"Το ρόδο του μεσονυχτίου" της Lucinda Riley

Μες στη σιγαλιά της νύχτας ακόμα και η παραμικρή υποψία ανέμου ήταν βάλσαμο στην αδιάκοπη ζέστη και ξηρασία της Τζαϊπούρ. Πολλές φορές ανεβαίναμε στις στέγες του Παλατιού του Φεγγαριού και στρώναμε εκεί να κοιμηθούμε. Κι έτσι όπως αγνάντευα τ’ άστρα, άκουγα το γλυκό, πανέμορφο τραγούδισμα. Και τότε καταλάβαινα πως κάποιος που αγαπώ έφευγε από τη γη κι ανέβαινε σιγά σιγά…
Ινδία, 1911…
Στο μεσουράνημα της βρετανικής αποικιοκρατίας στην Ινδία, η εντεκάχρονη Αναχίτα, ξεκινά μια δυνατή φιλία που θα κρατήσει μια ολόκληρη ζωή με την πεισματάρα πριγκίπισσα Ίντιρα, κόρη της ινδικής βασιλικής οικογένειας.
Η Αναχίτα γίνεται η επίσημη συνοδός της πριγκίπισσας και μαζί της ταξιδεύει στην αριστοκρατική Αγγλία λίγο πριν από το ξέσπασμα του Α΄ Παγκόσμιου Πόλεμου. Η γνωριμία της με τον νεαρό Ντόναλντ Άστμπερι και τη ραδιούργα μητέρα του θα σημαδέψει για πάντα την καρδιά της.
Αγγλία, ογδόντα χρόνια μετά…
Η Ρεμπέκα Μπράντλεϊ, μια νεαρή Αμερικανίδα σταρ ζει έναν πολυτάραχο έρωτα με τον εξίσου διάσημο σύντροφό της. Η σχέση τους παίρνει μια αναπάντεχη πορεία, όταν η Ρεμπέκα υποδύεται τον ρόλο μιας νεαρής αριστοκράτισσας του 1920, γεγονός που της δίνει την ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι το Ντάρτμουρ της Αγγλίας. Λίγο μετά την έναρξη των γυρισμάτων στο ετοιμόρροπο πλέον αρχοντικό των Άστμπερι, καταφτάνει απρόσμενα ο Άρι Μαλίκ, ο δισέγγονος της Αναχίτα, που ψάχνει στοιχεία για το παράξενο παρελθόν της προγιαγιάς του. Μαζί θα ανακαλύψουν τα σκοτεινά μυστικά που στοίχειωναν για χρόνια την αριστοκρατική οικογένεια των Άστμπερι…

"Το άγαλμα στη σοφίτα" της Πασχαλίας Τραυλού

«Κανείς δεν αγγίζει το άγαλμα», ήταν η αυστηρή οδηγία του Γερμανού γλύπτη Καρλ Λούντβιχ στην οικονόμο του Φρίντα. Με κανέναν δεν είχε μοιραστεί ως το 1970 την ιστορία του φημισμένου του έργου. Ώσπου ένας φόνος στη Στρατονίκη Χαλκιδικής γίνεται αιτία να αποκαλυφθεί μια αλήθεια που ανατρέπει τα πάντα.
Το λάθος της Εβραίας Άννας να παντρευτεί τον Λουκά την εποχή του Εμφυλίου και το σφάλμα του άντρα της να προδώσει για χάρη της τα ιδανικά του, το ανομολόγητο μυστικό του Καρλ Λούντβιχ και τα «γράμματα στον άλλο του εαυτό» όταν υπηρετούσε στο Άουσβιτς υφαίνουν τον ιστό μιας σκληρής ιστορίας μες στην οποία ο έρωτας καταλήγει να είναι ταυτόχρονα τιμωρία και κάθαρση.
Ένα βιβλίο που τιμά την ανθρωπιά, την ειρήνη και την τέχνη μέσα στις συμπληγάδες του πολέμου.
Πάντα αναρωτιόμουν πώς θα έγραφα με τωρινή οπτική κάποιο από τα παλιά μου βιβλία… Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποτελεί μια πλήρως αναθεωρημένη έκδοση του μυθιστορήματος Τα Ρόδα της Σιωπής. Έκοψα, έραψα, μεταποίησα και, στο τέλος, διαμορφώθηκε Το Άγαλμα στη Σοφίτα, μια ιστορία ίδια μα με ολοκαίνουριο λογοτεχνικό περίβλημα. Πασχαλία Τραυλού

