Η «Γέρμα», ένα από τα τρία θεατρικά έργα της «ισπανικής υπαίθρου» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, και κορυφαίο έργο του παγκόσμιου θεατρικού ρεπερτορίου, θα παρουσιαστεί στις 05 & 15 Σεπτέμβρη 2015 στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2015 και στο Δημοτικό Θέατρο «Θανάσης Βέγγος» αντίστοιχα, διασκευασμένο σε συμφωνικό ποίημα-δραματούργημα, σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Νίκου Χατζηελευθερίου, μετάφραση του Περουλή Σακελλαρίδη και δραματουργική επεξεργασία των Εδουάρδου Γεωργίου και Αναστασίας Διαμαντοπούλου.

Εγκλωβισμένη σε έναν γάμο που δεν υπήρξε επιλογή της, με μόνη της διέξοδο πλέον τη μητρότητα, η Γέρμα κάνει ό,τι μπορεί για να ολοκληρώσει την ύπαρξή της κατά τα πρότυπα της εποχής, και να δώσει νόημα στη ζωή της. Όσο κι αν προσπαθεί, δεν ξεφεύγει από τη μοίρα της, αφού "yerma" σημαίνει στείρα. Το παιδί που δεν έρχεται ποτέ, της γίνεται εμμονή που την οδηγεί στο έγκλημα…

Συμπράττουν ως σολίστ, η Έλλη Πασπαλά και οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης και Ιωάννα Αγγελίδη.

Ερμηνεύει η συμφωνική ορχήστρα «Underground Youth Orchestra» υπό τη διεύθυνση του Κώστα Ηλιάδη.

Συμμετέχουν οι Απόστολος Κίτσος, Κωνσταντίνα Κορδούλη και Παναγιώτης Λάμπουρας στο τραγούδι, και οι κιθαριστές Χρήστος Φάκλαρης και Βαγγέλης Γαγλίας.

Χορεύει η Κατερίνα Μανέλη.
Μουσική Σύνθεση: Νίκος Χατζηελευθερίου
Ενορχήστρωση: Κώστας Ηλιάδης
Επιλογή κειμένων - Μετάφραση: Περουλής Σακελλαρίδης
Απόδοση στίχων: Νίκος Δαφνής, Περουλής Σακελλαρίδης
Δραματουργική επεξεργασία: Εδουάρδος Γεωργίου, Αναστασία Διαμαντοπούλου
Σκηνοθεσία: Αναστασία Διαμαντοπούλου
Σκηνικά: Εδουάρδος Γεωργίου
Χορογραφία: Αυγή Καραγεωργίου
Βίντεο / ηχητικός σχεδιασμός: Κώστας Μπώκος & Βασίλης Κουντούρης (Studio 19)