"Ένας αφηρημένος άντρας" της Μάρως Βαμβουνάκη

Χρεώνεται αμαρτίες ο μεγάλος έρωτας, ή είναι αθώος σαν ανεύθυνος; Κι εγώ πια είμαι ανεύθυνη, ακαταλόγιστη, ανίδεη κι αναγκεμένη όσο ένα μωρό την πρώτη ώρα του τοκετού.
Όχι, δε με ενδιαφέρει απόψε η αμαρτία! Ούτε υποψιάζομαι πως υπάρχει τέτοια κατάσταση. Άραγε, το να αμαρτάνεις προϋποθέτει συνείδηση; Ή και ασυνείδητα τη φορτώνεσαι και την πληρώνεις μετά; Μεγάλο θέμα αλλά απόψε μάταιο…
Ένα κορίτσι εξαφανίζεται και δε θα την βρει ποτέ ξανά κανείς, κι ας μένει κοντά στο σπίτι από όπου δραπέτευσε. Δραπέτευσε από τους παρανοϊκούς γονείς της, ερωτεύτηκε παράφορα έναν αφηρημένο άντρα, βρήκε τη φιλία που σώζει.
Μια ιστορία ζωής, θανάτου, και πάλι ζωής.
"Πικρό γάλα" του Μένιου Σακελλαρόπουλου

Γιάννενα, 1960.
Το νήμα της ζωής, τυλιγμένο με αγκάθια και πόνο, ενώνει απρόσμενα δυο πιτσιρίκια σε μια από τις παιδοπόλεις της Φρειδερίκης, τον Ζηρό. Ο Φώτης κι ο Διονύσης περνάνε μαζί με την Ελλάδα τον δικό τους Γολγοθά. Δυο τρομοκρατημένες παιδικές ψυχές γνωρίζουν σκληρούς επιτηρητές και ομαδάρχες, μακριά από την αγκαλιά και την ασφάλεια της μάνας. Γίνονται σταυραδέλφια και προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα ασφυκτικό περιβάλλον. Ο Φώτης μετατρέπεται σε αγρίμι κι η ζωή του σημαδεύεται από αποδράσεις, μετέωρες σκέψεις, αγάπη και μίσος για τη μάνα του, αμφισβήτηση της ίδιας της ζωής. Όλα στην κόψη του ξυραφιού, δίπλα στη λίμνη της κυρα-Φροσύνης. Τα δυο παιδιά χάνονται μέσα στον χρόνο. Η ζωή δεν έχει πει την τελευταία λέξη…
Ένα μοναδικό ταξίδι στην Ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια της βασιλείας, της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Μια αληθινή σπαρακτική ιστορία, μέσα από τα μάτια του αγριμιού της Ηπείρου, που συγκλονίζει και τον πιο ψυχρό αναγνώστη.

"Το εργαστήριο με τις κούκλες" της Elizabeth Macneal

Λονδίνο, 1850. Η πόλη ετοιμάζεται για τη Μεγάλη Έκθεση, και τα πλήθη συρρέουν στο Χάιντ Παρκ για να παρακολουθήσουν την ανέγερση του εντυπωσιακού κτιρίου που θα τη φιλοξενήσει. Ανάμεσά τους, η όμορφη, γεμάτη όνειρα Άιρις, και ο Σίλας, ο παράξενος, μονήρης συλλέκτης. Για την Άιρις, η συνάντησή τους είναι μια ασήμαντη στιγμή που ξεχνά αμέσως. Για τον Σίλας, ένα γεγονός που του αλλάζει τη ζωή.
Ο Σίλας δεν είναι ο μόνος που προσέχει την ομορφιά της Άιρις. Ο Λούις Φροστ, ένας νεαρός ζωγράφος από τον κύκλο του Προραφαηλιτών, της ζητά να ποζάρει για έναν πίνακά του. Εκείνη δέχεται με έναν όρο: να τη μάθει να ζωγραφίζει. Και ένας καινούργιος κόσμος γεμάτος υποσχέσεις ανοίγεται μπροστά της…
Όμως ο Σίλας καιροφυλακτεί. Η σκέψη της Άιρις τον στοιχειώνει από τη μέρα που συναντήθηκαν και το πάθος του γίνεται ολοένα και πιο σκοτεινό.
Η συναρπαστική, αγωνιώδης ιστορία μιας γυναίκας που διεκδικεί την ελευθερία και το δικαίωμα στη δημιουργία ενάντια στις κοινωνικές προκαταλήψεις, κι ενός άντρα που με την αρρωστημένη εμμονή του απειλεί να την καταστρέψει για πάντα.

