Ο αδερφός μου είναι κι εκείνος εθισμένος στα anime, κάτι που με κάνει να αναρωτιέμαι ώρες-ώρες αν υπάρχει κάποιο "πρόβλημα" στο γενετικό μας υλικό ή αν πρόκειται απλά για σύμπτωση το ότι και οι δυο μας, παρά τις τεράστιες διαφορές μας, μοιραζόμαστε το ίδιο κόλλημα. Σε μια ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, λοιπόν, μου πρότεινε να παρακολουθήσω το "High School DxD", παρά που -θεωρητικά- ανήκει σε μια κατηγορία που παρακολουθεί κυρίως το αντρικό κοινό. Κι επειδή εμπιστεύομαι αρκετά τη γνώμη του, αλλά και το είχα ήδη κατεβάσει στο pc μου, είπα να πάρω τη μεγάλη απόφαση.

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΛΑ:
Το "High School DxD" ξεκίνησε ως Ιαπωνική σειρά light novels, σε σενάριο Ichiei Ishibumi και σχεδιασμό Miyama-Zero. Αρχικά ξεκίνησε να δημοσιεύεται ανά κεφάλαια στο "Dragon Magazine" των εκδόσεων Fujimi Fantasia Bunko τον Σεπτέμβριο του 2008, ενώ στις 20 του ίδιου μήνα, οι ίδιες εκδόσεις προχώρησαν στην κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου novel της σειράς, που μέχρι σήμερα έχουν γίνει 19 τόμοι, χωρίς η σειρά να έχει ολοκληρωθεί. Μια manga σειρά, βασισμένη στην πρωτότυπη ιδέα, με την υπογραφή του Hiroji Mishima, έκανε την εμφάνισή της στο τεύχος Ιουλίου 2010 του περιοδικού "Dragon Magazine", για να συνεχίσει έπειτα από τρία κεφάλαια να δημοσιεύεται στο "Monthly Dragon Age", από τον Μάρτιο του 2011 μέχρι και σήμερα. Οι εκδόσεις Fujimi Shobo προχώρησαν στις 09 Ιουνίου 2011 στην κυκλοφορία του πρώτου ολοκληρωμένου τόμου manga της σειράς, έχοντας φτάσει μέχρι σήμερα, αισίως, τους 7, με τον τελευταίο να εκδίδεται στις 09 Δεκεμβρίου 2014 στην Ιαπωνία. Τα δικαιώματα του manga για την αγγλική γλώσσα έχει αποκτήσει η Yen Press, που στις 27 Μαΐου 2014 εξέδωσε τον πρώτο τόμο, ενώ έχει ήδη εκδώσει μέχρι τον πέμπτο κι έχει προγραμματίσει και την κυκλοφορία του έκτου για τις 18 Αυγούστου 2015. Επίσης, έχουν κυκλοφορήσει δύο ανεξάρτητα με την σειρά, manga, με τίτλους "High School DxD: Asia and Koneko's Secret Contracts!?", από τις εκδόσεις Fujimi Shobo στα ιαπωνικά στις 09 Μαρτίου 2012, και από την Yen Press στα αγγλικά, και "High School DxD: The Work of a Devil", και πάλι από την Fujimi Shobo. Για τους πιο κολλημένους, αξίζει να αναφέρουμε πως έχουν κυκλοφορήσει και δύο ηλεκτρονικά παιχνίδια βασισμένα στη σειρά, το πρώτο από την Kadokawa Games με μορφή visual novel για την πλατφόρμα του Nintendo 3DS, στις 19 Δεκεμβρίου 2013, και το δεύτερο από την Marvelous AQL στις 28 Αυγούστου 2014 με τίτλο, "High School DxD New Fight", για την πλατφόρμα PlayStation Vita.

ΤΟ ANIME:
Η πρώτη τηλεοπτική μεταφορά της σειράς έγινε το 2012 από τα studios TNK, με το anime να προβάλλεται στο AT-X χωρίς λογοκρισία, αλλά και στα tvk, CTC, TVA, SUN, Tokyo MX και BS11 με την χρήση κένσορα προκειμένου να καλύπτονται τα επίμαχα σημεία. Η season αυτή αποτελούνταν από 12 επεισόδια τα οποία και προβλήθηκαν μεταξύ 06 Ιανουαρίου 2012 και 23 Μαρτίου 2012. Τα δικαιώματα προβολής της σειράς για τη Βόρειο Αμερική απέκτησε η Funimation, για το Ηνωμένο Βασίλειο η Manga Entertainment και για την Αυστραλία -αλλά όχι για τη Νέα Ζηλανδία- η Madman Entertainment. 6 DVD και Blu-ray κυκλοφόρησαν από την Media Factory μεταξύ 21 Μαρτίου 2012 και 29 Αυγούστου 2012, με το καθένα να περιέχει κι ένα επιπλέον OVA μ between March 21, 2012 and August 29, 2012, each containing an OVA που ανήκει στην short σειρά "Release the Swaying Delusions". Ένα ακόμα OVA, που θεωρείται ουσιαστικά το 13ο επεισόδιο της season, κυκλοφόρησε μαζί με την περιορισμένη έκδοση του 13ου light novel, στις 06 Σεπτεμβρίου 2012, σε Blu-ray, με τον συγγραφέα των novels, Ichiei Ishibumi, να υπογράφει το σενάριο. Ακόμα ένα OVA, που θεωρείται το 14ο επεισόδιο της season, επίσης γραμμένο από τον Ishibumi, συμπεριλήφθηκε στην περιορισμένη έκδοση του 15ου light novel, στις 31 Μαίου 2013, και πάλι σε Blu-ray.

