"Σκοτεινά φεγγάρια" του Γιώργου Δόλγυρα

Σκοτάδι στις ψυχές των ανθρώπων, στην απάνθρωπη άβυσσο του χάους, λαχταρώντας ζωή. Ένα κορίτσι συνάπτει συµφωνία µε µία µάγισσα για να γίνει λυκάνθρωπος, προκειµένου να αλλάξει το κορµί της και τη ζωή της µέσα από τον έρωτα. Σε ένα παλιό βιβλιοπωλείο εµφανίζεται µία µάγισσα και διεκδικεί τον κόσµο των ανθρώπων, µέχρι που ένας ιερέας στέκεται να την αντιµετωπίσει. Ένας ντελιβεράς έχει χάσει την πίστη του στους ανθρώπους και τη ζωή αφότου πέθανε η µητέρα του· τελικά, πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχηµα και γυρίζει στον κόσµο των ζωντανών, µε το αφεντικό του να τον βασανίζει ακόµα και νεκρό. Ένα βαµπίρ ψυχαναλύεται στον καναπέ ενός ψυχιατρείου για τα εγκλήµατα που έχει διαπράξει, νοσταλγώντας ακόµη την ελευθερία.
Τέσσερις µοναδικές ιστορίες οι οποίες προσεγγίζουν τα ενδόµυχα της ψυχής, σαγηνεύοντας τις αισθήσεις και εξερευνώντας όλες τις πτυχές του ανθρώπου, συνειδητές και ασυνείδητες. Είµαστε πότε δαίµονες και πότε άγγελοι. Πότε θύτες και πότε θύµατα. Αυτή είναι η ανθρώπινη ζωή στο δράµα της καθηµερινότητάς της. Μία παράσταση σε τεντωµένο σχοινί, που κάποιοι αποκαλούν «ζωή».
Με την παρούσα έκδοση διηγηµάτων, ο συγγραφέας προσδοκά να ταξιδέψετε µαζί του και να εξερευνήσετε πτυχές του εαυτού σας που δεν γνωρίζετε – και ούτε φαντάζεστε πως υπάρχουν.

"Αυτά που κρύβουν οι σκιές" του Κωνσταντίνου Ανυφαντή

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν ένας απλός καθρέφτης, εκτός από σύµβολο οµορφιάς, είναι και πύλη για τον Άλλο Κόσµο;
Θα διέσχιζες βράδυ ένα αποµακρυσµένο σταυροδρόµι, χωρίς να νιώθεις τον φόβο να κυριεύει την ψυχή σου; Κι αν µια όµορφη γυναίκα σού ζητούσε να την πάρεις µαζί σου, θα σταµατούσες;
Από χωριά χαροκαµένα που περνάς, θα σταµατήσεις να ακούσεις τον θρήνο των χαµένων ψυχών και του άδικου αίµατος ή θα φύγεις γοργά;
Και αν η στράτα σου σε φέρει σε γεφύρια αιµατοβαµµένα, θα τα διαβείς ή όχι;
Οι Σκιές επιστρέφουν για να στοιχειώσουν µε 21 ιστορίες, µέσα από αστικούς µύθους και θρύλους του τόπου µας. Στοιχήµατα σε µνήµατα ξεχασµένα, αρχοντικά στοιχειωµένα µε θάνατο, αλλόκοτες µαυροφορεµένες µορφές, νεκροί καταραµένοι κι άλιωτοι και άλλα τόσα θα «παρελάσουν» µέσα από τις γκρίζες σελίδες του βιβλίου.
Η φωτιά στο τζάκι µπορεί να έσβησε, τα λόγια της γιαγιάς ίσως να σώπασαν, µα οι ιστορίες των Σκιών πλανιούνται στο σκοτάδι.

