Οι εκδόσεις iWrite και οι συγγραφείς Βασιλική Τριανταφύλλου και Αγγελική Κουρμουλάκη, σας προσκαλούν στην πρώτη παρουσίαση του παιδικού βιβλίου "Μερλίνα Μια φαντασμένη ποντικίνα".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 18:00μ.μ., στην Δημοτική Βιβλιοθήκη-Πινακοθήκη της Θέρμης. Στον ίδιο χώρο, από τις 14 ως τις 18 Σεπτεμβρίου, θα βρείτε και μια έκθεση μακέτας εικονογράφησης της Αγγελικής Κουρμουλάκη.

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Είναι έξυπνη, µοναδική, όµορφη, ξεχωριστή!
Τόσο αξιόλογη και καλλιεργηµένη!
Πάντα σοβαρή και µετρηµένη!
Εκείνη που σε όλα παίρνει άριστα!
Εκείνη που περνούν µαζί της όλοι τόσο ευχάριστα!
Καλύτερή της δε θα βρουν, όσο κι αν γυρεύουν.
Είναι σίγουρο πως όλοι τη ζηλεύουν!«
Ή τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται …η Μερλίνα,
η ποντικίνα που µε τα απίστευτα καµώµατά της
έφερε αναστάτωση σε όλη την Ποντικούπολη!
Είναι πράγµατι τόσο τέλεια;
Ή µήπως έτσι θέλει να πιστεύει;
Άνοιξε το βιβλίο, για να τη γνωρίσεις
και να βγάλεις τα δικά σου συµπεράσµατα!
Α! και αν τύχει κάπου να τη συναντήσεις,
µην ξεχάσεις να της πεις
πως η τελειότητα είναι βαρετή!

Λίγα λόγια για τις συγγραφείς:

Βασιλική Τριανταφύλλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καβάλα. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στη Φιλοσοφική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι μητέρα δύο μικρών παιδιών και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Εργάστηκε ως εκπαιδευτικός για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θεατρικό παιχνίδι. Έλαβε μέρος σε πολλές παιδικές θεατρικές παραστάσεις και συμμετείχε σε πολυάριθμα σεμινάρια θεατρικής αγωγής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή παιδικών παραμυθιών. Πρώτος σταθμός υπήρξε το »Καραμελένιο Δάσος« και το ταξίδι συνεχίζεται…

Αγγελική Κουρμουλάκη

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Π.Τ. Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο. Έκανε πολυετείς ιδιωτικές σπουδές στα εικαστικά και συνεχίζει με διαρκή προσωπική έρευνα. Υπήρξε επί σειρά ετών δραστήριο μέλος της εικαστικής ομάδας »Πολυεργαστήρι« και της θεατρικής ομάδας »Θεατρικό εργοτάξιο«. Ασχολήθηκε μεταξύ άλλων συστηματικά με τη διδασκαλία των εικαστικών και τη σκηνογραφία, ενώ παρουσίασε τη δουλειά της σε 4 ατομικές και 14 ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, καλλιτεχνικής μάσκας και κούκλας. Έχει γράψει και εικονογραφήσει το βιβλίο »Ονειροτρόπια« (2015, iWrite publications)