ΤΟ STORY ΤΗΣ 1ης SEASON:
Ο Issei Hyodo είναι ένας συνηθισμένος μαθητής λυκείου, το μυαλό του οποίου είναι γεμάτο από πονηρές σκέψεις που σχετίζονται με το γυναικείο σώμα. Όνειρό του, να αποκτήσει το δικό του χαρέμι, αν και αποδεικνύεται πολύ άτυχος για να πετύχει κάτι τέτοιο, συνδυαστικά με το ότι η κακή του φήμη δεν βοηθάει σε αυτό. Μια μέρα, μια κοπέλα εμφανίζεται και του ζητάει να κάνουν σχέση, όμως το πρώτο τους ραντεβού καταλήγει σε τραγωδία αφού η κοπέλα δεν είναι άνθρωπος, αλλά έκπτωτος άγγελος που έχει ως εντολή να τον σκοτώσει. Για καλή του τύχη, ο Issei, σώζεται από την Ria Gremory, και ξαναγεννιέται ως δαίμονας, όπως είναι και η ίδια, και πλέον ανήκει στην ίδια και στον οίκο της. Ο Issei, τώρα πια, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα πραγματικότητα, ενώ θα εμπλακεί σε έναν πόλεμο που για να τον νικήσει, πρέπει να μάθει να ελέγχει τις δυνάμεις του.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ 1η SEASON:
- Η αλήθεια είναι πως με τα harem anime δεν το έχω και πολύ. Βέβαια, επειδή είμαι λίγο pervert, τα πράγματα αλλάζουν όταν το harem περιέχει ecchi στοιχεία δηλαδή, σεξουαλικές αναφορές και εικόνες, συνήθως μέσα από ένα πέπλο κωμικότητας. Και το συγκεκριμένο anime είναι ο ορισμός του ecchi, που μπορεί να έχει πολλούς haters, ειδικά γυναίκες, αλλά να με συγχωρήσετε, δεν ανήκω σε αυτό το group. Όντας άνθρωπος με αρκετά σεξιστικό χιούμορ, και που απολαμβάνει με περισσή ευκολία ένα καλό μπαλαμούτιασμα, δεν έχω τέτοια προβλήματα ή ταμπού και κυρίως, δεν θεωρώ πως το κομμάτι αυτό μπορεί να υποσκελίσει το plot, αν κι εφόσον αυτό είναι καλό.
- Κι επειδή μιλούσαμε για το ecchi, το "High School DxD" έχει τον πρωταγωνιστή εκείνον που μπορεί
να “φορέσει” τον ορισμό αυτό στον απόλυτο βαθμό και να τον κάνει δεύτερο πετσί του. Φυσικά, μιλάω για τον Issei, που δεν πάει να είσαι όσο pervert θέλει, τον αγαπώ, απλά. Προφανώς και είναι ένας χαρακτήρας κάπως ελαφρόμυαλος, ανεύθυνος μέσα στην καθημερινότητά του, που δεν παίρνει τις καταστάσεις όσο σοβαρά θα έπρεπε -όχι κάθε φορά, τουλάχιστον- και που δεν φιλτράρει αυτά που σκέφτεται πριν τα πει, αλλά δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις τα θετικά στοιχεία. Είναι γλυκούλης μέσα στην αφέλειά του, καλόκαρδος, ειλικρινής, πρόθυμος να προσπαθήσει για το καλύτερο, και προστατεύει όποιον θεωρεί μέλος της "οικογένειάς" του, με όποιο κόστος. Εντάξει, έχει προφανώς ένα θέμα με τα βυζιά, αλλά αυτό το ξεπερνάμε.
- Όσον αφορά τους υπόλοιπους χαρακτήρες, έχουμε τέσσερα κορίτσια που είναι εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους, κάτι που βοηθάει στην σύνθεση ενός ιδιαίτερου κι ενδιαφέροντος κράματος, με την κάθε μία να διαθέτει την δική της γοητεία, αλλά κι έναν ακόμα αρσενικό χαρακτήρα, που όντας εντελώς διαφορετικός με τον Issei βοηθάει να διατηρηθεί μια ισορροπία. Προσωπικά, το cast του συγκεκριμένου anime μου αρέσει πολύ και στο είδος του, θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα. Και στο σημείο αυτό, ας αρπάξω την ευκαιρία να δηλώσω το πόσο πολύ μου άρεσε και το voice cast, που δεν πιστεύω σε καμία περίπτωση πως θα μπορούσε να είναι καλύτερο. Δεν ξέρω ποιος έκανε την διανομή των ρόλων αλλά σίγουρα είχε μεγάλη έμπνευση την ημέρα εκείνη.
- Και πάμε στο story... Εδώ, πρέπει να είμαστε εμείς ειλικρινείς! Ναι μεν την σειρά την παρακολουθείς
ευχάριστα -κι ακόμα κι αν δεν σου αρέσει, εθίζεσαι και δεν σταματάς να την παρακολουθείς-, αλλά το story plot, η ανάπτυξη και η εξέλιξή του, έχει κάποια θεματάκια. Το βασικότερο όλων είναι ο ρυθμός με τον οποίο προχωράνε οι εξελίξεις που, κακά τα ψέματα, είναι κάπως αργός. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην έχουμε κάποια μεγάλη ανατροπή ή έκπληξη, ούτε κάποια τραγικά σημαντική στιγμή, αν και ορισμένες στιγμές δράσης έχουν ενδιαφέρον. Βέβαια, έχω την αίσθηση πως η παραγωγή γνώριζε εξ' αρχής πως θα προχωρήσει και σε άλλες seasons, οπότε επέλεξε να χτίσει story και χαρακτήρες ώστε να μπορέσει να δουλέψει καλύτερα μαζί τους στο μέλλον και να αναπτύξει τα στοιχεία αυτά, αφού θα είχε δημιουργήσει αρκετά γερές βάσεις για να το κάνει.
- Το art σαφέστατα και είχε περιθώρια εξέλιξης, κάτι που είδαμε να συμβαίνει αργότερα και που θα το συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα, αλλά είναι ιδιαίτερα καλό και κυρίως, ταιριαστό με το συνολικό ύφος του anime. Φυσικά, μεγαλύτερη έμφαση έχει δοθεί στα γυμνόστηθα πλάνα, που είναι μπόλικα αφού οι πρωταγωνίστριες μένουν συχνά-πυκνά χωρίς ρούχα, τα οποία οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως είναι καλοδουλεμένα και προσφέρουν υλικό για εργασία, αν καταλαβαίνετε τι εννοώ. Άλλωστε, τα anime αυτού του είδους έχουν ως στόχο το να προσφέρουν μεγάλες στιγμές fanservice, οπότε, ειδικά το αντρικό κοινό, σίγουρα το απολαμβάνει, οπτικά και όχι μόνο.

