Οι εκδόσεις Πατάκη ετοιμάζουν τις φθινοπωρινές τους εκδόσεις. Ανάμεσα στους νέους τίτλους τους, ένας που θα συζητηθεί ιδιαίτερα. Ένα υπέροχο βιβλίο που έχει να αφηγηθεί μια ακόμα πιο υπέροχη ιστορία που δίνει μαθήματα ζωής. Το "All the Bright Places" της Jennifer Niven έρχεται, λοιπόν, και στην Ελλάδα με τον επικρατέστερο τίτλο -μέχρι στιγμής- "Μικρά θαύματα".

Παραθέτουμε ένα μικρό απόσπασμα του βιβλίου, στην μεταφρασμένη του εκδοχή, όπως αυτό κοινοποιήθηκε από την Έλενα Πατάκη στο προφίλ της στο Facebook:

[...]
Ξαφνικά εμφανίζεται ένα μήνυμα στο inbox μου.
Βάιολετ: Με έκανες ρεζίλι. Μπροστά σε όλη την τάξη.
Εγώ: Θα κάναμε μαζί την εργασία αν δεν το είχα κάνει;
Βάιολετ: Θα είχα καταφέρει να το αποφύγω και δεν θα χρειαζόταν να κάνω την εργασία, έτσι κι αλλιώς. Και, για να καταλάβω, γιατί θέλεις να κάνουμε μαζί την εργασία;
Εγώ: Γιατί μας περιμένει το βουνό μας.
Βάιολετ: Τι σημαίνει πάλι αυτό;
Εγώ: Σημαίνει πως ίσως ποτέ σου δεν είχες σκεφτεί πως θα έβλεπες την Ιντιάνα, και παρόλο που πρέπει να το κάνουμε για το μάθημα, και εγώ πρότεινα –εντάξει, σε έκανα και ρεζίλι– να δουλέψουμε μαζί, λέω το εξής: λέω πως έχω έναν χάρτη στο αυτοκίνητό μου που θέλει να χρησιμοποιηθεί, και λέω πως υπάρχουν μέρη όπου μπορούμε να πάμε τα οποία μας περιμένουν να τα δούμε. Μπορεί κανείς άλλος να μην τα επισκεφτεί και να τα εκτιμήσει ή να σπαταλήσει φαιά ουσία για τη σημασία τους, αλλά ίσως ακόμα και τα πιο μικρά και ασήμαντα μέρη έχουν κάτι να πουν. Κι αν όχι, ίσως τότε μπορεί να σημαίνουν κάτι για εμάς. Αν μη τι άλλο, θα τα έχουμε δει. Άντε λοιπόν. Πάμε! Ας κάνουμε κάτι που θα έχει σημασία. Ας κατέβουμε από τη μαρκίζα!
Αφού δεν απαντάει, γράφω: Είμαι εδώ αν θέλεις να μιλήσουμε.
Σιωπή.
[...]
Jennifer Niven, All the Bright Place