Μετά τη μεγάλη επιτυχία του χειμώνα η θεατρική παράσταση του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με τίτλο «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση θα συνεχιστεί και την επόμενη καλλιτεχνική περίοδο στο «ΘΕΑΤΡΟΝ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Οι παραστάσεις του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη», που αγαπήθηκε από το κοινό και απέσπασε διθυραμβικά σχόλια από δημοσιογράφους, και κριτικούς θα ξαναρχίσουν από τις 14 Οκτωβρίου 2015.

Τον περασμένο χειμώνα 120.000 και πλέον θεατές κατέκλυσαν το «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  για να παρακολουθήσουν το έργο της Μιμής Ντενίση, που επάξια κέρδισε τον χαρακτηρισμό της «παράστασης της χρονιάς». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είχε απαιτηθεί έρευνα τριών ετών προκειμένου να εξασφαλιστεί η ιστορική και κοινωνική ακρίβεια της παράστασης.

Είναι ένα έργο που ζωντανεύει την ιστορική μνήμη και προσφέρει συγκίνηση, χαρά και νοσταλγία με ένα φορτισμένο συγκινησιακά κείμενο και με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών και μεταφέρουν τους θεατές στους δρόμους της Σμύρνης: της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης, αλλά και της Σμύρνης του ξεριζωμού και της ξενιτιάς.


Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού υλοποίησε την παράσταση με τρισδιάστατες προβολές, ζωντανή μουσική, πλούσια σκηνικά, κοστούμια εποχής και αυθεντικό φωτογραφικό υλικό από τη θρυλική πόλη, πιστό πάντα στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη της.

Από τις 14 Οκτωβρίου 2015 λοιπόν, η Μιμή Ντενίση στο ρόλο της  αρχόντισσας Φιλιώς μαζί με ένα εξαιρετικό και πολυπληθές καστ ηθοποιών και μουσικών επιστρέφει στο «Θέατρον» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Και το Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» με χαρά και ανυπομονησία ετοιμάζεται να υποδεχτεί το έργο «Σμύρνη μου Αγαπημένη» και τη φετινή χρονιά.