ΤΟ OST ΤΗΣ 1ης SEASON:
Το opening theme της 1ης season είναι το "Trip -Innocent of D-", ερμηνευμένο από τους Larval Stage Planning, ενώ το ending theme είναι το "STUDYxSTUDY" από τις StylipS, που αποτελείται από τις Arisa Noto, Yui Ogura, Kaori Ishihara και Maho Matsunaga, που έχουν ρόλους χαρακτήρων στο anime. Τα τραγούδια κυκλοφόρησαν σε CD singles στις 25 ιανουραίου 2012 και στις 05 Φεβρουαρίου 2012, από την Lantis. Το original soundtrack, αποτελούμενο από 2 δίσκους 29 και 27 κομματιών αντίστοιχα, και σε μουσική Ryosuke Nakanishi, κυκλοφόρησε στις 21 Μαρτίου 2012, και πάλι από την Lantis, ενώ ένα character song mini-album με τίτλο "High School DxD GirlsxSongs!", προστέθηκε στην σειρά των μουσικών θεμάτων της σειράς, με τους βασικούς γυναικείους χαρακτήρες του anime να ερημνεύουν τα τραγούδια, με ημερομηνία κυκλοφορίας 27 Ιουνίου 2012.

High School DxD - Opening



High School DxD - Opening Full Song



High School DxD - Ending



High School DxD - Ending Full Song



ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Αυτό που κάθε anime fan πρέπει να αναγνωρίσει στο εν λόγω anime, είναι η ειλικρινή του διάθεση και πρόθεση απέναντι στο κοινό. Το "High School DxD" είναι από τις σειρές εκείνες που σου λένε κατάμουτρα "είμαι αυτό που είμαι κι αν θες κάτσε και απόλαυσέ το", και δεν προσπαθεί σε καμία περίπτωση να μας πείσει πως είναι κάτι διαφορετικό. Αυτόματα, λοιπόν, αν αποδεχτούμε το παραπάνω ως γεγονός, δεν βλέπω τον λόγο να μην το απολαύσουμε για τις κωμικές αλλά και τις συγκαλυμμένα συναισθηματικές στιγμές που μας προσφέρει, κι ας μην έχει τόση δράση όση θα θέλαμε. Τουλάχιστον, είναι διασκεδαστικό και καμιά φορά, αυτό είναι αρκετό.