"Ο εκατοντάχρονος που ανέβηκε στο αερόστατο και εξαφανίστηκε" του Jonas Jonasson

Επέστρεψε. Ακόμα πιο γέρος. Ακόμα πιο αστείος.
Όλα αρχίζουν με ένα αερόστατο και τρία μπουκάλια σαμπάνια. Ο Άλαν και ο Γιούλιους είναι έτοιμοι να κάνουν μια βόλτα και να θαυμάσουν τη θέα από ψηλά. Δεν περιμένουν ότι το αερόστατο θα καταλήξει στη θάλασσα κι ότι θα τους περιμαζέψει ένα πλοίο της Βόρειας Κορέας που μεταφέρει έναν χαρτοφύλακα γεμάτο λαθραίο ουράνιο για τα πυρηνικά όπλα του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Ο Άλαν και ο Γιούλιους βρίσκονται ξαφνικά στο επίκεντρο μιας διπλωματικής κρίσης όπου εμπλέκονται υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, από τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας έως την Άνγκελα Μέρκελ και τον Τραμπ. Κι ένα είναι σίγουρο: τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα…
Ο υπεραιωνόβιος Άλαν και ο κολλητός του φέρνουν τον κόσμο άνω κάτω στη νέα τους περιπέτεια. Και αποδεικνύουν ότι διαθέτουν ακόμη τη σκανταλιάρικη διάθεση και την αστείρευτη ζωντάνια που έκαναν εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο να τους αγαπήσουν.

"Τιράντες με πείσμα" του Μερκούριου Αυτζή

Ξημερώματα 21ης Απριλίου 1967…
Τα τανκς παρελαύνουν στην Αθήνα. Η δικτατορία των συνταγματαρχών γράφει τη δική της μελανή ιστορία.
Την ίδια ώρα στον ιστορικό Τύμβο του Μαραθώνα η 13χρονη Αγγελική με την παρέα της μιμούνται τους αρχαίους Μαραθωνομάχους, ιδρύουν τις Τιράντες με Πείσμα και οργανώνουν τη δική τους αντίσταση…
«Ορκίζομαι ότι θα είμαι πιστός στην ομάδα μας για πάντα… να έχω πείσμα εναντίον όσων αρπάζουν την ελευθερία μου και την ελευθερία της πατρίδας...»
Ο όρκος τους, ανάλογος με εκείνον της Φιλικής Εταιρείας, είναι μόνο η αρχή. Με πείσμα κι έμπνευση, έχοντας σύμμαχό τους έναν φοιτητή, έναν Ιταλό συγγραφέα και έναν γάιδαρο, θα περιλούσουν τον δικτάτορα τέως Εύζωνα με αχυρο-πουπουλένιες μπάλες μελιού, θα παίξουν κρυφτούλι με τον τρελάρα τον χωροφύλακα και τους αστυνομικούς, θα πάρουν πίσω τα βιβλία τους απ’ τον παπά Ισίδωρο και θα φέρουν τα πάνω κάτω στον παραθαλάσσιο οικισμό.
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που περιγράφει με χιούμορ και αμεσότητα τα γεγονότα από τις πρώτες μέρες της δικτατορίας μέχρι και την εισβολή των τανκς στο Πολυτεχνείο…

