Οι εκδόσεις Μάρτης γιορτάζουν τον πρώτο τους χρόνο με την κυκλοφορία της τρίτης ιστορίας του Άλφονς με τίτλο "Ώρα για πάρτι, Άλφονς!" και μας καλούν σε μια διαδραστική παρουσίαση στον Παιδικό ΙΑΝΟ, το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στις 12.00μ.μ.

Είσοδος ελεύθερη

Για παιδιά από 3 έως 8 ετών.

Ο Άλφονς θα κάνει πάρτι! Η θεία Φίφι είναι πολύ χαρούμενη και θα τον βοηθήσει να οργανώσει ένα πολύ ωραίο πάρτι. Ο Άλφονς θεωρείται σήμερα κλασικό έργο της παιδικής λογοτεχνίας. Από την πρώτη έκδοση, το 1972, έχουν εκδοθεί περίπου 30 ιστορίες του Άλφονς. Συχνά πρόκειται για μικρά καθημερινά επεισόδια, όπου το παιδί αντιμετωπίζεται πάντα με σοβαρότητα. Το χιούμορ και η φαντασία μέσα στην πραγματικότητα είναι βασικά στοιχεία των ιστοριών της Bergström.

Ο Άλφονς έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 32 γλώσσες και συνεχώς τυπώνονται νέες εκδόσεις. Μόνο στη Σουηδία έχουν κυκλοφορήσει περίπου πέντε εκατομμύρια αντίτυπα.
Η Gunilla Bergström γεννήθηκε στο Γκέτεμποργκ το 1942. Γράφει και εικονογραφεί η ίδια τις ιστορίες της. Γράφει επίσης ποιήματα με ομοιοκαταληξία, παιδικά τραγούδια και ασχολείται με το παιδικό θέατρο.