"Απομεινάρια θανάτου" του Jorn Lier Horst

Η αστυνομική αναφορά έκανε λόγο για ένα αριστερό αθλητικό παπούτσι στην παραλία…
Φορεμένο…
Σε ένα ακρωτηριασμένο πόδι που ξέβρασε η θάλασσα…
Σύντομα θα βρεθεί άλλο ένα ακρωτηριασμένο πόδι, επίσης αριστερό. Πρόκειται για κάποιο φοβερό δυστύχημα στη θάλασσα ή μήπως για μια στυγερή δολοφονία; Υπάρχει κάποια σύνδεση με το άλυτο μυστήριο των πρόσφατων εξαφανίσεων στην περιοχή του Λάρβικ;
Ο Βίστιν είναι εξοικειωμένος με τη σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης, όμως αυτή η ανατριχιαστική υπόθεση θα δοκιμάσει ακόμα και τα δικά του όρια…
Θα αντέξει να φτάσει μέχρι το τέλος;

"Γράψε τη δική σου ιστορία" του Νικόλα Σμυρνάκη

Γράψε τη δική σου ιστορία.
Πρωτότυπες ιδέες * Δημιουργικές προτάσεις * Ημερολόγιο καταγραφής σκέψεων.
Ακόμα κι αν δεν έχεις βρει τον ακριβή προορισμό σου, είναι εντάξει. Ίσως είναι προτιμότερο. Ο ρόλος του σκοπού δεν είναι αναγκαστικά να επιτευχθεί, αλλά να μας δείχνει την πορεία. Όπως μια πυξίδα. Η πυξίδα δεν δείχνει ούτε συγκεκριμένη χώρα ούτε συγκεκριμένη πόλη, δείχνει βορρά. Μόλις φτάσουμε σε έναν προορισμό του βορρά, συνεχίζει να μας παρακινεί: «Προχώρα! Έχεις δρόμο ακόμα. Η απομάκρυνση σε περιμένει».
Οι στάσεις μας είναι για να χαρούμε τη διαδρομή. Και πρέπει να είναι συχνές, γιατί διαφορετικά ο δρόμος γίνεται κυνήγι δίχως νόημα. Άλλωστε, όσο μακριά κι αν πας, πάντα θα υπάρχει πιο μακριά. Και εκεί είναι η ουσία. Να χαιρόμαστε τη διαδρομή και να έχουμε πάντα μια κατεύθυνση να μας καλεί, μια κατεύθυνση ποτισμένη με πρόοδο, αγάπη και πληρότητα.
Από τη στιγμή που αποκτάς πυξίδα, δεν βιάζεσαι πια. Όχι, δεν καθυστερείς, αλλά δίνεις χρόνο στην απόλαυση. Η άφιξή σου στον προορισμό, άλλωστε, θα κρατήσει μονάχα μια στιγμή. Η διαδρομή προς τα εκεί μπορεί να κρατήσει μια ολόκληρη ζωή. Την ημέρα που τον βρίσκεις, αλλάζεις προορισμό. Εκείνη την ημέρα, προορισμός σου γίνεται η κάθε στιγμή μέχρι αυτόν. Στους δώδεκα μήνες που έρχονται σου εύχομαι αυτό ακριβώς, να μετατρέψεις σε προορισμό σου την απόλαυση της διαδρομής μέχρι αυτόν.
Οπότε: Γράψε τη δική σου ιστορία!
Ο πιο πιστός σου αναγνώστης, Νικόλας Σμυρνάκης
Απόλαυσε την πορεία προς κάθε σου προορισμό
Οι τεχνικές της φιλοσοφίας του Ανθρώπου στο ΝηΣί (IslandofMan Success Philosophy) οι οποίες αφορούν τις λίστες και περιγράφονται στο έργο, σε συνδυασμό με τη δική σου καταγραφή, μπορούν να σε βοηθήσουν:
•να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις από τη ζωή σου (να θέσεις στόχους)
•να δημιουργήσεις ένα ξεκάθαρο σχέδιο για το πώς θα το αποκτήσεις (να πε- τύχεις τους στόχους σου)
•να γίνεις πιο παραγωγικός
•να αναβάλεις την αναβλητικότητά σου
•να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου
•να μειώσεις το άγχος σου
•να φτάσεις πιο κοντά ή να ανακαλύψεις τον σκοπό της ζωής σου
•να χαρείς τη διαδρομή μέχρι την επίτευξη των στόχων σου και την εκπλήρωση του σκοπού σου
•να εγκαταστήσεις μέσα σου ένα σπουδαίο ξυπνητήρι ζωής (διαρκή υπενθύμιση για τα σπουδαία και σημαντικά).

