Άλλη μια season έφτασε στο τέλος της για το "The Vampire Diaries" το οποίο πήρε όπως ήταν φυσικό το πράσινο φως από το CW για να επανέλθει με μια season τον επόμενο Σεπτέμβρη. Ποια είναι όμως τα συναισθήματα και οι σκέψεις που μας προκάλεσε η season που μόλις έφυγε, πόσο μάλλον το επεισόδιο της Πέμπτης που σηματοδοτεί το τέλος μιας εποχής και το ξεκίνημα μιας νέας;


ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΗ ΤΗ SEASON:
Η season της αγαπημένης μας σειράς ξεκίνησε με την Elena, τον Damon και τον Alarick να προσπαθούν να ανακαλύψουν που ακριβώς βρίσκεται ο Stefan ο οποίος και ακολούθησε τον Klaus προκειμένου να σώσει τη ζωή του αδερφού του και να γλιτώσει το τομάρι των υπολοίπων. Φυσικά οι σκοποί του Klaus κάθε άλλο παρά καλοί ήταν αφού ο μοναδικός του στόχος ήταν να δημιουργήσει μια στρατιά από υβρίδια τα οποία και και θα χρησιμοποιούσε με σκοπό να προστατευτεί από τον μανιακό κυνηγό βρικολάκων που καταδίωκε εκείνον και την οικογένειά του για πάνω από 1000 χρόνια αλλά και για να αποκτήσει την απόλυτη εξουσία.
Ο Stefan θέλει μεν να του αντισταθεί αλλά παρ' όλα ταύτα, δεν τα καταφέρνει. Όχι μόνο βρίσκεται κάτω από την επιβολή και τον έλεγχο του Klaus αλλά, έχει ξανακυλήσει και σταδιακά μεταμορφώνεται στο τέρας που ήταν κάποτε, στον Αντεροβγάλτη που υπήρξε στα 20's και ξεπάστρεφε κόσμο χωρίς έλεος, όχι μόνο από ανάγκη για αίμα αλλά και από ευχαρίστηση. Αυτό ωστόσο δεν είναι αρκετό για να κρατήσει μακριά του τους υπόλοιπους οι οποίοι κάνουν απελπισμένες προσπάθειες να τον συνεφέρουν αλλά μάταια.
Ο Klaus, διακρίνοντας ότι τα πράγματα με τον Stefan δεν κυλάνε τόσο ομαλά όσο θα ήθελε, του αποκαλύπτει ένα μέρος του παρελθόντος του το οποίο, ο ίδιος είχε σβήσει από τη μνήμη του. Όχι μόνο γνωρίζονταν από παλιά αλλά, ήταν και πολύ καλοί φίλοι και μάλιστα, ο Stefan είχε και ερωτικά πάρε δώσε με την αδερφή του πρώτου, Rebekah, την οποία και επαναφέρει στη ζωή για δύο λόγους. Πρώτον πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να κρατήσει πιο εύκολα κοντά του τον Stefan και δεύτερον και σημαντικότερο, είναι εκείνη που έχει στην κατοχή της το αντικείμενο που θα επιτρέπει να σπάσουν τα μάγια που κάνουν τα υβρίδιά του να μας αφήνουν χρόνους αμέσως μετά την δημιουργία τους.
Κάπου εκεί είναι που ο Klaus ανακαλύπτει ότι η Elena είναι ακόμα ζωντανή πιστεύοντας ότι ο λόγος της αποτυχίας του είναι αυτός. Ωστόσο δεν περνάει μεγάλο διάστημα για να ανακαλύψει ότι τελικά, το ότι εκείνη ζει είναι η λύση στα προβλήματά του. Το δικό της αίμα είναι που χρειάζεται για να ζήσουν τα υβρίδιά του και προχωρά άμεσα στην υλοποίηση των σχεδίων του. Στο μεσοδιάστημα όμως, η Katherine έχει φροντίσει να βρει και να ξυπνήσει τον Mikael, τον πατέρα του Klaus και τον υπολοίπων αρχικών ο οποίος έχει ορκιστεί να τους ξεκάνει έναν προς έναν γιατί κανείς δεν πρέπει να ζει τόσο και θεωρώντας ότι η δημιουργία τους ήταν λάθος.