"ΜΟΤΕΛ 430-71 - Βιβλίο 1ο: Παράνοια" του Παντελή Μαυρομμάτη

Βρισκόµαστε στα τέλη του 18ου αιώνα. Η Ευρώπη εξακολουθεί να µαστίζεται από τις µεσαιωνικές δεισιδαιµονίες, τα παγανιστικά θρησκευτικά κινήµατα και την ατέρµονη βία, ενώ η πανούκλα θερίζει. Ο νεαρός πρωταγωνιστής της ιστορίας ξεκινάει την περιπλάνησή του όταν ο αλκοολικός και δύστροπος παλαιοπώλης, στο κατάστηµα του οποίου ο µικρός εργάζεται, του αναθέτει µια πολύ παράξενη αποστολή. Θα πρέπει να διανύσει µε τα πόδια µια µεγάλη απόσταση, για να ανακαλύψει πού βρίσκονται και να φέρει πίσω κάποια παλαιά αντικείµενα από ένα µακρινό παλαιοπωλείο, το οποίο εδώ και χρόνια οι φήµες λένε ότι έχει κλείσει. Με τους κινδύνους και τον τρόµο να ελλοχεύουν παντού, ο µικρός καταφθάνει σε ένα εγκαταλελειµµένο µοτέλ. Το βλέπει σαν όαση, µετά από τόσες ώρες οδοιπορίας σε άγνωστους και τροµακτικούς τόπους. Δίχως να γνωρίζει τι πρόκειται να επακολουθήσει, χτυπάει την πόρτα του µοτέλ. Η περιπλάνησή του σε µια επίγεια Κόλαση µόλις έχει ξεκινήσει.
Ατέλειωτες νύχτες τρόµου, οδοιπορίες µέσα σε βροχερούς και παγωµένους τόπους, ένας µακρινός λόφος µε βλάσφηµα µυστικά, συνεχείς δυσάρεστες εκπλήξεις πέρα από τα όρια κάθε λογικής, άπλετη και δυσβάσταχτη ταλαιπωρία, µακάβρια σκηνικά, εφιάλτες, βία, µίσος, σαδισµός, αιµατοχυσία, κλειστοφοβία. Η απόλυτη παράνοια, αποτυπωµένη σε ένα µυθιστόρηµα που κόβει την ανάσα.

"Η τελευταία ευκαιρία" του Γιάννη Παπαμίχου

Ο Τζος Χάζαρτ είναι ένας από τους πιο επιτυχηµένους χρηµατιστές της Γουόλ Στριτ – κι αν τα σκιώδη σχέδια του αφεντικού του πετύχουν, η εταιρεία τους θα γίνει παντοδύναµη κι ο Τζος θα έχει τη θέση του διευθύνοντος συµβούλου στο τσεπάκι του. Ο Τζος, όµως, έχει άλλα όνειρα για το µέλλον του: µια ζωή πιο απλή, µακριά από τη διαφθορά και την απληστία – µια ζωή όπου δεν θα τον εξουσιάζει η Νόρτον Α.Ε. Το να ξεφύγει όµως, δεν είναι καθόλου εύκολο.
Η λύση θα έλθει από εκεί που δεν το περιµένει, µε τη µορφή ενός µυστηριώδη παλαιοπώλη και µιας εφηµερίδας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει. Στο κυνήγι της ελευθερίας του, ο δρόµος του Τζος θα διασταυρωθεί µε αυτόν της Μαίρης, µιας καλόκαρδης φουρνάρισσας η οποία µεγαλώνει µόνη της τον γιο της, τον Κρις: ένα χαρισµατικό παιδί, που στο υπόγειο του σπιτιού τους ανακαλύπτει κάτι πέρα από κάθε φαντασία…
Όσο οι εχθροί τους πλησιάζουν επικίνδυνα, ο Τζος και η Μαίρη θα κληθούν να αντιµετωπίσουν τα ψέµατα και τις αλήθειες τους, και να βρουν το θάρρος να διεκδικήσουν το µέλλον που ονειρεύονται – πριν να είναι πολύ αργά. Οι αποφάσεις τους, όµως, θα καθορίσουν πολύ περισσότερα από όσα φαντάζονται, καθώς χωρίς να το ξέρουν, αποτελούν κοµµάτια ενός µεγαλεπήβολου σχεδίου. Γιατί αυτά τα Χριστούγεννα, µια γιγαντιαία σκακιέρα έχει στηθεί στην πόλη της Νέας Υόρκης… και ανάµεσα στους πολυτελείς ουρανοξύστες της Γουόλ Στριτ και τη χιονισµένη φτωχογειτονιά της Αστόρια, ο Θεός και ο Διάβολος ετοιµάζονται να αναµετρηθούν για τη µοίρα του κόσµου.