Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Μπλερ Γουίν είναι μόλις δεκαεννιά. Ζούσε στην επαρχία αλλά, όταν πέθανε η μητέρα της, αναγκάστηκε να αφήσει το σπίτι της και να μετακομίσει με τον πατέρα της και την καινούργια του σύζυγο στο τεράστιο παραθαλάσσιο σπίτι τους, στη Φλόριντα. Όμως δεν είναι προετοιμασμένη γι' αυτή την αλλαγή και ξέρει ότι δεν θα μπορέσει ποτέ να κολλήσει σε αυτό το περιβάλλον. Κι επιπλέον, έχει και τον σέξι γιο της νέας συζύγου, με τον οποίο την αφήνει ο πατέρας της όλο το καλοκαίρι, ενώ εκείνος φεύγει με τη γυναίκα του για το Παρίσι.
Ο Ρας Φίνλεϊ είναι κακομαθημένος αλλά και κούκλος και της παίρνει τα μυαλά. Η Μπλερ, ίσως ο μόνος απαγορευμένος καρπός στη ζωή του Ρας, ξέρει ότι δεν θα της βγει σε καλό αν μπλέξει μαζί του. Είναι περπατημένος κι έχει μυστικά που εκείνη ξέρει ότι μπορεί να μην καταφέρει ποτέ να ξεσκεπάσει. Παρ' όλα αυτά αφήνεται...στα βαθιά.

Προσωπική άποψη:
Περίμενα πολύ καιρό για να πάρω στα χέρια μου την ελληνική έκδοση του "Fallen too far" της Abbi Glines, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από μερικές μέρες από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος. Ο λόγος, δεν ήταν μόνο ότι είχα διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο και είχα ξετρελαθεί, αλλά ότι μια τόσο όμορφη ιστορία, ήθελα να την έχω στη γλώσσα μου, σε κάποιο εμφανές σημείο της βιβλιοθήκης μου. Γιατί, πιστέψτε με, όσοι είστε fans των ερωτικών ιστοριών, στο βιβλίο αυτό, ο τίτλος του οποίο προσαρμόστηκε "Στα Βαθιά", θα βρείτε ό,τι ακριβώς επιζητείτε και θα το απολαύσετε από την πρώτη μέχρι και την τελευταία του σελίδα. Γιατί η ιστορία της Μπλερ και του Ρας, είναι από εκείνες που κερδίζουν την καρδιά σου και δεν μπορείς να μην την αγαπήσεις, αφού σε έναν βαθμό, σου θυμίζουν κάτι από την δικιά σου, πρώτη αγάπη.

Η Μπλερ, στα δεκαεννιά της χρόνια, χάνει τη μητέρα της μετά από χρόνια μάχη με τον καρκίνο. Μην έχοντας τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους για να ζήσει, αναγκάζεται να ζητήσει τη βοήθεια του πατέρα της, μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, με τον οποίο τα τελευταία πέντε χρόνια, δεν έχουν σχεδόν καμία επαφή, όχι από τότε που εκείνος παντρεύτηκε και δημιούργησε μια νέα οικογένεια. Φτάνοντας στη Φλόριντα, ανακαλύπτει πως ο πατέρας της με τη νέα του σύζυγο, βρίσκονται στο Παρίσι και εκείνη, βρίσκεται μπροστά σε μια μεγάλη έκπληξη που ακούει στο όνομα Ρας. Ο Ρας, είναι γιος της μητριάς της, αποτέλεσμα της κάποτε σχέσης της με έναν διάσημο τραγουδιστή ροκ συγκροτήματος, ο οποίος είναι υπερβολικά κακομαθημένος και εγωκεντρικός, ενώ παράλληλα, είναι υπερβολικά σέξι, κάτι που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο. Εκείνος, της επιτρέπει να μείνει στο σπίτι του για κάποιο διάστημα, μέχρι να μπορέσει να ζήσει μόνη της, όμως η καθημερινή τους επαφή, θα φέρει στην επιφάνεια συναισθήματα που για πολλούς λόγους, δεν θα έπρεπε να εκδηλωθούν, αναγκάζοντας και τους δύο να ξεπεράσουν τα όριά τους.

