Σάββατο 07 Μαΐου 2016, στις 12:30μ.μ.
Για παιδιά 3-6 ετών και τους γονείς τους

Υπάρχει μια λέξη που φωνάζω πολλές φορές μέσα στην ημέρα. Άλλοτε τρυφερά, άλλοτε δυνατά, άλλοτε στεναχωρημένα και άλλοτε με μπόλικο ενθουσιασμό. Σαν στα μάτια με κοιτά, όλη η γη χαμογελά. Η μαμά μου είναι ξεχωριστή όσο κι εγώ. Και ξέρετε κάτι; Τη μαμά μου αγαπώ από δω μέχρι τον… ουρανό! Το χέρι μου σαν βάλω μες στο δικό της, είμαι εγώ ο θησαυρός της.
Μα, μη νομίσετε πως τον μπαμπά μου παραμελώ! Να σας πω ένα μυστικό; Και τον μπαμπά μου αγαπώ! Μες στη ζεστή του αγκαλιά κλείνουν τα βλέφαρα βαριά. Νίντζα, κουνγκ φου και βρυχηθμοί, ήρωες γινόμαστε σούπερ δυνατοί!
Με την ευκαιρία της γιορτής της μητέρας, σας περιμένουμε σε μια δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιού με τη θεατροπαιδαγωγό Δήμητρα Νικολοπούλου, με χρήση κούκλας, με θεατρικό παιχνίδι και εικαστικές εκφράσεις εμπνευσμένη από τα βιβλία των Τζοάνα Γουόλς και Τζούντι Άμποτ, τα οποία περιγράφουν μέσα από χιουμοριστικά στιχάκια και τρυφερή εικονογράφηση τη μαγική σχέση μεταξύ γονιού και παιδιού.

Είσοδος ελεύθερη
___________________________________________________________________________________


Εκπαιδευτική Ρομποτική με WeDo σε συνεργασία με το STEM Education (Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών)
Για παιδιά από 8 ετών
Παρασκευή 13 Μαΐου 2016, 18:30μ.μ. - 19:30μ.μ.

Με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα LEGO WeDo επιτυγχάνεται η εισαγωγή των μαθητών που φοιτούν στο Δημοτικό στην Εκπαιδευτική Ρομποτική. Τα παιδιά κατασκευάζουν με δομικά στοιχεία (τουβλάκια) μηχανικές κατασκευές που μπορούν να αποτελέσουν τους ήρωες της δικής τους φανταστικής περιπέτειας, επιλύοντας όμως ταυτόχρονα πραγματικά προβλήματα από τον φυσικό κόσμο που τα περιβάλλει.
Μαθαίνουν πώς μπορούν να δώσουν «ζωή – κίνηση» στις κατασκευές τους μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, αποκτώντας δεξιότητες προγραμματισμού, engineering (σχεδιασμός και κατασκευή) και επίλυσης προβλημάτων (problem solving). Τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες 2-3 μελών και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή:
• μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και να υλοποιούν projects,
• ακολουθούν οδηγίες κατασκευής 2D σχεδίων για την κατασκευή ενός 3D μοντέλου,
• κατανοούν βιωματικά βασικές έννοιες της Φυσικής, χρησιμοποιώντας άξονες, γρανάζια, τροχαλίες κ.λπ.,
• μαθαίνουν να προγραμματίζουν αλγοριθμικά, με μια γραφική γλώσσα προγραμματισμού, η οποία καθιστά προσιτό τον προγραμματισμό στα παιδιά (από 7 ετών),
• αποκτούν και αναπτύσσουν κινητικές δεξιότητες χειρισμού και επικοινωνίας καθώς και οργανωτικές δεξιότητες.

Το εργαστήρι διαρκεί 60' και μπορεί να φιλοξενήσει έως 20 παιδιά.
Κόστος εργαστηρίου: 11 € για κάθε παιδί
___________________________________________________________________________________


Εργαστήρι Μυθολογίας με αφορμή τα Μυθολογικά Παραμύθια
Σάββατο 14 Μαΐου 2016, στις 12:30μ.μ.
Για παιδιά από 5 ετών

Ιστορίες για τέρατα και Αμαζόνες, για Σφίγγες και Μινώταυρους ζωντανεύουν μέσα από τις πιο διαφορετικές αφηγήσεις και τα πιο πρωτότυπα παιχνίδια. Οι αγαπημένοι ήρωες της ελληνικής μυθολογίας μας συστήνονται ξανά μέσα από τα Μυθολογικά Παραμύθια και εμείς δεν έχουμε παρά να διασκεδάσουμε μαζί τους παίζοντας! Ελάτε να τους γνωρίσετε, να παίξετε και ποιος ξέρει...; Ίσως και να κρύβουν κάποιο μυστικό που μόνο εσείς θα ανακαλύψετε!
Το εργαστήρι εμψυχώνει η Γεωργία Σουβατζή.

Είσοδος ελεύθερη

Στις εκδηλώσεις και στα εργαστήρια είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Για να δηλώσετε συμμετοχή, στείλτε μήνυμα στο polychoros@metaixmio.gr, σημειώνοντας τον τίτλο της εκδήλωσης ή του εργαστηρίου και τα στοιχεία του παιδιού (ονοματεπώνυμο και ηλικία) και του κηδεμόνα του (ονοματεπώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας).