Οι Πράκτορες του Πλανήτη συνεχίζουν την επιτυχία τους και ανοίγουν φτερά για την Κίνα. Ο εκδοτικός οίκος CITIC Kids, ένας από τους μεγαλύτερους εκδοτικούς οίκους της Κίνας, εξασφάλισε τα δικαιώματα μετάφρασης των δύο βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη Γίνε πράκτορας του πλανήτη και Η εκδίκηση του Πουφ που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ με τις καταπληκτικές εικόνες του Στέφανου Κολτσιδόπουλου.

Η κυκλοφορία αυτών των δύο βιβλίων σε μια από τις ισχυρότερες αγορές του κόσμου αποτελεί πολύ σημαντική επιτυχία της Ελένης Ανδρεάδη και της λογοτεχνικής πράκτορα Ευαγγελίας Αυλωνίτη. Επίσης, το μήνυμα ελπίδας που εμπεριέχει η κίνηση αυτή δεν είναι διόλου ήσσονος σημασίας: οι Πράκτορες ταξιδεύουν παντού, με στόχο να καταφέρουν κάποια στιγμή να παραδώσουν ασφαλή τον πλανήτη στις επόμενες γενιές.
Πρόκειται για δύο βιβλία με οικολογικό μήνυμα, δοκιμασμένα προηγουμένως στα σχολεία μέσα από δράσεις της ίδιας της συγγραφέα και της ομάδας της. Δύο βιβλία που κάνουν τη διαφορά, χάρη στη φρεσκάδα, τη σπιρτάδα και την πρωτοτυπία στον χειρισμό του θέματος. Γραμμένα με κέφι, γνώση, φαντασία και χιούμορ και με την πολύ μοντέρνα εικονογράφηση πετυχαίνουν να κάνουν τα παιδιά να ενδιαφερθούν για ανάληψη δράσης με στόχο τη σωτηρία του πλανήτη.
Το βιβλίο Γίνε πράκτορας του πλανήτη τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά.
Για να πάρετε μια γεύση από τους πρωταγωνιστές των βιβλίων πατήστε ΕΔΩ.

Ποια είναι η Ελένη Ανδρεάδη;
Η Ελένη Ανδρεάδη σπούδασε Περιβαλλοντική Πολιτική και ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ. Έχει εργαστεί ως στρατηγικός αλλά και περιβαλλοντικός σύμβουλος στην Ελλάδα, Αμερική, Αγγλία και Γερμανία για εταιρείες, οργανισμούς και δημόσια όργανα, όπως για τη Ford Motor Company, Accenture, BBC και το Υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας. Ένα ντοκιμαντέρ της αμερικάνικης εταιρείας παραγωγής Participant Productions (που ακολούθησε την παραγωγή του «Μια Ενοχλητική Αλήθεια με τον Αλ Γκορ»), στο οποίο εργαζόταν ως περιβαλλοντικός σύμβουλος, την οδήγησε στην Ινδία.
Εκεί συνάντησε παιδιά που κατάφεραν να απαγορεύσουν τη χρήση της πλαστικής σακούλας στο χωριό τους και πείστηκε ότι αυτά είναι που έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο. Μετακόμισε στην Ελλάδα για να εργαστεί στην τουριστική επιχείρηση Σάνη Α.Ε., όπου επιμελείται τα προγράμματα αειφορίας Sani Green και Ikos Green. Το 2009 ίδρυσε τη ΜΚΟ Πράκτορες του Πλανήτη, με αντικείμενο τη βιωματική εκπαίδευση και δράση παιδιών για την αειφόρο ανάπτυξη. Με καινοτόμο αναλυτικό εκπαιδευτικό υλικό και δραστηριότητες, η οργάνωση τους δίνει τα κατάλληλα εφόδια ώστε να εξελιχθούν σε πολίτες που παίρνουν πρωτοβουλίες και αναλαμβάνουν δράση για ένα καλύτερο συλλογικό μέλλον. Το σχολικό πρόγραμμα υλοποιείται σε δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα. Το 2013 οι Πράκτορες του Πλανήτη βραβεύτηκαν ως ένα από τα 100 πιο καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Το σχολικό έτος 2015-16 οι Πράκτορες του Πλανήτη εκπαίδευσαν 12.000 παιδιά ως νέους πράκτορες αλλά και γονείς και εκπαιδευτικούς σε σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις της οργάνωσης μπορείτε να επισκεφτείτε το www.planetagents.org.