Office Christmas party
Κωμωδία
Διάρκεια: 105'

Η περίληψη:
Όταν η επικεφαλής μιας εταιρείας αποφασίζει να κλείσει το τμήμα του αδελφού της, εκείνος πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις του με τους συναδέλφους του για να εντυπωσιάσουν έναν υποψήφιο πελάτη και να κλείσουν μια μεγάλη συμφωνία, που μπορεί να σώσει τις δουλειές τους. Τι αποφασίζουν να κάνουν για να τον εντυπωσιάσουν; Να διοργανώσουν ένα επικό πάρτι για τα Χριστούγεννα! Φυσικά, το πάρτι γρήγορα ξεφεύγει κάθε ελέγχου και οι παριστάμενοι γίνονται μάρτυρες μιας ξεκαρδιστικής καταστροφής.



Arrival - Arrival: Η άφιξη
Επιστημονικής φαντασίας
Διάρκεια: 116'

Η περίληψη:
Δώδεκα μυστηριώδη διαστημόπλοια με εξωγήινους επιβάτες προσγειώνονται σε διάφορα σημεία του πλανήτη μας. Μια ομάδα ειδικών επιστημόνων συνιστάται για να ερευνήσει το συμβάν. Ανάμεσά τους, η Louise Banks, μια γλωσσολόγος που καλείται να βοηθήσει στην επικοινωνία με τους εξωγήινους, ενώ ο χρόνος πιέζει κι ο κόσμος απειλείται με έναν παγκόσμιο πόλεμο. Η Louise θα πρέπει να πάρει μια απόφαση που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο τη ζωή της, αλλά κι ολόκληρη την ανθρωπότητα.



American pastoral - Αμερικανικό ειδύλλιο
Πολιτικό θρίλερ
Διάρκεια: 126'

Η περίληψη:
Δεκαετία του 1960. Ο Seymour "Swede" Levov, κάποτε σπουδαίος αθλητής στο σχολείο, είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, παντρεμένος με την Dawn, την κάποτε καλλονή του σχολείου. Αλλά κάτω από την καλογυαλισμένη επιφάνεια, αναταράξεις υπάρχουν στη ζωή του Swede. Όταν η αγαπημένη του νεαρή κόρη, η Μαίρη, εξαφανίζεται μετά που κατηγορείται ότι διέπραξε μια άγρια πράξη πολιτικού ακτιβισμού, ο Swede αφιερώνει τη ζωή του στο να τη βρει και να επανενώσει την οικογένεια. Αυτό που θα ανακαλύψει τον συνταράσει ως τα θεμέλια της ψυχής του, αναγκάζοντας τον να κοιτάξει κάτω από την επιφάνεια και να αντιμετωπίσει το χάος που διαμορφώνει τον κόσμο γύρω του.



L' Odyssee - Οδύσσεια
Βιογραφική
Διάρκεια: 122'

Η περίληψη:
Καλοκαίρι, 1946. Η οικογένεια Cousteau (ο Jacques, η σύζυγος Simone και τα δύο παιδιά τους, Philippe και Jean-Miche) ζουν σε ένα όμορφο σπίτι που κοιτάει τη Μεσόγειο. Την ημέρα κολυμπάνε, τη νύχτα παρατηρούν τα αστέρια. Ένα παράδεισος επί Γης. Αλλά ο Jacques δεν νιώθει ποτέ ικανοποιημένος. Ζει κι αναπνέει για την περιπέτεια και πιστεύει απόλυτα στις αρετές της προόδου. Με μια εφεύρεση του, το ακουαλάνγκ, το πρόσφατα αποκτημένο του πλοίο, το Καλυψώ, κι ένα πλήρωμα από λάτρεις της δράσης ετοιμάζεται να διασχίσει τους ωκεανούς του πλανήτη.



90 χρόνια ΠΑΟΚ: Νοσταλγώντας το μέλλον - 90 years of PAOK: Nostalgia for the future
Ντοκιμαντέρ
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Με την ευκαιρία των 90 χρόνων ίδρυσης του ΠΑΟΚ, οι μεγάλοι σταθμοί της ομάδας, η χαμένη πατρίδα και ο ξεριζωμός, το ιστορικό και κοινωνικό φόντο ξετυλίγονται στον φακό σαν ένα ζωντανό κινηματογραφικό ημερολόγιο, μέσα από τις εξομολογήσεις παλαίμαχων και νέων ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων και πιστών φίλων του ΠΑΟΚ, όπως οι Νότης Τσίντογλου, Γιώργος Κούδας, Κλάους, Ιβάν Σαββίδης, Ευκλείδης Τσακαλώτος κ.α. Από το γήπεδο της Τούμπας στον Σύνδεσμο Φίλων ΠΑΟΚ του Ντίσελντορφ, από την Κωνσταντινούπολη στη Λισαβόνα, η κάμερα αποτυπώνει την ιστορία μιας ομάδας που γράφεται αδιάλειπτα στις κερκίδες, το γήπεδο, τους δρόμους των ταξιδιών της και τις αναμετρήσεις με τους μεγάλους της αντιπάλους, αλλά πρωτίστως με τον εαυτό της.