Έχοντας διαβάσει το πρωτότυπο κείμενο, οφείλω να ομολογήσω πως το team των εκδόσεων Παπαδόπουλος, έχει κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο στην μετάφραση, όσο και στην επιμέλεια του κειμένου, που στην αρχική του μορφή, είχε κάποια θέματα τα οποία, στην συγκεκριμένη έκδοση, όχι μόνο έχουν εξαφανιστεί, αλλά το κείμενο, έχει προσαρμοστεί με τέτοιον τρόπο που να ταιριάζει εκφραστικά, απόλυτα στην δική μας γλώσσα. Και αν νομίζετε πως αυτό δεν είναι σημαντικό, κάνετε λάθος. Η προσαρμογή ενός βιβλίου στην εκάστοτε γλώσσα, έχει μεγάλη σημασία καθώς, αν δεν γίνει προσεχτικά, μπορεί να χαθεί το πνεύμα του, αλλά πολύ περισσότερο, η αίσθηση του χιούμορ του. Και μπορεί το "Στα Βαθιά" να είμαι μια δραματική ερωτική ιστορία στον πυρήνα της, ωστόσο, δεν παύει να είναι μια ιστορία με έντονο και απολαυστικό χιούμορ, απόλυτα ισορροπημένο και σωστά δομημένο, μέσα σε ένα κείμενο που ρέει σαν νερό, με την ιστορία να εξελίσσεται με σταθερό ρυθμό, οδηγώντας μας σταδιακά στην κορύφωση και σε αποκαλύψεις που μας σοκάρουν και μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό.

Δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματικό από μέρους μου, αλλά αν αξίζει για κάποιον λόγο να διαβάσετε την ιστορία αυτή, σε περίπτωση που η ίδια η περίληψη δεν σας έχει πείσει από μόνη της, είναι ο Ρας που ναι, είναι αναθεματισμένα σέξι. Είναι το κακό παιδί με τις καλά κρυμμένες ευαισθησίες, που η κάθε κοπέλα θα ερωτευόταν, ακόμα κι αν προσπαθούσε να πείσει τον εαυτό της πως το να πέσει στα δίχτυα του, θα ήταν ένα τεράστιο λάθος. Υπάρχει όμως και η Μπλερ η οποία, κάθε άλλο παρά συμβατική ηρωίδα είναι. Συνήθως, σε ιστορίες όπως αυτή, η πρωταγωνίστρια, είναι εκείνο το δειλό κορίτσι που φοβάται τα συναισθήματά του και κάνει συνεχώς πίσω. Ε, λοιπόν, η Μπλερ, δεν είναι μία από τις κοπέλες αυτές και οι όποιες ενστάσεις έχει κατά την εξέλιξη της ιστορίας, έχουν να κάνουν με την διαφορετικότητα των κόσμων όπου ανήκουν εκείνη και ο Ρας, και η προσωπικότητά του που σε οδηγεί σε πολύ συγκεκριμένα συμπεράσματα. Παρ' όλα ταύτα, δεν διστάζει ν' αφεθεί και να ζήσει αυτό που θέλει, ακόμα κι αν ξέρει πως μπορεί να τελειώσει, ούτε αμφισβητεί την πιθανότητα να μπορεί να έχει κάτι περισσότερο, όταν αυτή της παρουσιάζεται.

Αυτό που μου αρέσει εξαιρετικά στο συγκεκριμένο βιβλίο, είναι η ύπαρξη ενός συγκεκριμένου μυστικού το οποίο, αν βγει στην επιφάνεια, κινδυνεύει να ανατρέψει τα πάντα, να διαταράξει τις ισορροπίες και να κάνει τα πράγματα, ακόμα πιο περίπλοκα. Δεν είναι κάτι που εξυπηρετεί μονάχα μια συνέχεια, αλλά που δίνει παράλληλα μια άλλη διάσταση στην ανθρώπινη ψυχολογία, στα κίνητρα που καθοδηγούν τις αποφάσεις μας, αλλά και στα γεγονότα που μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή μας ολόκληρη και να την καθορίσουν. Τα λάθη του παρελθόντος, ακόμα κι αν προσπαθούμε να τα καλύψουμε, δεν μας εγγυάται κανείς πως δεν θα βγουν την επιφάνεια και το να παλέψουμε εναντίον τους, δεν είναι πάντα εύκολο. Μπορεί άραγε η Μπλερ και ο Ρας να είναι μαζί; Μπορούν να ξεπεράσουν όλα αυτά που τους χωρίζουν; Αυτό, είναι κάτι που θα πρέπει να ανακαλύψετε μόνοι σας, διαβάζοντας σήμερα κι όλας ένα βιβλίο που θα σας χαρίσει αστείες, απολασυτικές, ρομαντικές, τρυφερές, σέξι και δραματικές στιγμές, που θα κορυφώσει την αγωνία σας σε όλη του την πορεία και που με το φινάλε του, θα σας αφήσει με κομμένη την ανάσα, να αναζητάτε το επόμενο βιβλίο που ελπίζω να μην αργήσει να φτάσει στα χέρια μας.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Abbi Glines
Μεταφραστής: Προδρόμου Νίκη
Εκδόσεις: Παπαδόπουλος
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2013
Αρ. σελίδων: 272
ISBN: 978-960-569-009-0