"Πορτρέτα ζωγράφων - Βίνσεντ βαν Γκογκ" της Lucy Brownridge

Εξερευνήστε τον κόσμο της τέχνης μέσα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο!
Στον Βίνσεντ βαν Γκογκ άρεσε να ζωγραφίζει, μα οι πίνακές του ήταν σκοτεινοί και πάντοτε με καφετιές αποχρώσεις. Αναζητώντας έμπνευση, επισκέφτηκε το Παρίσι όπου συνάντησε κάποιους ζωγράφους που ονομάζονταν ιμπρεσιονιστές.
Εκείνοι του έδειξαν πώς να δημιουργεί φωτεινά χρώματα με πηχτή μπογιά και έντονες πινελιές! Έπειτα από αυτό δεν σταμάτησε ποτέ ξανά να ζωγραφίζει, δημιουργώντας πάνω από δύο χιλιάδες αριστουργήματα.

"Πορτρέτα ζωγράφων - Φρίντα Κάλο" της Lucy Brownridge

Εξερευνήστε τον κόσμο της τέχνης μέσα από τους πιο διάσημους πίνακες ζωγραφικής στον κόσμο!
Η ζωή της Φρίντα Κάλο ήταν τόσο φωτεινή και πολύχρωμη όσο οι πίνακές της. Υπέμεινε πολλές αρρώστιες στη διάρκεια της ζωής της, αλλά ποτέ δεν σταμάτησε να ζωγραφίζει.
Η επιμονή και το ταλέντο της την έκαναν γνωστή σε ολόκληρο τον κόσμο. Κάθε φορά που κάτι όμορφο ή δύσκολο της συνέβαινε, έβρισκε έναν ιδιαίτερο τρόπο για να αντλεί έμπνευση από αυτό στη ζωγραφική της.

"Εργαστήριο STEM: Ρομποτική, υλικά, ενέργεια, έξυπνες μηχανές" του Nick Arnold

Η τεχνολογία σχετίζεται με τα εργαλεία, τις εφευρέσεις και όλα τα προϊόντα στον κόσμο!
Λοιπόν, είσαι έτοιμος να εφεύρεις κάτι πρωτοποριακό;
Φτιάξε το δικό σου στηθοσκόπιο, κατασκεύασε ένα ταχύπλοο σκάφος, σύνθεσε το δικό σου πλαστικό, δημιούργησε ένα λαχταριστό βιοτεχνολογικό γιαούρτι και πολλά άλλα!
Με πάνω από 30 απίθανα πειράματα, για να τα κάνεις στο σπίτι σου, εκπληκτικές πληροφορίες, στατιστικές και ωραίες εικόνες, αυτό το φανταστικό βιβλίο για το STEM θα σε εμπνεύσει ώστε να γίνεις κορυφαίος επιστήμονας.
ΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ περιπέτεια!

"Εργαστήριο STEM: Μορφές ύλης, άτομα & στοιχεία, κύτταρα, γονίδια" του Colin Stuart

Η επιστημή γεννιέται όταν η περιέργεια μας ωθεί να κάνουμε ερωτήσεις!
Μπορείς να γίνεις επιστήμονας και να λύσεις κάποια από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου;
Ανακάλυψε πώς να φτιάξεις το μοντέλο ενός ατόμου με ζαχαρωτά, σήκωσε ψηλά ένα παγάκι χωρίς να το αγγίξεις, φτιάξε ένα ηφαίστειο, βρες το DNA μιας μπανάνας και πολλά άλλα!
Με πάνω από 30 συναρπαστικά πειράματα, εκπληκτικές πληροφορίες και όμορφες εικόνες, αυτό το απίθανο βιβλίο για το STEM θα γίνει η έμπνευσή σου ώστε να εξερευνήσεις τον απίστευτο κόσμο γύρω σου!
Ετοιμάσου για μια εκρηκτική επιστημονική περιπέτεια!

