"Ξιπασμένες νοικοκυρές" της Ευθυμίας Καραμπά

Μια συλλογή από ξεκαρδιστικές –και όχι μόνο– ιστορίες ‘τσέπης’, αρκετές από τις οποίες έχουν κατά καιρούς δημοσιευθεί για σύντομο χρονικό διάστημα στη σελίδα στο Facebook με το όνομα ‘Ξιπασμένες Νοικοκυρές’. Οι ιστορίες έχουν αγαπηθεί ιδιαίτερα από χιλιάδες ακόλουθους, οι οποίοι γελούν με την καρδιά τους, συχνά συγκινούνται και τελικά ταυτίζονται με τους ήρωες, που είναι κάθε ηλικίας και ιδιοσυγκρασίας. Η νοικοκυρά με τις καθημερινές ιστορίες τρέλας, το ξεμυαλισμένο Ριτάκι, οι τρελο-γιαγιάδες, η σοφή θεία Νίτσα, το ρέμπελο γατί και τόσοι άλλοι.
Στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, όπου συχνά οι άνθρωποι δεν έχουν τον χρόνο –και καμιά φορά και τη διάθεση– να διαβάσουν ένα ολόκληρο μυθιστόρημα, οι ιστορίες της Ξιπασμένης Νοικοκυράς τούς χαρίζουν την ίδια απόλαυση, διαβάζοντας μόλις πέντε ή δέκα λεπτά κάθε φορά.
Είναι ένα βιβλίο που κρατά κανείς στο κομοδίνο του και το ανοίγει κάθε βράδυ μετά από μια κουραστική μέρα, για να χαλαρώσει, να ξεκουραστεί, καμιά φορά να προβληματιστεί και σίγουρα να βρει και πάλι την αισιοδοξία του.