"Ματωμένη Κυριακή" των Nicci French

Η Κυριακή είναι μια μέρα που οι άνθρωποι κρύβονται από τον ίδιο τον εαυτό τους. Προσπαθούν να ξεχάσουν αυτά που έκαναν το Σάββατο και υποκρίνονται πως η εβδομάδα που έρχεται θα είναι διαφορετική από αυτή που πέρασε.
Το μήνυμα του δολοφόνου, όμως, είναι απόλυτα ξεκάθαρο: είσαι δική μου.
Για τη Φρίντα Κλάιν το σπίτι της ήταν το καταφύγιό της, μέχρι τη στιγμή που έγινε η σκηνή ενός αιματηρού εγκλήματος. Κάτω από τις σανίδες του πατώματος η αστυνομία είχε ανακαλύψει το πτώμα του ανθρώπου που είχε προσλάβει η ίδια για να την προστατέψει.
Ωστόσο, ο κύριος ύποπτος, ο Ντιν Ριβ, έχει πεθάνει εδώ και επτά χρόνια.
Ο δολοφόνος επιλέγει τα επόμενα θύματά του κι αρχίζει να στοχοποιεί τους στενούς φίλους της. Η αστυνομία αδυνατεί να δώσει απαντήσεις. Με το κακό να υφέρπει στα σκοτεινά δωμάτια ενός αρρωστημένου μυαλού, η ψυχοθεραπεύτρια Φρίντα Κλάιν συνειδητοποιεί πως θα πρέπει να εντοπίσει η ίδια τον δολοφόνο, προτού εκείνος εντοπίσει όλα τα αγαπημένα της πρόσωπα.

"Η ληστεία με το ελικόπτερο" του Jonas Bonnier

«Αυτό που περιγράφεις είναι ότι πρέπει να βρούμε ένα ελικόπτερο· κι έναν πιλότο. Ύστερα θα ανοίξουμε με εκρηκτικά μια τρύπα στη στέγη και θα κατεβούμε με μια σκάλα για να αρπάξουμε τα λεφτά.
Κι όλο αυτό μπορεί να πάρει δέκα λεπτά μάξιμουμ. Ταυτόχρονα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι τα ελικόπτερα της αστυνομίας δεν θα μπορούν ν’ απογειωθούν».
«Ακριβώς», απάντησε ο Μαλούφ.
«Ακούγεται… ξέρεις πώς ακούγεται, έτσι δεν είναι;»
Ο Μαλούφ γέλασε… Πίστευε ότι το σχέδιο ήταν μεγαλειώδες, γεμάτο προκλήσεις.
Ακούγεται τρελό, σκέφτηκε ο Σάμι μ’ ένα ειρωνικό χαμόγελο.
Εκατοντάδες εκατομμύρια μέσα σε πέντε λεπτά;
23 Σεπτεμβρίου 2009, ο συναγερμός θα σκορπίσει πανικό.
Μία από τις πιο θεαματικές ληστείες διαπράττεται στη Στοκχόλμη.
Δεν ακούστηκε ούτε ένας πυροβολισμός...

