"Μίζερι" του Stephen King

Ένας διάσημος συγγραφέας κρατείται όμηρος από την μεγαλύτερη θαυμάστριά του, εξαιτίας της εμμονής της με μια μυθιστορηματική ηρωίδα που εκείνος αποφάσισε να «σκοτώσει».
Ο Πολ Σέλντον κάποτε έγραφε για να βγάζει το ψωμί του. Τώρα γράφει για να γλιτώσει τη ζωή του.
Ο Πολ Σέλντον σκοτώνει τη Μίζερι Τσάστεϊν –και το κάνει με ανείπωτη ανακούφιση. Η πρωταγωνίστρια των εξαιρετικά επιτυχημένων ρομαντικών μπεστ σέλερ του του έχει φέρει χρήμα και δόξα, αλλά περιορίζει το ταλέντο του. Τώρα πια μπορεί να προχωρήσει ως συγγραφέας και να γράψει σοβαρή λογοτεχνία.
Μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, όμως, ξυπνάει με αφόρητους πόνους σε ένα άγνωστο κρεβάτι, το οποίο, προς μεγάλη του έκπληξη, δεν είναι κρεβάτι νοσοκομείου. Η Άνι Γουίλκς, που τον έβγαλε μέσα από τις τσαλακωμένες λαμαρίνες της Camaro του, τον έχει μεταφέρει στο απομονωμένο σπίτι της στο βουνό και έχει βάλει τα τσακισμένα πόδια του σε πρόχειρους νάρθηκες.
Τα καλά νέα είναι ότι η Άνι, ως πρώην νοσοκόμα, έχει στο σπίτι της μπόλικα παυσίπονα. Τα άσχημα νέα είναι ότι η Άνι, για πολύ καιρό «Νούμερο Ένα Θαυμάστριά του», έχει συνειδητοποιήσει αυτό που έκανε ο Πολ στη Μίζερι –και δεν της αρέσει καθόλου...

"Η ιστορία των αλόγων" της Maja Lunde

Το τρίτο βιβλίο της «Τετραλογίας του Περιβάλλοντος».
ΠΩΣ ΑΝΤΙΔΡΑ Η ΦΥΣΗ ΟΤΑΝ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ;
1880. Ο νεαρός ζωολόγος Μιχαήλ παραλαμβάνει στον ζωολογικό κήπο της Αγίας Πετρούπολης ένα κρανίο που φαίνεται πως ανήκει σε ένα αρχαίο άλογο, πρόγονο του είδους. Ξεκινάει μια περιπετειώδη αποστολή στη Μογγολία, απ’ όπου επιστρέφει με άγρια άλογα για ζωολογικούς κήπους και καταφύγια ζώων στην Ευρώπη.
1992. Η Γερμανίδα ζωολόγος Κάριν ταξιδεύει στο ζωολογικό πάρκο Χουστάι της Μογγολίας για να υλοποιήσει το μεγαλύτερο σχέδιο φυσικής διατήρησης όλων των εποχών: να επιστρέψουν τα κάποτε ελεύθερα άγρια άλογα στις τεράστιες στέπες της καταγωγής τους. 2064. Η Εύα παλεύει να ζήσει σε ένα χωριό της Νορβηγίας που έχουν εγκαταλείψει σχεδόν όλοι οι κάτοικοι, μεταναστεύοντας όλο και πιο βόρεια σε μια Ευρώπη που διαλύεται από την κλιματική αλλαγή.
Τρεις ιστορίες που τις συνδέει η προσπάθεια διάσωσης του αλόγου Przewalski, του μοναδικού άγριου αλόγου στον κόσμο.

"Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ" της Trudi Kanter

Η ονειρεμένη ζωή ενός εστέτ ζευγαριού της Βιέννης ανατρέπεται από την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων του Χίτλερ.
Το 1938, η όμορφη και χαρισματική Τρούντι Κάντερ σχεδιάζει καπέλα για τις πιο καλοντυμένες κυρίες της Βιέννης. Συχνάζει στα περίφημα κοσμικά καφέ και κάποια στιγμή ερωτεύεται παθιασμένα τον Βάλτερ Έρλιχ, έναν γοητευτικό επιχειρηματία. Ωστόσο, καθώς τα τανκς του Χίτλερ προελαύνουν στην Αυστρία, ο κόσμος αυτού του νεαρού ζευγαριού Εβραίων καταρρέει.
Με πρόζα που πετάει σπίθες, το Κάποια κορίτσια, κάποια καπέλα και ο Χίτλερ αφηγείται την αληθινή ιστορία της απίστευτης διαφυγής της Τρούντι και του Βάλτερ από τη Βιέννη στην Πράγα και από εκεί στο βομβαρδιζόμενο Λονδίνο, εν μέσω της φρίκης που κατάπινε ολόκληρη την Ευρώπη. Το κουράγιο, η ευρηματικότητα και η επιμονή της, που κράτησαν την ίδια και τον αγαπημένο της ζωντανούς, καθιστούν τούτο το βιβλίο ένα ανεξίτηλο ιστορικό αγάπης και επιβίωσης.
Το βιβλίο βρήκε τυχαία μια Αγγλίδα επιμελήτρια εκδόσεων χαζεύοντας σε ένα παλαιοβιβλιοπωλείο στο Λονδίνο, και τώρα οι αναγνώστες σε όλο τον κόσμο έχουν μια δεύτερη ευκαιρία να ανακαλύψουν την ιστορία της Τρούντι Κάντερ.

