Σε μία σκηνή όπου είναι σπάνιο να ξεχωρίσεις και να δημιουργήσεις κάτι πραγματικά μοναδικό, κάποιες φορές ένα διαμάντι λάμπει. Το πιο πρόσφατο τέτοιο διαμάντι που έλαμψε στην διεθνή prog σκηνή είναι οι Νορβηγοί LEPROUS, που θα βρίσκονται στη σκηνή του An Club τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015.

Έχοντας ανοίξει τον δρόμο για αυτό, με τρία studio albums: “Tall Poppy Syndrome” (2009), “Bilateral” (2011), και “Coal” (2013), οι πιο πρόσφατες μουσικές αναζητήσεις των LEPROUS στο “The Congregation” δίνουν έμφαση με έναν επικό τρόπο στην ωριμότητα που η μπάντα έχει πλέον αποκτήσει και οφείλεται –εκτός των άλλων- στην ασταμάτητη συναυλιακή τους δραστηριότητα, κατά μήκος και πλάτος διάφορων ηπείρων, μέσα στα τελευταία χρόνια. Οι LEPROUS έχουν καταφέρει να συγκεντρώσουν την προσοχή του κόσμου, σε έναν τέτοιο βαθμό, που τους έχει επιτρέψει να κερδίσουν μία μοναδική θέση σε μία πολυπληθή και πολυπρόσωπη prog σκηνή, όπως αυτή του σήμερα.

Το τελευταίο τους album “The Congregation” κυκλοφόρησε φέτος από την Inside Out Music και αποτελλεί ένα έξοχο παράδειγμα εκφραστικής, σκοτεινής και πιασάρικης μουσικής, όπως και ένα απαραίτητο άκουσμα για κάθε ανοιχτόμυαλο οπαδό της απανταχού προοδευτικής μουσικής. Οι βαθυστόχαστοι στίχοι τους σκιαγραφούν σοβαρά ζητήματα της ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και με δεξιοτεχνία “ζωγραφίζουν” πάνω σε έναν καμβά γεμάτο αιχμηρές, ξεκάθαρες και εντυπωσιακές ενορχηστρώσεις. Με το “The Congregation” οι LEPROUS πάνε τον ήχο τους ένα βήμα παραπέρα, καταφέρνοντας όμως παράλληλα να διατηρήσουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του. Η μουσική πορεία τους καταδεικνύει πως δεν έχουν ούτε την ανάγκη αλλά ούτε και την πρόθεση να αντιγράψουν τις επιρροές τους, που ποικίλουν από τους Massive Attack και τους Radiohead, μέχρι τους Gojira, αλλά ούτε καν τους εαυτούς τους. Με το τελευταίο τους πόνημα δίνουν το δυναμικό παρόν προσφέροντας έναν φρέσκο και καινοτόμο τόνο στη καλλιτεχνική τους σφαίρα.

Με εφαλτήριο όλα τα παραπάνω, οι LEPROUS συνεχίζουν να κυριεύουν νέο κοινό με την επερχόμενη σειρά συναυλιών τους ανά τον κόσμο, που συμπεριλαμβάνει εμφανίσεις σε festivals (Fortarock, Euroblast, Progpower κλπ) όπως και ένα εκτενές headlining Ευρωπαϊκό tour μέσα στον Οκτώβρη που θα δώσει μία ακόμη πνοή σε αυτή τη νέα καλλιτεχνική πορεία τους. Απολαύστε τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα. Τα καλύτερα έρχονται!