Criminal
Δράσης
Διάρκεια: 113'

Η περίληψη:
Η ιστορία του σωστού ανθρώπου στο λάθος σώμα. Σε μια έσχατη προσπάθεια να σταματήσει μια δαιμονική συνομωσία, οι μνήμες ενός νεκρού πράκτορα της CIA, μαζί με τα μυστικά και τις ικανότητες του εμφυτεύονται σε έναν απρόβλεπτο και δολοφονικό κρατούμενο που βρίσκεται στα όρια της θανατικής του ποινής, με την ελπίδα ότι είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει εις πέρας την αποστολή.



Que horas ela volta? - Η δεύτερη μάνα
Δραματική
Διάρκεια: 114'

Η περίληψη:
Η Val εργάζεται ως εσωτερική σε μια πλούσια οικογένεια του Σάο Πάολο. Πλένει, μαγειρεύει και καθαρίζει, με την καθημερινότητα αυτή να μοιάζει σαν αιωνιότητα. Φροντίζει και τον 17χρονο Fabinho, για τον οποίο η μητέρα του δεν βρίσκει ποτέ χρόνο να ασχοληθεί. Η Val έχει αφήσει πίσω στον τόπο καταγωγής της την κόρη της, Jessica, και δεν την έχει δει εδώ και δέκα χρόνια. Ξαφνικά, η Jessica ανακοινώνει τον ερχομό της. Πλέον μια νεαρή γεμάτη αυτοπεποίθηση, σκοπεύει να σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Σάο Πάολο και δεν επιδέχεται κανόνες που διαχωρίζουν μια υπηρέτρια από τα αφεντικά της. Αντί να μείνει στο ταπεινό δωμάτιο της μητέρας της, μετακομίζει στο πολυτελή ξενώνα. Νιώθει μια άνεση με τα πάντα, περνάει και χρόνο με τους φίλους του Fabinho στην πισίνα. Οι κανόνες καταρρίπτονται, αλλά δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί το καλά κρυμμένο μυστικό της Jessica, που θα φέρει τα πάνω κάτω.



Dirty grandpa - Άτακτος παππούς
Κωμωδία
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Ο Jason επιστρέφει στην ανυπόμονη μνηστή του, Μέρεντιθ, αλλά πρώτα κάνει μια στάση από τον παππού του, έναν «ανώμαλο» πρώην στρατιωτικό, τον Dick. Ο παππούς δεν είναι τόσο σύμφωνος για έναν γάμο που μπορεί να μην είναι ο απόλυτα κατάλληλος για τον εγγονό του. Έτσι, για να τον βοηθήσει να πάρει την κατάλληλη απόφαση, τον πηγαίνει στο κατάλληλο μέρος: spring-break στη Φλόριντα.



La novia - Ματωμένος γάμος
Δραματική
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Δύο άνδρες, μια γυναίκα, ένας έρωτας, ένα πάθος ισχυρότερο από την αγάπη και την άγρια φύση του κόσμου γύρω τους. Ο Λεονάρντο, η Νύφη και ο Γαμπρός είναι αχώριστη ομάδα από μικρά παιδιά, αλλά ανάμεσα στον Leonardo και τη Νύφη υπάρχει ένας αόρατος, άγριος, άθραυστος δεσμός... Τα χρόνια περνούν, κι εκείνη, ανήσυχη και δυστυχισμένη, ετοιμάζεται για τον γάμο της με τον Γαμπρό, στη μέση της Λευκής Ερήμου, όπου ζει με τον πατέρα της. Την ημέρα πριν την τελετή, στην πόρτα της εμφανίζεται μια ηλικιωμένη Ζητιάνα, που της προσφέρει ένα δώρο και μια συμβουλή: «Μην τον παντρευτείς, αν δεν τον αγαπάς», ενώ παράλληλα της δίνει δυο γυάλινα στιλέτα. Ένα ρίγος διαπερνά την ψυχή και το σώμα της Νύφης.



Fuocoammare - Φωτιά στη θάλασσα
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Χαρτογραφημένη κάπου 200 χιλιόμετρα από τη νότια ακτή της Ιταλίας, η νήσος Λαμπεντούσα απέκτησε διασημότητα ως λιμάνι για χιλιάδες πρόσφυγες από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, που αποζητούν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη. Ο σκηνοθέτης Gianfranco Rosi πέρασε αρκετούς μήνες πάνω στο νησί, αποζητώντας την ιστορία του, τον πολιτισμό του, αλλά και την καθημερινή πραγματικότητα των περίπου έξι χιλιάδων κατοίκων του που δοκιμάζονται με τις νέες συνθήκες. Το ντοκιμαντέρ εστιάζει ιδιαίτερα στον 12χρονο Samuel, έναν ντόπιο πιτσιρίκο, που λατρεύει να κυνηγάει με τη σφεντόνα και περνάει τον χρόνο του πάνω στην ξηρά, παρότι κατάγεται από έναν καθαρά θαλασσινό πολιτισμό.



Ουτοπία 1961
Ιστορική
Διάρκεια: 90'

Η περίληψη:
Η ταινία αφηγείται την οκτάμηνη σύγκρουση των μεταλλωρύχων του Λαυρίου το 1961 με την κυβέρνηση και τη Γαλλική Εταιρεία. Η αφήγηση αναπτύσσεται σε τρεις παράλληλους άξονες Στον έναν άξονα καταγράφεται η εξέλιξη της απεργίας με υποκείμενο τους απεργούς μεταλλωρύχους στον εργασιακό τους χώρο. Ο δεύτερος αφηγηματικός άξονας ξεδιπλώνει τη στάση των κατοίκων της πόλης του Λαυρίου και ο τρίτος την αντίδραση της Γαλλικής Εταιρείας, της κυβέρνησης, του κράτους και του παρακράτους.