"Θρύλος" της Stephanie Garber

ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙ, ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ.
Αφού παρασύρθηκε στον μαγικό κόσμο του Κάραβαλ, η Ντονατέλα Ντράγκνα κατάφερε να δραπετεύσει από τον πατέρα της και να σώσει την αδελφή της, Σκάρλετ, από έναν καταστροφικό κανονισμένο γάμο. Τα κορίτσια θα έπρεπε να το γιορτάζουν, αλλά η Τέλα, απελπισμένη, είχε κάνει μια συμφωνία με έναν εγκληματία, και αυτό που του χρωστάει δεν έχει καταφέρει ποτέ κανείς να το βρει: το αληθινό όνομα του Άρχοντα του Κάραβαλ, Λέτζεντ. Ο μοναδικός τρόπος για να ανακαλύψει την ταυτότητα του Λέτζεντ είναι να κερδίσει το Κάραβαλ. Έτσι η Τέλα ξαναπαίρνει μέρος στο θρυλικό παιχνίδι – και καταλήγει στο μονοπάτι του δολοφονικού διαδόχου του θρόνου της αυτοκρατορίας, σε μια καταδικασμένη ιστορία αγάπης και σε έναν ιστό από μυστικά. Αν δεν μπορέσει να εκπληρώσει τη συμφωνία και να δώσει το όνομα του Λέτζεντ, θα χάσει όλα όσα αγαπάει, ίσως ακόμα και τη ζωή της∙ αλλά αν κερδίσει, ο Λέτζεντ και το Κάραβαλ θα καταστραφούν για πάντα.
Καλώς ήρθες στο ΚΑΡΑΒΑΛ. Το παιχνίδι μόλις ξεκίνησε.

"Η γλώσσα του σώματος" των Joe Navarro & Marvin Klarins, Ph.D.

Εκείνος λέει ότι αυτή είναι η καλύτερη προσφορά του. Είναι όμως; Εκείνη λέει ότι συμφωνεί. Συμφωνεί όμως; Η συνέντευξη πήγε τέλεια. Πήγε όμως; Αυτός είπε ότι δε θα το έκανε ποτέ ξανά. Αλλά το έκανε.
O Joe Navarro, πρώην αξιωματικός της αντικατασκοπείας του FBI και αναγνωρισμένος ειδικός επί της μη λεκτικής επικοινωνίας, εξηγεί πώς να «διαβάζετε γρήγορα» τους ανθρώπους: να αποκωδικοποιείτε συναισθήματα και συμπεριφορές, να αποφεύγετε παγίδες και να εντοπίζετε κακόβουλες συμπεριφορές. Θα μάθετε επίσης πώς η γλώσσα του σώματός σας μπορεί να επηρεάσει τη γνώμη που έχουν για το αφεντικό, η οικογένειά σας, οι φίλοι σας αλλά και τρίτοι. Θα ανακαλύψετε:
• Τα αρχαία ένστικτα επιβίωσης που καθορίζουν τη γλώσσα του σώματος
• Γιατί το πρόσωπο είναι ο λιγότερο αποτελεσματικός δείκτης να εντοπίσετε τα πραγματικά συναισθήματα ενός ανθρώπου
• Τι αποκαλύπτουν οι αντίχειρες, τα πόδια και τα βλέφαρα για διαθέσεις και κίνητρα
• Τις πιο ισχυρές συμπεριφορές που αποκαλύπτουν την αυτοπεποίθησή μας και τα αληθινά συναισθήματά μας
• Απλές μη λεκτικές ενέργειες που θεμελιώνουν στη στιγμή την εμπιστοσύνη
• Απλές μη λεκτικές ενέργειες που δείχνουν στη στιγμή την ύπαρξη εξουσίας
Το βιβλίο αυτό θα σας δείξει τον δρόμο για να κατανοήσετε εύκολα και γρήγορα τον κόσμο που σας περιβάλλει.