"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο της σαλαμάνδρας" του Jorn Lier Horst

Η Κιάρα ζει στο Μαργαριτάρι, ένα πανδοχείο σε ειδυλλιακό κολπίσκο.
Μαζί με τους φίλους της, τον Λίο, την Οκτάβια και το σκυλάκι Ύγκον, παρατηρεί ότι κάποιοι ένοικοι συμπεριφέρονται περίεργα στο παλιό ιστορικό πανδοχείο, όπου ιδιοκτήτης είναι ο πατέρας της. Έχουν, άραγε, κάποια σχέση με την εξαφάνιση της μητέρας της πριν από έναν χρόνο και με τον άνδρα που βρέθηκε μετά τη θύελλα νεκρός στην παραλία;
Οι τέσσερις φίλοι θα ζήσουν μια συναρπαστική περιπέτεια γεμάτη κίνδυνο και συγκινήσεις, ερευνώντας ένα μυστηριώδες έγκλημα, όπου εμπλέκονται αινιγματικές προσωπικότητες, ναυάγια, άφθονα χρήματα και… μια ανατριχιαστική σαλαμάνδρα!


"Ομάδα δράσης ΚΛΟΥ: Το μυστήριο της Μάλτας" του Jorn Lier Horst

Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμηματοπωλεία του Όσλο αδειάζει κυριολεκτικά σε μια διάρρηξη.
Οι δράστες αρπάζουν σχεδόν είκοσι κιλά ατόφιο χρυσάφι, πανάκριβα κοσμήματα και –ίσως το πιο σημαντικό– το ρολόι της Μάλτας, ένα έργο τέχνης που αξίζει πάνω από πέντε εκατομμύρια κορόνες.
Οι ληστές συλλαμβάνονται, αλλά το ρολόι της Μάλτας παραμένει άφαντο.
Οι τέσσερις φίλοι, η Κιάρα, ο Λίο, η Οκτάβια και το σκυλάκι Ύγκον, ξετυλίγουν το κουβάρι του μυστηρίου, ενώ στον δρόμο τους ξεπροβάλλουν επικίνδυνοι δραπέτες, παράξενοι καλεσμένοι, κρυφά ημερολόγια και μυστηριώδη μονοπάτια σε καταφύγια από την εποχή του πολέμου!




"Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ"

Μια φορά κι έναν καιρό, σε μακρινά βασίλεια και απέραντα δάση, σε παλάτια και ζαχαρόσπιτα, ζούσαν ο Λύκος και τα Επτά Κατσικάκια, η Ραπουνζέλ, ο Χάνσελ και η Γκρέτελ, η Σταχτοπούτα, η Κυρά του Χιονιού, η Κοκκινοσκουφίτσα, οι Μουζικάντηδες της Βρέμης, η Ωραία Κοιμωμένη, η Χιονάτη και ο Ρουμπελστίνσκιν.
Δέκα αξεπέραστοι ήρωες των αδελφών Γκριμ ζωντανεύουν μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες αυτού του βιβλίου και διηγούνται αγαπημένα κλασικά παραμύθια.
Μια υπέροχη συλλογή που θα ταξιδέψει τα παιδιά στον μαγικό κόσμο της φαντασίας και θα χαρίσει σε μικρούς και μεγάλους ατέλειωτες ώρες χαράς!

"Γιατί οι Δανοί μεγαλώνουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο" των Alexander Jessica & Sandahl Iben Dissing