"Μια στάλα μαγεία" της Michelle Harrison

Στο νησί του Κροουστόουν με τους Ομιχλώδεις Βάλτους, οι αδερφές Γουίντερσινς θα προσπαθήσουν να σπάσουν μια αρχέγονη κατάρα. Κάθε κορίτσι έχει κληρονομήσει ένα μαγικό κειμήλιo· μια ταξιδιωτική τσάντα για να ταξιδεύουν στον χρόνο, τέσσερις ξύλινες κούκλες για να γίνονται αόρατες κι έναν καθρέφτη με γοργόνες για να μιλούν μέσα από αυτόν... Θα διεκδικήσουν μια ζωή με ευκαιρίες πασπαλισμένες με τη μαγεία της περιπέτειας, αλλά πρώτα θα πρέπει να ανακαλύψουν το μυστήριο της μάγισσας Σόρσα…

"happy HAPPY" του Lars-Johan Age

Πώς μπορείτε να επιτύχετε μια συμφωνία με έναν τρόπο που να τους αφήνει όλους ικανοποιημένους;
H συνεργασία και η συμπόρευση προς έναν στόχο αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες επιτυχίας στη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Την επίτευξή τους την ονομάζουμε «συμφωνία» και αποτελεί το ζητούμενο κάθε διαπραγμάτευσης τόσο στον χώρο των επιχειρήσεων όσο και στην ιδιωτική ζωή.
Στο Happy Happy, ο συγγραφέας Lars-Johan Age, ειδικός στον τομέα των διαπραγματεύσεων, περιγράφει τα πέντε βήματα που συνιστούν το μυστικό της επιτυχούς συνεργασίας, καθώς και τα οφέλη που προκύπτουν όταν όλοι οι εμπλεκόμενοι μένουν ικανοποιημένοι. Με αυτά τα πέντε βήματα θα μάθετε πώς η σωστή προσέγγιση και η κατάλληλη επιλογή λέξεων και φράσεων θα σας βοηθήσουν να φτάσετε σε συμφωνία ακόμα και με τον πιο «πεισματάρη» συνομιλητή.
Το Happy Happy δεν είναι ακόμα μία συνταγή ευτυχίας, είναι τρόπος ζωής!

"Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου" της Philippa Perry

Κάθε γονιός θέλει δύο βασικά πράγματα:
Να είναι το παιδί του ευτυχισμένο και να μην τα θαλασσώσει με την ανατροφή του.
Πώς επιτυγχάνονται όμως αυτά;
Σε αυτό το καθηλωτικό, έξυπνο και με χιούμορ βιβλίο, η αναγνωρισμένη ψυχοθεραπεύτρια Philippa Perry εξηγεί πώς χτίζονται ισχυροί δεσμοί αγάπης με τα παιδιά μας και πώς αυτοί οι δεσμοί προάγουν την πνευματική και ψυχική υγεία τους τόσο στην παιδική όσο και στη μετέπειτα ζωή τους.
Αντί να καταστρώσει το «τέλειο» πλάνο ανατροφής, μας προσφέρει μια πλήρη εικόνα των στοιχείων που οδηγούν στη βέλτιστη σχέση γονέα-παιδιού. Με αυτό το φρέσκο και χωρίς επικριτική διάθεση βιβλίο μάς βοηθάει:
• Να καταλάβουμε πώς ο τρόπος που έχουμε μεγαλώσει και το ψυχολογικό μας υπόβαθρο επηρεάζουν την ανατροφή των παιδιών μας
• Να αποδεχτούμε τα λάθη μας και να μάθουμε τι μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτά
• Να σπάσουμε τα αρνητικά, επαναλαμβανόμενα μοτίβα ανατροφής
• Να διαχειριστούμε τόσο τα δικά μας συναισθήματα όσο και του παιδιού μας
• Να αντιληφθούμε τι μηνύματα περνούν οι διαφορετικές συμπεριφορές.
Mε εύστοχες και σοφές συμβουλές, είναι το βιβλίο που κάθε γονιός θα θέλει να διαβάσει και κάθε παιδί θα εύχεται να είχαν διαβάσει οι γονείς του!