Trois souvenirs de ma jeunesse - Τα χρυσά μας χρόνια
Δραματική
Διάρκεια: 123'

Η περίληψη:
Ο Paul Dedalus πρόκειται να αφήσει πίσω του το Τατζικιστάν και πνίγεται στις αναμνήσεις: τα παιδιά του χρόνια στο Ρουμπέ, τις εκρήξεις της μητέρας του, τον δεσμό του με τον μικρότερο του αδελφό, Ivan, ένα βίαιο αγόρι. Στα 16 του, βρέθηκε να εργάζεται στην ΕΣΣΔ. Θυμάται και στα 19 του, την αδελφή του, Delphine, τις άγριες νύχτες με την Penelope, τους φίλους του που τον πρόδωσαν. Έπειτα τις ανθρωπολογικές σπουδές στο Παρίσι, πλάι στην καθηγήτρια Behanzin. Και πάνω από όλα, θυμάται την Esther. Ήταν το επίκεντρο της ζωής του.



Ben-Hur - Μπεν-Χουρ
Περιπέτεια
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Ιερουσαλήμ, υπό την κατοχή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο ιουδαίος ευγενής Judah Ben-Hur κατηγορείται άδικα για την απόπειρα δολοφονίας του παιδικού του φίλου και Ρωμαίου αξιωματικού Messala. Αυτό θα τον οδηγήσει στη σκλαβιά κι ενώ στον νου του παραμένει πάντα η εμμονή της εκδίκησης.



Hands of stone - Hands of stone: Μαζί ως την κορυφή
Βιογραφική
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Η ταινία ακολουθεί τη ζωή του διάσημου μποξέρ Roberto Duran, που έκανε επαγγελματικό ντεμπούτο το 1968 και σε ηλικία μόλις 16 ετών, ενώ αποσύρθηκε οριστικά το 2002 στα 50 του. Η πλέον διάσημη στιγμή του ήταν τον Ιούνιο του 1980, οπότε αναμετρήθηκε με τον θρυλικό Sugar Ray Leonard, κατακτώντας τον παγκόσμιο τίτλο, αλλά στη ρεβάνς στράφηκε στη γωνία του και αναφώνησε «όχι άλλο». Το φιλμ επικεντρώνεται στη σχέση του πυγμάχου με τον εξίσου θρυλικό του προπονητή Ray Arcel, και το πώς ο ένας άλλαξε τη ζωή του άλλου.



Tudo que aprendemos juntos - Όλα όσα μάθαμε μαζί
Δραματική
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Ένας ταλαντούχος βιολιστής, ο Laerte, αποτυγχάνει να γίνει αποδεκτός από την κρατική ορχήστρα του Σάο Πάολο και αναγκάζεται να παραδίδει μαθήματα σε νεαρούς σε δημόσιο σχολείο. Ο δρόμος είναι στρωμένος με δυσκολίες, αλλά η μεγάλη του αγάπη προς τη μουσική και η φιλία που γεννιέται ανάμεσα σε αυτόν και τους μαθητές, ανοίγει τον δρόμο για έναν νέο κόσμο.



One more time with feeling
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 112'

Η περίληψη:
Ο Nick Cave και το συγκρότημα του, Bad Seeds, παρουσιάζουν πρώτη φορά το νέο τους άλμπουμ, το 16 στουντιακό, Skeleton Tree. Το rockumentary όμως πηγαίνει και στα τραγικά παρασκήνια της ηχογράφησης του άλμπουμ, με συνεντεύξεις και αρχειακό υλικό υπό την αφήγηση του ίδιου του Cave.



Sully
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 96'

Η περίληψη:
Ο πλοίαρχος Chesley 'Sully' Sullenberger απογειώνει την πτήση 1549 που πιλοτάρει από το αεροδρόμιο ΛαΓκάρντια της Νέας Υόρκης, κι όλα βαίνουν κανονικά, όταν ένα σμήνος καναδικών χηνών χτυπάει ταυτόχρονα και τις δύο μηχανές του σκάφους. Γρήγορα, ο Sully συνειδητοποιεί ότι δεν υπάρχει χρόνος να επιστρέψει στο ΛαΓκάρντια, ή να προσγειωθεί σε κάποιο άλλο αεροδρόμιο, παίρνοντας τη μεγάλη απόφαση να ρίξει το αεροπλάνο στα νερά του ποταμού Χάντσον.