Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου με δράσεις για μικρούς και μεγάλους!

Στάση: Βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος - Μασσαλίας 14 & Σόλωνος, Αθήνα.

- 10.30π.μ. - 11.30π.μ. Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Σκεφτείτε τις πιο απίθανες απαντήσεις κι ελάτε να τις ρίξετε στο μοναδικό κουτί των απαντήσεων. Παρέα με τον συγγραφέα Αντώνη Παπαθεοδούλου θα ανακαλύψουμε ποιός τελικά βρήκε την απάντηση σε αυτό το μυστηριώδες ερώτημα και θα κερδίσει ένα βιβλίο της επιλογής του με την υπογραφή του συγγραφέα.

- 11.30π.μ. - 12.30
μ.μ. Θέλω πάντα να γελάς - Η συγγραφέας Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη με τη βοήθεια της ηρωϊδάς Γιοσίμη θα μας μάθει να φτιάχνουμε το δικό μας οριγκάμι και πώς είναι μια πραγματική τελετή τσαγιού!

- 12.00
μ.μ. - 14.00μ.μ. "Δουλειές του Ποδαριού"
Έχετε στο ενεργητικό σας τέτοιες δουλειές; Γράφετε, λίγο ή πολύ; Αν ναι, γράψτε μια μικρή ιστορία (ως 500 λέξεις) με θέμα κάποια δουλειά του ποδαριού, κατά προτίμηση δική σας.
Η συγγραφέας Μανίνα Ζουμπουλάκη θα σας περιμένει στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Παπαδόπουλος, Μασσαλίας 14, από τις 12.00 ως τις 14.00, εσάς και το διήγημά σας, για να το διαβάσει, να σας δώσει χρήσιμα tips και κάμποσες μυστικές πληροφορίες περι συγγραφής.
Οι ιστορίες που θα προκριθούν θα ανέβουν σε ηλεκτρονική μορφή στο site των Εκδόσεων Παπαδόπουλος για ελεύθερη ανάγνωση. Οι προκρινόμενοι θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Πώς να γράψεις" με την υπογραφή της συγγραφέως. 
 
- 13.30
μ.μ. - Οι αγαπημένες ιστορίες της μικρής Λιλίκας είναι πάλι εδώ!
Σας προσκαλούμε στην πρώτη δραματοποιημένη αφήγηση με αφορμή την επανέκδοση των ιστοριών, που θα θυμήσουν στους μεγάλους τα παιδικά τους χρόνια και θα συνεπάρουν τους νέους μικρούς φίλους της Λιλίκας.
Από την ηθοποιό Μαρία Τερζάκη.
Όσοι θα βρίσκονται μαζί μας θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στην κλήρωση για 5 αντίτυπα αυτής της μοναδικής συλλεκτικής έκδοσης.

- Φέρτε το παλιό σας Τόξο και σας χαρίζουμε ένα νέο!
Κατά τη διάρκεια όλης της ημέρας μας φέρνετε ένα βιβλίο από την σειρά Τόξο με το παλιό εξώφυλλο και παίρνετε εντελώς δωρεάν το ίδιο βιβλίο με το νέο, ανανεωμένο εξώφυλλο.

Παράλληλα:
12.00
μ.μ. - Η συγγραφέας Μαρία Ζαβάκου παρουσιάζει το βιβλίο της "Ο Λου και ο Λι στο νησί της τελειότητας" στο Nakas Book House (εντός Smart Park)

Σε ζωντανή σύνδεση με τον Vima Fm ο Μάκης Προβατάς συζητάει με συγγραφείς & εικονογράφους ζωντανά από τα Public Συντάγματος.

- Στις 13.00μ.μ. Φραντζέσκα Αλεξοπούλου Πετράκη
- Στις 14.00μ.μ. Αντώνης Παπαθεοδούλου 
- Στις 15.00μ.μ. Μανίνα Ζουμπουλάκη 
- Στις 17.00μ.μ. 'Αγγελος Αγγέλου
- Στις 17.30μ.μ. Μαρία Ζαβάκου