H Παναγιώτα Καράτση παρουσιάζει στον ΙΑΝΟ το βιβλίο της "Μέθοδοι ευεξίας και χαλάρωσης στην αισθητική σώματος", εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 στις 19:00μ.μ.

Θα μιλήσουν οι:
Γεωργία Βαδαρλή Πλαστικός Χειρουργός
Χριστίνα Ιωαννίδου Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια
Ανδρονίκη Μαρία Ζορδίνη Ιστορικός
Άννα Αργυρού Αισθητικός.

Ο σύγχρονος τρόπος ζωής χαρακτηρίζεται από την αποκοπή του ανθρώπου από τη φύση, τη μόλυνση του περιβάλλοντος και τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας μέσα σε πλαίσια ανταγωνισμού και αβεβαιότητας. Άμεση συνέπεια των παραπάνω είναι η κακή ποιότητα ζωής του ατόμου, με κύρια στοιχεία την έλλειψη ελεύθερου χρόνου, την απομόνωση, το άγχος και την εμφάνιση πολλών άλλων ψυχικών και σωματικών παθήσεων.
Η σύγχρονη αισθητική, προσαρμοσμένη στη σημερινή εποχή, έχει ως στόχο να εξαλείψει τη νοσηρή αυτή κατάσταση και να βοηθήσει τον άνθρωπο να βρει ξανά την ισορροπία του.
Ο συνδυασμός της κλασσικής αισθητικής με την εναλλακτική αισθητική δημιουργεί μεθόδους και τεχνικές οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα τη σωματική – πνευματική υγεία του ανθρώπου και την ψυχική του ανάταση. Οι πιθανότητες εκδήλωσης ασθενειών μειώνονται δραστικά, αυξάνονται οι προοπτικές ευημερίας του ατόμου ενώ ταυτόχρονα υιοθετεί μία θετική στάση ζωής.

Οι εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας και η συγγραφέας Παναγιώτα Καράτση παρουσιάζουν το βιβλίο ΜΕΘΟΔΟΙ ΕΥΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΧΑΛΑΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ που πραγματεύεται βασικές γνώσεις των κλασσικών και σύγχρονων μεθόδων ευεξίας και χαλάρωσης, οι οποίες είναι πλήρως εναρμονισμένες με τη φιλοσοφία του «ευ ζην».
Το σύγγραμμα αποτελεί ένα απαραίτητο εγχειρίδιο για φοιτητές, εκπαιδευτικούς και επαγγελματίες του χώρου της Αισθητικής και της Κοσμητολογίας.