Allied - Σύμμαχοι
Κατασκοπική
Διάρκεια: 124'

Η περίληψη:
Κατά τη διάρκεια του Β` Παγκοσμίου Πολέμου, το 1942, στην Καζαμπλάνκα, ο Max Vatan, ένας βρετανός πληροφοριοδότης, γνωρίζεται με τη Marianne Beausejour, μια Γαλλίδα αντιστασιακή. Οι δυο τους θα ερωτευτούν κατά τη διάρκεια μιας αποστολής δολοφονίας και όταν ξανασυναντηθούν έπειτα από καιρό στο Λονδίνο, ο έρωτάς τους θα αναζωπυρωθεί. Οι αμφιβολίες όμως του Max για την Marianne θα τον οδηγήσουν στο να προχωρήσει σε έρευνα για να μάθει ποια ακριβώς είναι.



Ozzy - Τρεχάτε Ποδαράκια μου
Κινούμενα Σχέδια
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Ο Ozzy, ένα φιλικό και καλόκαρδο μπιγκλ, θα δει την ειδυλλιακή του ζωή να αναστατώνεται, όταν η οικογένεια του αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στην Ιαπωνία. Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα: δεν επιτρέπονται τα σκυλιά! Καθώς δεν μπορούν να πάρουν τον αγαπημένο τους Ozzy μαζί στο ταξίδι, η οικογένεια Martin συμβιβάζεται με την αμέσως καλύτερη επιλογή, μια από τις καλύτερες πανσιόν για σκύλους, το Μπλε Ρυάκι. Το εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά μέρος είναι απλή συγκάλυψη για να μπορεί ο μοχθηρός ιδιοκτήτης του να πιάνει ευκολότερα σκύλους. Ο Ozzy πολύ σύντομα θα βρεθεί στο αληθινό Μπλέ Ρυάκι, μια φυλακή για σκύλους, που διοικείται από σκυλιά. Εκεί θα πρέπει να αποφύγει τους κινδύνους και να βρει δύναμη στους νέους του φίλους, τον Chester, τον Fronky και τον Doc, προκειμένου να δραπετεύσει και να επιστρέψει σπίτι ασφαλής.



Get squirrely - Το κυνήγι των χαμένων βελανιδιών
Κινούμενα σχέδια
Διάρκεια: 83'

Η περίληψη:
Ο Frankie, ένας κουλ σκίουρος με μοναδική αίσθηση του στυλ, αποφυλακίζεται από τον ζωολογικό κήπο και μαθαίνει πως το δάσος στο οποίο μεγάλωσε, βρίσκεται σε τεράστιο κίνδυνο. Μια εταιρεία κατακλέβει τους καρπούς, με μοχθηρούς σκοπούς, και ο Frankie είναι ο μοναδικός που μπορεί να σώσει την κατάσταση, αλλά αυτό σημαίνει πως ρισκάρει να χάσει την αγάπη της ζωής του. Ο καλός του φίλος, Cody, θα του υπενθυμίσει: αν δεν πάρει πίσω τους κλεμμένους καρπούς, οι ζωές όλων τους βρίσκονται σε κίνδυνο.



Captain Fantastic
Δραματική
Διάρκεια: 118'

Η περίληψη:
Ο Ben έχει αφοσιωθεί ως πατέρας στο να διδάξει στα έξι του παιδιά το πώς να ζήσουν και να επιβιώσουν στα άγρια δάση της Αλμπουκέρκης. Αλλά τα πράγματα έρχονται έτσι, που πρέπει να φύγουν από τον παράδεισο τους. Το ταξίδι τους στον «αληθινό» κόσμο θα βάλει σε δοκιμασία τις ιδέες του περί ελευθερίας, αλλά και το τι σημαίνει αληθινά να ανατρέφεις μια οικογένεια.