Βέβαια τα πράγματα δεν πάνε όπως θα περίμενε κανείς και τελευταία στιγμή ο Stefan γλιτώνει τον Klaus από τα φονικά ένστικτα του πατέρα του, προκειμένου να προστατέψει τον Damon. Ο Klaus, ευγνώμων, τον απελευθερώνει από τα δεσμά του όμως την ίδια στιγμή, απελευθερώνει και την οργή του Stefan που ορκίζεται να πάρει εκδίκηση για όλα όσα πέρασε και για όλα όσα ο Klaus του στέρησε. Και ποια είναι η καλύτερη αρχή; Μα φυσικά να κλέψει τη ναρκωμένη οικογένειά του, πράγμα που φυσικά δεν αρέσει καθόλου στον δεύτερο και μια κόντρα ξεκινάει.
Δεν περνάει πολύς καιρός και κόντρα στην κόντρα, οι οποίες έχουν διάφορα θύματα σε πολλαπλά επίπεδα, η οικογένεια του Klaus ξυπνάει από τον λήθαργό της και μαζί με αυτούς, η μητέρα τους, Esther, η οποία αν και φαινομενικά θέλει να επανενώσει την οικογένειά της, έχει κατά βάθος σκοτεινά σχέδια που περιλαμβάνουν τον αφανισμό τους. Με τη βοήθεια του γιου της Kol αλλά και της Elena, δένει όλα τα παιδιά της με ένα ξόρκι που υπόσχεται τον θάνατο όλων αν πεθάνει έστω ο ένας. Η γραμμή αίματος της οικογένειας έχει ενωθεί αλλά κανείς δεν ξέρει την αλήθεια.
Όταν τα αρχικά αδέρφια ανακαλύπτουν το σχέδιο της μητέρας τους, κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να σπάσουν τα μάγια που τους δένουν. Και αυτό επιτυγχάνεται χάρη στη βοήθεια της Bonnie, που δεν έρχεται με ευχαρίστηση. Τα μάγια σπάνε, τα αδέρφια δεν είναι δεμένα μεταξύ τους όμως ανακαλύπτουν κάτι άλλο, ακόμα πιο τρομακτικό. Όταν ένας αρχικός πεθάνει, μαζί του πεθαίνουν και όλοι οι βρικόλακες που ανήκουν στη δικιά του γραμμή αίματος. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μάθουν που ανήκουν οι ίδιοι πριν σκοτώσουν τον Klaus καθώς, μπορεί σκοτώνοντας εκείνον να πεθάνουν και οι ίδιοι.
Σας είπα ότι παράλληλα υπάρχει ένα μανιακός που έχει βάλει στο μάτι τους ανθρώπους που απαρτίζουν το συμβούλιο; Όχι; Ω, ναι... οι άνθρωποι του συμβουλίου δέχονται επιθέσεις ο ένας μετά τον άλλον και ενώ αρχικά οι υποψίες στρέφονται από δω κι από κει, ανακαλύπτουν ότι υπεύθυνος είναι ο Alarick ο οποίος, με τόσα πήγαινε-έλα στον κόσμο των νεκρών, έχει αποκτήσει μια δεύτερη, σκοτεινή και θανατηφόρα προσωπικότητα που έχει σκοπό να σκοτώσει τους βρικόλακες αλλά και όσους τους  καλύπτουν ή είναι φίλοι τους. Τα πράγματα ωστόσο περιπλέκονται ακόμα περισσότερο όταν ο δεύτερος εαυτός του κρύβει το μοναδικό όπλο που έχει απομείνει ενάντια των αρχικών και ακόμα πιο πολύ, όταν συμμαχεί με την Esther προκειμένου να τον μετατρέψει στο απόλυτο όπλο καταστροφής των βρικολάκων.
