.
Μαζί μας θα είναι η Μαρία Λιβανού, από το πρόγραμμα «Κυκλάδες Life» του WWF Ελλάς, και η Ελένη Σβορώνου, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, Υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, WWF Ελλάς, οι οποίες θα μας δώσουν βασικά κλειδιά για να φτάσουμε στη λύση!

Αντί εισιτηρίου απαιτείται κατά την προσέλευση των συμμετεχόντων η αγορά ενός βιβλίου της σειράς «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι» (εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ). Στη σειρά κυκλοφορούν τα βιβλία: Ένα τόσο δα λεκεδάκι, Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα, Το μυστικό της φώκιας.

Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΘΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

Όσοι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε, δηλώστε συμμετοχή στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνα επικοινωνίας, e-mail, επάγγελμα) και την ένδειξη ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Όσοι ειδοποιηθούν ηλεκτρονικά για τη συμμετοχή τους θα πρέπει να μας επιβεβαιώσουν την κράτηση της θέσης δύο ημέρες πριν από το εργαστήριο. Στο τέλος του εργαστηρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης στους εκπαιδευτικούς, εφόσον ζητηθεί κατά τη δήλωση συμμετοχής.