Le confessioni - Οι εξομολογήσεις
Πολιτικό θρίλερ
Διάρκεια: 100'

Η περίληψη:
Μια συνάντηση των G8 λαμβάνει χώρα σε ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο στις γερμανικές ακτές. Οι πιο ισχυροί οικονομολόγοι του πλανήτη έχουν μαζευτεί για να πάρουν βαρυσήμαντες αποφάσεις για το μέλλον. Ένας από τους καλεσμένους είναι ένας μυστηριώδης ιταλικός μοναχός, ο Σαλούς, ο οποίος προέρχεται από μακρά περίοδο διαλογισμού. Είναι προσκεκλημένος του Daniel Roche, του διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Ο Roche θέλει από τον ιερέα να τον εξομολογήσει τη νύχτα κάτω από μυστικότητα. Το επόμενο πρωί, ο Roche βρίσκεται νεκρός, και ο μοναχός είναι ο βασικός ύποπτος. Δεν μπορεί δε να απολογηθεί για την παρουσία του νεκρού τη νύχτα στο δωμάτιο του, μια και βρίσκεται υπό τον όρκο σιωπής. Αλλά οι άνθρωποι της G8 φοβούνται ότι ο Roche μπορεί να διέρρευσε λεπτομέρειες για όσα σχεδιάζουν και πρόκειται να επηρεάσουν καταστροφικά οικονομίες πολλών χωρών.



Kuripi: Itsuwari no rinjin - Creepy
Μυστηρίου
Διάρκεια: 130'

Η περίληψη:
Ο Takakura είναι πρώην αστυνομικός ντετέκτιβ. Θα λάβει μια πρόσκληση από έναν πρώην συνάδελφο του, τον Nogami, για να διερευνήσει μια υπόθεση χαμένης οικογένειας, η οποία ξεκίνησε πριν έξι χρόνια. Οι μνήμες του Takakura τον πηγαίνουν στη Saki, τη μόνη που υπάρχει από την οικογένεια της υπόθεσης. Την ίδια ώρα, αυτός και η σύζυγος του, Yasuko, πρόσφατα μετακόμισαν σε νέο σπίτι. Ο γείτονας του, ο Nishino, έχει μια άρρωστη γυναίκα και μια νεαρή κόρη. Μια ημέρα, αυτή η κόρη, η Mio, μπαίνει στο σπίτι του Takakura και του λέει ότι ο Nishino δεν είναι αληθινός της πατέρας, μάλιστα, δεν τον γνωρίζει διόλου.



Αγάπη, αγάπη, αγάπη - Love, love, love
Δραματικό θρίλερ
Διάρκεια: 102'

Η περίληψη:
Η Στέλλα, μια σαραντάρα εξωτική γυναίκα, μετά τοn θάνατο του άντρα της σε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα, που τα αίτιά του έμειναν αδιευκρίνιστα από την αστυνομία, δίνει παραστάσεις sex-show σε έναν παλιό κινηματογράφο τέχνης που έχει μετατραπεί σε στριπτιζάδικο, προκειμένου να επιβιώσει με τη νεαρή κόρη της, τη Φανή. Εκεί θα τη γνωρίσει ένας γερασμένος πια πλεϊμπόι, ο Νίκος, που περιφέρεται μόνος, παρατημένος από τη γυναίκα του, αλλά και τον γιο του, τον Έκτορα, ο οποίος μόλις έχει παντρευτεί. Ο Νίκος θα αγαπήσει τη Στέλλα ακαριαία, απόλυτα, απεγνωσμένα. Και θα τη διεκδικήσει. Όμως, τα παιδιά τους, η Φανή κι ο Έκτορας, θα διεκδικήσουν κι αυτά το μερίδιό τους από την αγάπη. Γιατί η Φανή, που δεν έχει αποδεχτεί τον θάνατο της πατέρα της, έχει γίνει πλέον επιθετική, ατίθαση, εκρηκτική. Και κυρίως ερωτική. Με τον κάθε άντρα. Και με όλους. Αλλά κι ο Έκτορας, εγκαταλειμμένος από τη μητέρα του, γίνεται μέρα με τη μέρα ένας βίαιος και απρόβλεπτος άντρας. Τους λείπει η αγάπη και τη θέλουν όσο τίποτα δική τους. Μόνο δική τους. Άραγε, η αγάπη θα μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα αυτών των ανθρώπων; Μπορεί η αγάπη να νικήσει κάτι κολοσσιαίο όπως η μοίρα; Κι αν μπορεί, μέχρι πού θα φτάσουν για την αγάπη;