"Νεκρή σάρκα" του Stuart MacBride

Ο συγγραφέας του µπεστ σέλερ «Ψυχρός Γρανίτης», ο πολυβραβευµένος Σκοτσέζος Στιούαρτ ΜακΜπράιντ, υπογράφει το τρίτο στη σειρά συναρπαστικό θρίλερ αγωνίας µε πρωταγωνιστή τον ευφυή, επιτυχηµένο και κάπως περιθωριακό επιθεωρητή Λόγκαν ΜακΡέι.
Πιο ώριµος από ποτέ, ο ΜακΜπράιντ µας ταξιδεύει και πάλι στην πόλη του γρανίτη, το Αµπερντίν, εκεί όπου ένας κατά συρροή µα­νια­κός βιαστής αφήνει πίσω του φρικτά κακοποιηµένες νεαρές γυναίκες. Τη στιγµή που η αστυφύλακας Τζάκι Γουάτσον τριγυρίζει στους δρόµους της πόλης παριστάνοντας το δόλωµα για να παγιδεύσει τον αρρωστηµένο φονιά, ο Λόγκαν προσπαθεί να ανακαλύψει σε ποιον ανήκει το κακοποιηµένο σώµα ενός άνδρα που κάποιοι εγκατέλειψαν έξω από τα Επείγοντα Περιστατικά του νοσοκοµείου. Οι έρευνες του Λόγκαν τον οδηγούν στον σκοτεινό κόσµο της πορνογραφίας και των ύποπτων ροζ κυκλωµάτων. Αναζητώντας µε πείσµα και επιµονή τον δράστη, ανακαλύπτει ότι κύριος ύποπτος των βίαιων επιθέσεων είναι το αστέρι της ποδοσφαιρικής οµάδας του Αµπερ­ντίν. Ενώ όµως ο Λόγκαν είναι πεπεισµένος ότι έχει γίνει ένα πολύ σοβαρό λάθος στην πορεία της έρευνάς τους, η Γουάτσον φαίνεται απόλυτα βέβαιη για την ενοχή του νεαρού ποδοσφαιριστή και είναι αποφασισµένη να την αποδείξει.
Ένα βιβλίο που θα καθηλώσει και θα ικανοποιήσει όχι µόνο τους φανατικούς αναγνώστες του ΜακΜπράιντ, αλλά και όλους τους λάτρεις του σύγχρονου νουάρ.

"Η ετυμηγορία" του John Grisham

Ένα καθηλωτικό δικαστικό θρίλερ που ερευνά τις πιο βάναυσες και σκοτεινές πτυχές της ρατσιστικής βίας σε μια μικρή κωμόπολη του Νότου στην πολιτεία του Μισισιπή. Ο φόνος ενός δεκάχρονου κοριτσιού από δύο αδίστακτους μεθυσμένους νεαρούς άντρες συγκλονίζει τον λευκό πληθυσμό του Κλάντον. Αποφασισμένος για εκδίκηση και άμεση απονομή δικαιοσύνης, ο Αφροαμερικανός πατέρας του θύματος παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και για δέκα μέρες το Κλάντον φλέγεται στην κυριολεξία. Το αμερικανικό έθνος παρακολουθεί άφωνο τις εξελίξεις, την ώρα που ο νεαρός συνήγορος υπεράσπισης Τζέικ Μπρίγκανς δίνει μια απεγνωσμένη μάχη για να σώσει τη ζωή του πελάτη του… και στη συνέχεια τη δική του…
«Η Ετυμηγορία» αποτελεί το ντεμπούτο του διάσημου Αμερικανού συγγραφέα, το έργο με το οποίο ξεκίνησε τη συγγραφική του καριέρα. Κυκλοφόρησε λίγα χρόνια πριν από το «Firm» και το «Pelican Brief», τα οποία ανέδειξαν τον πρωτοεμφανιζόμενο και πολλά υποσχόμενο συγγραφέα σε σούπερ σταρ της παγκόσμιας λογοτεχνίας. Μια νέα έκδοση για την ελληνική γλώσσα σε μετάφραση του πολυβραβευμένου Γιώργου Μπαρουξή.

"Καταραμένη γη" του Juan Francisco Ferrandiz

Έτος 861 μ.Χ. Ο φιλόδοξος ιερωμένος Φροδοΐ ορίζεται επίσκοπος Βαρκελώνης. Η πόλη, στα πέρατα της ισπανικής Μεθορίου και έχοντας υποστεί πολυάριθμες επιθέσεις από τους Σαρακηνούς, είναι ένας λεηλατημένος και αφιλόξενος τόπος, μακριά από την εύνοια του Θεού. Αλλά ο Φροδοΐ δεν είναι άνθρωπος που αποθαρρύνεται εύκολα. Συνοδευόμενος από πολυάνθρωπη ακολουθία Φράγκων εποίκων, εγκαθίσταται στη Βαρκελώνη, αποφασισμένος να τη βγάλει από τη μιζέρια της. Η ηρωική προσπάθειά του θα τον φέρει αντιμέτωπο με τις ίντριγκες μιας διεφθαρμένης αριστοκρατίας και τις προλήψεις ενός λαού δίχως πίστη.
Η ιστορία μιας υποταγμένης πόλης 
που λαχταρούσε την ελευθερία, 
και ενός άντρα που αγωνίστηκε να επιτύχει 
εκείνο το πολυπόθητο θαύμα.
Έρωτας, φιλοδοξία, μυστικά, εκδίκηση 
και προδοσίες διαπλέκονται στο φόντο
μιας σκοτεινής και γοητευτικής εποχής.

"Ψυχή γένους θηλυκού" της Emanuela Canera

Η Ροζίτα δραπετεύει από το μελαγχολικό χωριό της και τον ασφυκτικό έλεγχο της μητέρας της, και πηγαίνει στην Πάντοβα να σπουδάσει. Εφτά χρόνια έχουν περάσει χωρίς να καταφέρει πολλά. Η δουλειά στο σουπερμάρκετ, που τη χρειάζεται για να επιβιώσει, καθυστερεί τις σπουδές της και ο άνδρας με τον οποίο έχει σχέση είναι παντρεμένος και τον βλέπει ελάχιστα. Εκείνη όμως είναι συνηθισμένη να μη διεκδικεί ποτέ τίποτα. Την παραμονή των Χριστουγέννων γνωρίζει τυχαία έναν ηλικιωμένο δικηγόρο: ο ΛουντοβίκοΛέπορε είναι αυστηρός, κομψός, αινιγματικός και σκληρός. Δείχνει ενδιαφέρον για τη Ροζίτα και την προσλαμβάνει με ικανοποιητικό μισθό ως γραμματέα μερικής απασχόλησης, ώστε να έχει πιο πολύ χρόνο για το πανεπιστήμιο. Στο γραφείο ωστόσο αρχίζει να τη βασανίζει με κακεντρεχείς παρατηρήσεις που φανερώνουν τον μισογυνισμό και την απαξία του για τις γυναίκες. Η Ροζίτα τον ανέχεται γιατί τον έχει ανάγκη, ή έτσι τουλάχιστον νομίζει. Δεν συνειδητοποιεί όμως πόσο βαθιά την αλλάζει αυτή η σχέση. Στο τέλος θα καταλάβει ότι, με κάποιο παράδοξο τρόπο, όντας κλεισμένη σε ένα κλουβί, έμαθε να είναι ελεύθερη.
Ένα συναρπαστικό παιχνίδι αποπλάνησης χωρίς σεξ, που ξυπνά τη βαθιά κοιμισμένη δύναμη των γυναικών.