"Η Φύλακας του Ήλιου" της Maja Lunde

Το κουαρτέτο των εποχών, με πρώτο Το Πνεύμα του Χιονιού, φτάνει στην άνοιξη. Η Φύλακας του Ήλιου είναι μια υπέροχη ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα βιβλίο που θα συγκεντρώσει όλη την οικογένεια γύρω του.
H Λίλη έχει μόνο μια αμυδρή ανάμνηση από τον ήλιο –ο κόσμος της είναι μουντός και βαρύς από τα σύννεφα και τη βροχή. Τίποτα δεν φυτρώνει στη λάσπη, κανένα φυτό δεν ευδοκιμεί στο μισόφωτο.
Ζει με τον παππού της, που προμηθεύει με λαχανικά την πόλη. Μια μέρα που εκείνος ξεχνάει το κολατσιό του, η Λίλη τού το πηγαίνει στο θερμοκήπιο και ανακαλύπτει κάτι που θα αλλάξει τα πάντα: ένα μυστικό μονοπάτι στο δάσος όπου κανένα παιδί δεν τολμάει να πάει. Όμως η περίεργη Λίλη δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Διώχνει τον φόβο, ακολουθεί το μονοπάτι και, μέσα στο δάσος, ανάμεσα στους μαύρους κορμούς των δέντρων, ανακαλύπτει έναν κόσμο ολάνθιστο.
Μια μεγάλη περιπέτεια ξεκινάει. Η Λίλη θα αντιμετωπίσει τους μεγαλύτερους φόβους της, αλλά συγχρόνως θα βρει την αγάπη και την ευτυχία, καθώς και την ελπίδα ότι θα έρθει επιτέλους η άνοιξη.

"Η πυξίδα της διατροφής" του Bas Kast

Ξεχωρίστε την επιστημονική αλήθεια από τους διατροφικούς μύθους.
Τι να φάω; Μια απλή ερώτηση που σήμερα έχει γίνει εξαιρετικά περίπλοκη.
Να ακολουθήσω την «παλαιολιθική» (Paleo) δίαιτα ή, καλύτερα, τη δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων; Μήπως τη δίαιτα χαμηλών λιπαρών; Την αυστηρή χορτοφαγία; Την κατανάλωση τροφίμων χωρίς γλουτένη; Με το βιβλίο του Η Πυξίδα της Διατροφής ο Μπας Καστ, συγγραφέας και δημοσιογράφος ειδικευμένος σε επιστημονικά θέματα, βάζει τάξη στο χάος που επικρατεί στις δίαιτες και μας βοηθά να προσανατολιστούμε καλύτερα στη γιγάντια ζούγκλα της διατροφικής πληροφόρησης. Πέρα από μοντέρνες τάσεις και ιδεολογίες, ασχολείται με το τι είναι πραγματικά υγιεινό. Τι συνηθίζουν να τρώνε οι λαοί που ζουν πολλά χρόνια; Πώς χάνει κανείς αποτελεσματικά βάρος; Γιατί είναι παραπλανητικές ακόμα και οι «επίσημες» διατροφικές κατευθυντήριες γραμμές;
Ο Καστ έρχεται αντιμέτωπος με διάφορους διατροφικούς μύθους και περιγράφει τα θεμέλια μιας διατροφής που μας προστατεύει από τις παθήσεις του γήρατος και επιμηκύνει τη ζωή μας. Η βάση των προτάσεών του είναι μια μοναδικά περιεκτική επισκόπηση χιλιάδων διατροφικών μελετών από τη σύγχρονη ιατρική, την έρευνα του μεταβολισμού και την έρευνα της γήρανσης.
Όταν ο ειδικευμένος σε επιστημονικά θέματα δημοσιογράφος Μπας Καστ, ακριβώς στα σαράντα του χρόνια, κατέρρευσε με πόνους στο στήθος, αντιμετώπισε ένα υπαρξιακό ερώτημα: Είχε καταστρέψει την υγεία του με το τζανκ φουντ;
Αποφάσισε λοιπόν να αλλάξει ριζικά τη διατροφή του, ώστε να γίνει πάλι καλά. Τι είναι όμως πραγματικά υγιεινό; Έτσι ξεκίνησε ένα πολυετές ταξίδι ανακάλυψης στη σύγχρονη έρευνα της γήρανσης και της διατροφής.
Το βιβλίο του Μπας Καστ περιέχει την επιστημονικά δοκιμασμένη πεμπτουσία της υγιεινής διατροφής. Μας δίνει τη δυνατότητα να κατανοήσουμε ουσιαστικά όλα όσα αφορούν την υγιεινή διατροφή και τις δίαιτες, και να εντοπίσουμε τα ψέματα στις υποτιθέμενες μαγικές φόρμουλες και τα τεχνάσματα των αυτοαποκαλούμενων γκουρού της διατροφής. Με την Πυξίδα της Διατροφής, κανείς δεν μπορεί πλέον να μας ξεγελάσει σε θέματα διατροφής!