Ο Alarick μεταμορφώνεται σε βρικόλακα και αρχίζει να κυνηγά τους αρχικούς με σκοπό να τους εξαφανίσει από προσώπου γης και μαζί με αυτούς, κάθε βρικόλακα που δημιουργήθηκε και εξακολουθεί να ζει στη γη. Ο ίδιος, είναι δεμένος με την ζωή της Elena και ο μόνος τρόπος να πεθάνει, είναι να πεθάνει κι εκείνη. Αυτός είναι και ο μοναδικός λόγος που καταφέρνει να επιζήσει από την δολοφονική μανία του Rick που έχει χάσει ολοκληρωτικά τον εαυτό του. Ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους, είναι να εξαφανίσουν τον Klaus, πράγμα που δεν το κάνουν τελικά με μεγάλη επιτυχία.


ΤΙ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΤΗ SEASON ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ:
- Ο Stefan και η μετάλλαξή του από έναν γλυκό κι ευαίσθητο τύπου που θύμιζε τον πρίγκιπα του παραμυθιού σε ένα θεωρητικά, άψυχο και συναισθηματικά κενό κυνικό καθίκι που το μοναδικό πράγμα που σκεφτόταν ήταν να εκδικηθεί με όποιο κόστος και χωρίς να λογαριάζει τίποτα. Ευτυχώς σταδιακά άρχισε να έρχεται στα συγκαλά του.
- Ο Damon που από κυνικό καθίκι μεταλλάχθηκε σε κυνικό αισθηματία, έτοιμος να κάνει κάθε θυσία και να αφήσει έστω και για λίγο στην άκρη τον αυθορμητισμό του, λειτουργώντας με περισσότερη λογική κι ευαισθησία, επιτρέποντας στη μάσκα του να πέσει. Ευτυχώς και αυτός άρχισε προς το τέλος να επανέρχεται.
- Η Elena που όλη την χρονιά μας τα 'κανε τσουρέκια με την αναποφασιστικότητά της όσον αφορά τα ερωτικά της. Καταλαβαίνω ότι όταν έχεις συναισθηματικό δίλημμα ανάμεσα στα αδέλφια Salvatore τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά, 22 επεισόδια και λίτρα αίμα είναι αρκετά για να σε κάνουν να αποφασίσεις αν θες αγάπη ή πάθος. 
- Ο Tyler που εξαφανίστηκε στα καλά καθούμενα και μας άφησε να αναρωτιόμαστε που στα κομμάτια είναι και τι στο καλό κάνει.
- Η Caroline που εξαιτίας των καταστάσεων ερχόταν όλο και πιο κοντά με τον Klaus και παρά τα όσα είχε κάνει, τόσο στην ίδια όσο και στους φίλους της, ένιωθε μια έλξη που δεν μπορούσε να αρνηθεί.
- Η Bonnie που ως συνήθως πληρώνει τα σπασμένα των άλλων με την ζωή της να γίνεται για μια ακόμα φορά κουβάρι και εξαιτίας της σύγχυσής της να μην ξέρουμε τελικά ποια απόφαση θα πάρει και κατά πόσο αυτή θα επηρεάσει θετικά ή αρνητικά τα πράγματα.
- Η Esther, που κακό ψόφο να 'χει, να μας έβγαλε την ψυχή με τον απέθαντο που είχε. Όλο τίναζε τα πέταλα και όλο πίσω στη γη ήταν, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να αναστατώνει τις ζωές όλων μας και μαζί τα νεύρα μας.
