Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Ιβ έχει φαινομενικά την τέλεια ζωή, αλλά ένα μεγάλο μυστικό δεν την αφήνει να τη χαρεί. Τι της συμβαίνει; Αγνοώντας τα συναισθήματά της, η Ιβ αποφασίζει να οργανώσει το καλύτερο πάρτι όλων των εποχών. Δεν ξέρει όμως ότι την περιμένει μια τραγωδία που θα την κάνει να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να πάρει το μεγαλύτερο ρίσκο της ζωής της και να αποκαλύψει την αλήθεια που αρνιόταν να αποδεχτεί τόσο καιρό.

Προσωπική άποψη:
Η σειρά "Heartside Bay" απευθύνεται κατεξοχήν σε νεαρούς ηλικιακά αναγνώστες, και πραγματεύεται ιστορίες οι οποίες είναι αρκετά απλές αλλά συνάμα καθημερινές στον πυρήνα τους, αλλά απόλυτα εφηβικές ως προς τους προβληματισμούς που κρύβουν, έτσι ακριβώς όπως θα έπρεπε, δεδομένης μάλιστα της ηλικίας των εκάστοτε πρωταγωνιστών. Το μέχρι τώρα πρόβλημα που είχε η σειρά, για μένα, δεν ήταν τόσο η απλότητα της κάθε υποϊστορίας, αλλά το ότι δεν γινόταν κάποια προσπάθεια εμβάθυνσης στην πραγματική ουσία αυτών. Το γεγονός πως πρόκειται για εφηβικές καταστάσεις και μπελάδες, δεν τα καθιστά ως προβλήματα λιγότερο σημαντικά από εκείνα των ενηλίκων. Καθείς εφ' ω ετάχθη, που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, και κάτι ανάλογο ισχύει και για τους προβληματισμούς που συνοδεύουν αυτούς. 

Η συγκεκριμένη ιστορία, θα τολμούσα να πω πως είναι αυτή με την πιο σφιχτοδεμένη πλοκή, η πιο ώριμη αφηγητικά, αλλά και εκείνη με την μεγαλύτερη ουσία. Η ιστορία της Ιβ μπορεί να πραγματεύεται άλλο ένα εφηβικό "δράμα", όμως η προσέγγιση αυτού γίνεται με τρόπο πολύ βαθύτερο από τα προηγούμενα τρία βιβλία της σειράς, προκαλώντας μας να σκεφτούμε, ως αναγνώστες και άνθρωποι, τι θα κάναμε εμείς αν ήμασταν στη θέση της, όχι μόνο ως έφηβοι, αλλά ακόμα κι ως ενήλικοι. Γιατί ορισμένοι προβληματισμοί, μπορεί να έχουν διαφορετικό προσανατολισμό, το επίκεντρό τους όμως είναι ίδιο, σε όποια ηλικία και να βρίσκεσαι. Και αυτό είναι κάτι που πολλές φορές ξεχνάμε, αλλά ιστορίες σαν κι αυτή της Ιβ μάς το θυμίζουν.

Η Cole μας προσφέρει το καλύτερό της βιβλίο μέχρι στιγμής, και σε προσωπικό επίπεδο περιμένω ακόμα περισσότερα από τα μελλοντικά βιβλία της σειράς. Μια ιστορία που είναι γραμμένη με τρόπο απλοϊκό, μα τρυφερό και άμεσο συνάμα. Μια ιστορία που μας φωνάζει πως πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω μας, και να τον αγαπάμε γι' αυτό που είναι. Μα πάνω απ' όλα, είναι μια ιστορία που μας θυμίζει πως ίσως να μην υπάρχουν ιδανικές στιγμές για να πάρουμε αποφάσεις και να τις πραγματοποιήσουμε, αλλά πως πρέπει ν' αρπάξουμε τη ζωή από τα μαλλιά και να δημιουργήσουμε μοναδικές ευκαιρίες μόνοι μας. Μπορεί κάποιες φορές τα πράγματα να μην εξελίσσονται ιδανικά, όμως το ταξίδι είναι που μετράει και η εμπειρία που αποκτάς μέσα από αυτό, και που σε κάνει να νιώθεις ζωντανός.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Cathy Cole
Μεταφραστής: Κτενάς Μιχάλης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2016
Αρ. σελίδων: 176
ISBN: 978-618-01-1410-2