"Ρωξάνη" του Κωνσταντίνου Μοσχάτου

Ένα ατμοσφαιρικό θρίλερ που εκτυλίσσεται στο κάστρο της Μονεμβασιάς.
Θάνατος στην καστροπολιτεία.
Τη νύχτα της Μεγάλης Παρασκευής, ένα νεαρό κορίτσι πέφτει από τον βράχο της Μονεμβασιάς. Ο Άρης Βικέλας, ένας συγγραφέας αστυνομικής λογοτεχνίας που βρίσκεται στην Καστροπολιτεία αναζητώντας έμπνευση, μπλέκεται χωρίς να το καταλάβει στον μυστηριώδη θάνατο της Ρωξάνης Λάσκαρη.
Αυτοκτονία ή έγκλημα;
Ένα σημείωμα που βρίσκει ο Άρης, σε συνδυασμό με κάποια ανεξήγητα γεγονότα και αντικρουόμενες μαρτυρίες, τον οδηγεί σε έρευνα για να μάθει την αλήθεια.
Όταν την ανακαλύψει, όμως, θα καταλάβει πως τα πάντα κρέμονται από ένα σκοινί.

"Το αρνάκι που ήθελε να γίνει λύκος" της Rebecca Van Slyke

Μια ιστορία για το θάρρος και την εξερεύνηση.
Η Λάνα Λιν είναι ένα τολμηρό αρνάκι.
Τα άλλα αρνάκια χαίρονται να μασουλούν χορτάρι, να πίνουν νερό από τη λιμνούλα ή να κοιμούνται στο λιβάδι. Αλλά όχι η Λάνα Λιν.
Η Λάνα Λιν θέλει να ζήσει… μια περιπέτεια!
Μια νύχτα με φεγγάρι, η Λάνα Λιν μεταμφιέζεται και φεύγει για να δει πώς είναι να ζει σαν λύκος. Έχει πλάκα να τρέχει στο δάσος, να μένει ξύπνια μέχρι αργά και να ουρλιάζει στο φεγγάρι –αλλά μήπως η ζωή σαν λύκος δεν είναι όπως τη φανταζόταν;
 
"Ζήτα το σωστά και θα σου δοθεί" των Βίκυς Χατζηβασιλείου & Χάρη Παπαδόπουλου

Όλοι οι πνευματικοί δάσκαλοι ανά τους αιώνες υποστηρίζουν ότι μπορούμε να λαμβάνουμε αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν. Τι συμβαίνει όμως με τους περισσότερους από εμάς που δεν το καταφέρνουμε; Μήπως τελικά δεν το ζητάμε με τον σωστό τρόπο;
Σε αυτό το βιβλίο η Βικυ Χατζηβασιλείου και ο Χάρης Παπαδόπουλος αποκαλύπτουν με απλότητα και σαφήνεια τον τρόπο για να προσελκύουμε ακριβώς αυτό που θέλουμε από το Σύμπαν.
Πρόκειται για τον πιο επιτυχημένο τρόπο που μας μετατρέπει σε μαγνήτες θετικών αποτελεσμάτων στη ζωή μας!

"Αποφάσεις προϋπολογισμού κεφαλαίου - 9η αμερικανική έκδοση" των Harold Bierman, Jr. - Seymour Smidt

Οικονομική ανάλυση επενδυτικών σχεδίων.
Στην ένατη έκδοσή του, το κλασικό αυτό σύγγραμμα επιστρέφει στις ρίζες και στον ρόλο του ως μια σαφής και περιεκτική εισαγωγή σε θέματα επενδυτικών αποφάσεων. Οι Bierman και Smidt έχουν διευρύνει το θέμα της στάθμισης ως προς την αβεβαιότητα και έχουν προσθέσει ένα νέο κεφάλαιο όπου διερευνούν τη χρήση των πραγματικών δικαιωμάτων προαίρεσης. Διατηρώντας τη βαρύτητα και το κύρος των προηγούμενων εκδόσεων, η παρούσα έκδοση καλύπτει σε βάθος πολλά θέματα που δεν αναλύονται επαρκώς σε άλλα βιβλία, όπως:
  • η διανεμητική πολιτική και ο προϋπολογισμός κεφαλαίου
  • οι επενδύσεις εταιρειών σε άλλες εταιρείες
  • οι επενδύσεις σε κυκλοφορούντα περιουσιακά στοιχεία.
Εύκολα κατανοητό και καλύπτοντας τα βασικά σημεία του προϋπολογισμού κεφαλαίου, αυτό το βιβλίο βοηθά τους αναγνώστες να λαμβάνουν έξυπνες επενδυτικές αποφάσεις για εταιρείες κάθε τύπου.