Abattoir - Σφαγείο
Τρόμου
Διάρκεια: 98'

Η περίληψη:
Ένας βοστονέζος ρεπόρτερ μεσιτικών θεμάτων σκαλίζει έναν αστικό μύθο που θέλει κάποιον επί δεκαετίες να αγοράζει σπίτια όπου έχουν συμβεί ανείπωτες τραγωδίες. Αυτό θα τον οδηγεί σε κάποιον με το όνομα Jebediah Crone, και στην απάντηση μιας αποτρόπαιης ερώτησης: πώς χτίζεις ένα στοιχειωμένο σπίτι;



Dancer - Ο χορευτής
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 85'

Η περίληψη:
Ο Sergei Polunin, τον οποίο ερωτευτήκαμε από το βίντεο του «Take Me to Church», έγινε το enfant-terrible του μπαλέτου όταν εγκατέλειψε τη θέση του σολίστ δύο φορές, επαναστατώντας απέναντι στο κατεστημένο του κλασικού χορού. Πόσο υψηλό είναι το τίμημα της τελειότητας; Τον θεώρησαν διάδοχο ή και καλύτερο του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, το πιο μεγάλο ταλέντο της εποχής μας στον απαιτητικό κόσμο του μπαλέτου. Προικισμένος με έναν απίστευτο συνδυασμό δύναμης και χάρης, ο Sergei Polunin χτύπησε σαν κεραυνός στον κόσμο του μπαλέτου και έγινε ο νεαρότερος πρώτος χορευτής στην ιστορία του Βασιλικού Μπαλέτου του Λονδίνου. Στο απόγειο της δόξας του, στην ηλικία των 25 ετών, οδηγημένος στο όριο της αυτοκαταστροφής από την επιτυχία του, ο Sergei ένιωθε το ταλέντο του περισσότερο ως βάρος παρά ως δώρο, τότε ανακοίνωσε πως αποχωρεί, εξαντλημένος από ανούσιες πρόβες και δυσαρεστημένος από τις χαμηλές αμοιβές του. Προσπάθησε να ζήσει σαν συνηθισμένος άνθρωπος για ένα διάστημα, για να επανέλθει αργότερα στον χορό, αλλά με λιγότερες φιλοδοξίες και μειωμένες ώρες προπονήσεων. Σήμερα είναι πλέον αναγνωρίσιμος, συνεχίζει να χορεύει και δεν μετανιώνει καθόλου για την απόφαση της διακοπής. Το ντοκιμαντέρ του Steven Cantor υποκλίνεται στο ταλέντο του, εξερευνά τη μετατροπή του σε celebrity και την επιρροή που είχε πάνω του η συμμετοχή του στο βιντεοκλίπ του «Take Me to Church» του Hozier, που έγινε viral σε όλο τον κόσμο, και πλάθει, εντέλει, το συγκινητικό πορτρέτο ενός επαναστάτη χορευτή, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό. Πώς μπορείς να είσαι ελεύθερος άνθρωπος όταν είσαι το πιο «περιζήτητο απόκτημα» στον χώρο του μπαλέτου;



Gimme danger
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 108'

Η περίληψη:
Κανείς στην ιστορία του ροκ δεν έφτασε τους Stooges στον συνδυασμό βαριού ήχου, ψυχεδέλειας, μπλουζ, λιτούς οργισμένους στίχους και μια λεοπάρδαλη ως ηγέτη-τραγουδιστή, που συνδύαζε τον Νιτζίσκι και τον Μπρους Λι με τον Χάρπο Μαρξ και τον Άρθουρ Ριμπό. Η ταινία του Jim Jarmusch περιγράφει την ιστορία του γκρουπ μουσικά, πολιτισμικά, πολιτικά και ιστορικά, θυμάται τις περιπέτειες τους κατά τη στιγμή της έμπνευσης, όπως και την κληρονομιά τους.



Μήδεια... Κρείσσων των εμών βουλευμάτων - Medea: Louder than my thoughts
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 93'

Η περίληψη:
Η «Μήδεια» του Νίκου Γραμματικού είναι μία κινηματογραφική περιπέτεια βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο του Ευριπίδη. Διαδραματίζεται στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας, παίρνοντας τη μορφή μιας συναρπαστικής έρευνας της οποίας ο ντετέκτιβ δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον σκηνοθέτη. Κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής, γινόμαστε μάρτυρες συζητήσεων με θεωρητικούς, σκηνοθέτες και ηθοποιούς, ενώ δίνουμε το «παρών» σε ακροάσεις και πρόβες. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι βιώνουμε συνεντεύξεις με ανθρώπους στο δρόμο που προκαλούν δέος. Σε αυτό το ανένταχτο σε είδη δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, το κλασικό κείμενο του Ευριπίδη βρίσκεται στον πυρήνα του εγχειρήματος, το οποίο, με έναν τρόπο μαγικό, μετουσιώνεται στην ανακάλυψη της αιχμής του δόρατος του έργου.