Γνωρίστε τα μυστικά της δανέζικης ανατροφής από τους πιο ευτυχισμένους γονείς στον κόσμο.
Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί εστιάζουν σε πράγματα όπως η κοινωνικοποίηση, η αυτονομία, η συντροφικότητα, η δημοκρατική στάση και η αυτοεκτίμηση. Θέλουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν ψυχική ανθεκτικότητα και να αναπτύξουν μια ισχυρή εσωτερική πυξίδα που θα τα καθοδηγεί στη ζωή τους.
Σ’ αυτό βιβλίο παρουσιάζονται οι έξι θεμελιώδεις αρχές που συνδέονται με τον δανέζικο τρόπο ανατροφής των παιδιών.
• Το παιχνίδι είναι απαραίτητο για την ανάπτυξη και την ευτυχία.
• Η αυθεντικότητα ενισχύει την εμπιστοσύνη, την αυτοπεποίθηση και την εσωτερική ισορροπία.
• Η αναπλαισίωση βοηθάει τα παιδιά να αντιμετωπίζουν τις άσχημες στιγμές και να βλέπουν την καλή πλευρά της ζωής.
• Η ενσυναίσθηση επιτρέπει να φέρονται στους άλλους με καλοσύνη.
• Όχι τελεσίγραφα σημαίνει όχι καβγάδες για την επικράτηση, όχι κόκκινες γραμμές, όχι θυμός. • Η συντροφικότητα είναι ένας τρόπος να απολαμβάνει η οικογένεια τον ελεύθερο χρόνο της. Μαθαίνοντας πώς να δημιουργούμε μια ζεστή, χαλαρωτική ατμόσφαιρα, μπορούμε να βελτιώσουμε τις οικογενειακές σχέσεις. Αν αφήσουμε το «εγώ» στην άκρη και εστιάσουμε στο «εμείς», θα αποφύγουμε πολλά περιττά «δράματα» και τον αρνητισμό που συχνά εμφανίζεται στο σπίτι. Με πρακτικές συμβουλές και παραδείγματα που εμπνέουν, αυτό το πολύτιμο βιβλίο θα βοηθήσει όλους τους γονείς να αναθρέψουν τα πιο ευτυχισμένα παιδιά στον κόσμο.

"Το φάντασμα της όπερας" του Gaston Leroux

Τα θεμέλια της Όπερας του Παρισιού κλονίζονται από την οργή και τη θλίψη ενός πλάσματος που παραμονεύει στους σκοτεινούς διαδρόμους ενός άγνωστου κόσμου.
Κανείς δεν έχει δει στην πραγματικότητα τη μορφή του, αλλά η Κριστίν Ντααέ, η όμορφη και ταλαντούχα νεαρή τραγουδίστρια, έχει ακούσει τη φωνή του.
Αυτό το μυστήριο φάντασμα που πλανιέται στις άδειες κουίντες γίνεται ο μέντοράς της, ο δικός της άγγελος της μουσικής, αυτός που θα την αναδείξει σε διάσημη ντίβα.
Το Φάντασμα της Όπερας κρύβει το φρικτό του πρόσωπο και την αγάπη που νιώθει για την Κριστίν στα νερά της υπόγειας λίμνης, όπου βρίσκεται το ζοφερό βασίλειό του.
Όταν όμως εμφανίζεται ο νεαρός υποκόμης Ραούλ ντε Σανί και αρχίζει να φλερτάρει την Κριστίν, το μυστήριο Φάντασμα κατατρύχεται από έμμονη ζήλια και αποζητά εκδίκηση.
Το σατανικό μυαλό του ντύνεται με το ανθρώπινο προσωπείο και ο έρωτάς του ξεσπά σαν καταιγίδα· απάγει την όμορφη Κριστίν και τη φυλακίζει πίσω από τα σίδερα της ασφυκτικής αγάπης του. Το ίδιο βράδυ, σε ένα άλλο σημείο της πόλης, δολοφονείται ο αδελφός του Ραούλ.
Ο υποκόμης βλέπει τα όνειρα και τον έρωτά του για την Κριστίν να σβήνουν μπροστά στον απειλητικό μανδύα του Φαντάσματος, προσπαθεί να λύσει το μυστήριο και να ελευθερώσει την αιχμάλωτη Κριστίν.
Το πάθος και η ανησυχία του για την αγαπημένη του οδηγούν τα βήματά του στον υπόγειο λαβύρινθο της Όπερας, όπου θα διαπιστώσει ότι οι παρείσακτοι δεν έχουν εξέλθει ποτέ ζωντανοί…