Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Αυτό το παγκόσμιο μπεστ-σέλερ θα σας αποκαλύψει πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε το σπίτι σας σε έναν μονίμως τακτοποιημένο χώρο, απαλλαγμένο από την ακαταστασία, αλλά και πώς θα αλλάξει όλη σας η ζωή μέσα από αυτή τη διαδικασία.
Η Μαρί Κόντο, η Γιαπωνέζα ειδική στην εξάλειψη της ακαταστασίας και την τακτοποίηση, θα σας βοηθήσει να οργανώσετε τα δωμάτιά σας μια για πάντα με την απλή Μέθοδο KonMari.
Το κλειδί για την επιτυχημένη τακτοποίηση είναι να αρχίσετε να «τακτοποιείτε» το σπίτι σας με τη σωστή σειρά, να κρατήσετε μόνο αυτά που πραγματικά αγαπάτε και να το κάνετε αυτό με τη μία.
Αυτή η εκπληκτικά εύκολη μέθοδος δεν θα αλλάξει μόνο τον χώρο σας, αλλά και εσάς τους ίδιους. Θα νιώσετε περισσότερη αυτοπεποίθηση, θα γίνετε πιο επιτυχημένοι και θα αποκτήσετε το κίνητρο για να δημιουργήσετε τη ζωή που επιθυμείτε.

Προσωπική άποψη:
Αν ρωτήσετε τους οικείους μου, το πιθανότερο είναι να σας πουν πως είμαι ένας άνθρωπος εξαιρετικά οργανωμένος, που του αρέσει να έχει πρόγραμμα -στα πάντα- και τα πράγματά σου σε τάξη. Ο τελευταίος χρόνος έχει αποδειχτεί εξαιρετικά δύσκολος για μένα και αυτό έχεις ως αποτέλεσμα, στο τελευταίο σκέλος, να έχω μείνει κάπως πίσω, ή τουλάχιστον, αυτό συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, όπου αποφάσισα πως αυτό το χάλι δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Και υπό φυσιολογικές συνθήκες, ποτέ δεν θα κατέφευγα στο να διαβάσω ένα βιβλίο αυτοβοήθειας όσον αφορά το θέμα, αλλά το "Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη" είναι ένα βιβλίο που δεν το βρήκα αλλά με βρήκε και μάλιστα, στη σωστή στιγμή, οπότε αυτό το θεώρησα σημάδι.

Η Marie Kondō, η συγγραφέας του βιβλίου, είναι Γιαπωνέζα κάτι που -όπως γνωρίζουν πολλοί καλά οι φίλοι και οι γνωστοί μου- αποτέλεσε ένα τεράστιο συν στην απόφασή μου να το διαβάσω. Όχι μόνο λατρεύω την Ιαπωνία και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτήν, αλλά αγαπώ απίστευτα πολύ τους Ιάπωνες, καθώς αγαπώ την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής τους. Μην σας πω πως τον ζηλεύω πολλές φορές. Γιατί, αν παρατηρήσει κανείς, διαπιστώνει πως η ζωή και η καθημερινότητά τους, οι σπουδές, η δουλειά, η οικογένεια, οι υποχρεώσεις, το σπίτι τους, όλα βρίσκονται σε τάξη, ακολουθώντας μια ρουτίνα που θυμίζει την κίνηση των δεικτών ενός ρολογιού. Και αυτό, αντί να είναι αγχωτικό, σε χαλαρώνει στην ιδέα και μόνο. Ε, λοιπόν, το βιβλίο αυτό είναι μια καλή αρχή για να μπει κανείς σε αυτόν τον κόσμο.

Χωρίς να πω πολλά περισσότερα, φλυαρώντας ακόμα πιο πολύ απ' ότι ήδη έχω κάνει, το "Σπίτι σε τάξη, ζωή σε τάξη", μέσα από τις σελίδες του προσπαθεί να σε διδάξει ακριβώς αυτό που υποστηρίζει ο τίτλος του. Όταν ο χώρος σου είναι τακτικός, τότε μπορεί να γίνει πιο τακτική και η καθημερινότητά σου κι εσύ, μπορείς να είσαι πιο ήρεμος και χαλαρός, χωρίς να στερείς από τον εαυτό σου χρόνο και ενέργεια που μπορείς να τον αφιερώσεις σε πραγματικά παραγωγικά πράγματα. Όταν το σπίτι μας είναι καλά, είμαστε κι εμείς καλά και μαζί με εμάς, όσοι μας περιβάλλουν και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα για όλους. Αν, λοιπόν, παρασύρεστε από την παράνοια, το άγχος και την αταξία των καιρών μας, το απλοϊκά φιλοσοφημένο αυτό βιβλίο, θα σας δώσει μία νέα και γεμάτη πάθος και κέφι, ώθηση, αλλά και μια εκπληκτική έκδοση-κόσμημα, που αξίζει να έχει κανείς στη βιβλιοθήκη του.
Βαθμολογία 10/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Marie Kondō
Μεταφραστής: Γεωργούλια Κωνσταντίνα
Εκδόσεις: Κλειδάριθμος
Κατηγορία: Γενικών Γνώσεων
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 304
ISBN: 978-960-461-690-9