- Ο Alarick, που αν και από τους πιο συμπαθής χαρακτήρες της σειράς, κατάφερε στα τελευταία επεισόδια να μπερδέψει τόσο τα συναισθήματά μας που να μην ξέρουμε πως να τα εκφράσουμε. Τελικά καταλήγουμε στο ότι βασανίστηκε απίστευτα και ότι αυτή η ζωή δεν τον ήθελε ευτυχισμένο οπότε το καλύτερο θα ήταν να φύγει.
- Ο Klaus, αλλά και η Rebekah, που παρά την απαράδεκτη, κακή και σατανική συμπεριφορά τους δεν ήταν λίγες οι φορές που μα έκαναν να τους συμπονέσουμε. Ναι, είναι κόπανοι και αξίζουν να πεθάνουν από τη μία αλλά από την άλλη, οι γονείς τους ευθύνονται που είναι έτσι σήμερα, γεμάτοι μίσος και θλίψη για όσα έχασαν ζώντας ως κυνηγημένοι για 1000 χρόνια και για όσα συναισθήματα δεν μπόρεσαν να εκφράσουν.
- Αυτή η Katherine, που στο καλό έχει εξαφανιστεί πάλι και τι ακριβώς περιμένει για να ξαναεμφανιστεί;

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ SEASON:
- Η Elena πέθανε αλλά χάρη στη Meredith που έβαλε το χεράκι της, επανέρχεται στο τελευταίο δευτερόλεπτο ως τι άλλο; Ως βρικόλακας σε φάση μεταμόρφωσης. Αν θα δεχτεί να μεταμορφωθεί; Σίγουρα αφού έχει 24 ώρες για να το αποφασίσει και η season διαρκεί 22 επεισόδια άρα, δεν γίνεται να περιμένει περισσότερο.
- Φυσικά, πέραν της νέας της κατάστασης, θα έχει να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τα συναισθηματικά της διλήμματα για ακόμα μια φορά. Μπορεί στο τέλος του 3ου κύκλου να επέλεξε τον Stefan όμως, σε τι συναισθηματική κατάσταση θα βρίσκεται ως βρικόλακας και μάλιστα, νεογέννητος βρικόλακας;
- Ο Klaus πέθανε όπως όλοι νομίζουν όμως τόσο εκείνος όσο και η Bonnie γνωρίζουν πως απλά άλλαξε σώμα με τον Tyler. Και το θέμα είναι, ο Tyler μπήκε στο σώμα του Klaus και πέθανε στη θέση του ή συμβαίνει κάτι άλλο; Πόσο καιρό θα τους πάρει να το ανακαλύψουν και ποια θα είναι η αντίδρασή τους, πόσο μάλλον της Caroline στα νέα αυτά;
- Οι κάτοικοι του Mystic Falls, τουλάχιστον όσοι ανήκουν στο συμβούλιο, γνωρίζουν πλέον την ταυτότητα των μεταφυσικών πλασμάτων της πόλης τους και αυτό, είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί άμεσα.
- Ο Jeremy είναι ήδη αρκετά προβληματικός με την υπάρχουσα ζωή του, πόσο περισσότερο μπορεί να γίνει άραγε με την αδερφή του πλέον να είναι βρικόλακας, βλέποντας φαντάσματα και ποιος ξέρει τι άλλο.
- Οι αρχικοί είναι ακόμα εδώ και αναρωτιέμαι τι θα κάνουν. Θα μείνουν, θα φύγουν, θα ανακαλύψουν ότι ο Klaus εξακολουθεί να ζει και αν ναι, πότε και με ποιον τρόπο;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όπως δήλωσαν οι παραγωγοί της σειράς, η νέα season θα έχει πολύ ρομάντζο, καταπληκτικές κινήσεις των χαρακτήρων που θα κατευθύνουν το story, έναν νέο κακό (αλίμονο!!!) και μαζί με αυτό, ένα νέο μυστήριο. Ακριβή ημερομηνία για την πρεμιέρα δεν έχουμε ακόμα αλλά λογικά θα είναι μέσα στο πρώτο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου οπότε μέχρι τότε, απλά αναμείνατε!