Ότι τα έχουμε ξαναπεί για την τηλεοπτική σειρά "True Blood", είναι γεγονός. Γεγονός είναι όμως επίσης πως, όσο μια σειρά συνεχίζεται, τόσο μπορείς να μιλάς γι' αυτήν. Γεγονός είναι επίσης πως, στην τελευταία μας συζήτηση επί του θέματος, είχαμε αφήσει την σειρά μετά το τέλος της 3ης season και λίγο πριν την έναρξη της 4ης, μιας season που όλοι οι φανατικοί της σειράς, αλλά πολύ περισσότερο των βιβλίων, και αναφέρομαι κυρίως στον γυναικείο πληθυσμό, περίμεναν με περισσή αγωνία. Το πόσο ικανοποιηθήκαμε από αυτό που τελικά παρακολουθήσαμε, είναι πολύ σχετικό αλλά νομίζω ότι πρέπει να δούμε τα πράγματα πιο διεξοδικά.

ΤΙ ΕΙΔΑΜΕ ΤΗΝ 4η SEASON
Η season έκανε πρεμιέρα στις 26 Ιουνίου του περασμένου καλοκαιριού ολοκληρώνοντας τον κύκλο της, όπως και όλες πριν από αυτήν, έπειτα από 12 συναπτά επεισόδια. Αν μη τι άλλο, ήταν η πιο πολυαναμενόμενη season και ο λόγος δεν ήταν άλλος από το ότι, επιτέλους, οι φανατικές θαυμάστριες του Eric θα είχαν την χαρά και την ικανοποίηση να δουν τα κάλλη του σε μεγαλύτερο εύρος και μέγεθος αφού, η Sookie θα υπέκυπτε και θα έπεφτε στην αγκαλιά του. Όχι, μην πλανιέστε πλάνην οικτρά! Ο λόγος που η Sookie τελικά υποκύπτει στην γοητεία του Eric είναι πως, υπό την κυριαρχία μιας μάγισσας και της νεκρομαγείας της, ο τελευταίος χάνει τη μνήμη του με αποτέλεσμα να δει, τόσο η ξανθιά πρωταγωνίστρια όσο κι εμείς, ένα διαφορετικό πρόσωπο του τρομερού Βίκινγκ, πιο τρυφερό, πιο ευαίσθητο, πιο αγαπησιάρικο και φυσικά, ακαταμάχητο. Την ίδια στιγμή, η προαναφερόμενη μάγισσα, καταλειμμένη από το πνεύμα μιας άλλης, εδώ και χιλιετίες νεκρής μάγισσας, προσπαθεί με όλες τις δυνάμεις της να ξεπαστρέψει κάθε 'ζωντανό' βαμπίρ, σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί τον άδικο χαμό της, με καταστροφικά αποτελέσματα.


Έχω λοιπόν ενστάσεις όσον αφορά την season και ποιες είναι αυτές; Ας τις δούμε αναλυτικά:

- Οι φανατικές θαυμάστριες του Eric περίμεναν τόσο καιρό να τον δουν να βγάζει τα μάτια του με την Sookie, έτσι ώστε να χορτάσουν και οι δικοί τους οφθαλμοί. Πόσο μάταιο! Αν εξαιρέσουμε ένα κοντινό πλάνο στα πισινά του, άντε δύο, δεν είδαμε τίποτα... και μιλάμε για το "True Blood", για όνομα του Θεού. Ok, το πιάσαμε το υπονοούμενο, ο σκηνοθέτης είναι team Bill αλλά δεν χρειάζεται να το επιδεικνύει, πολύ περισσότερο σε μία season που θα έπρεπε ο Eric να είναι πρωταγωνιστής και ο Bill κομπάρσος και τελικά, συμβαίνει το αντίθετο. Και ok, τα κάνεις όλα αυτά, άσε την γαμημένη την σκηνή του ντους όπως είναι και μην της αλλάζεις τα πετρέλαια (sorry για τον χαρακτηρισμό αλλά πραγματικά, μερικά πράγματα με βγάζουν από τα ρούχα μου και δεν μπορώ να συγκρατηθώ).

- Η πρωταγωνιστική τριάδα, άρχισε τότε, όλο και περισσότερο, να χάνει έδαφος. Τι εννοώ; Έχασαν την κυρίαρχη ταυτότητά τους ως πρωταγωνιστές, παραχωρώντας παραπάνω από το επιτρεπτό όριο, χρόνο και χώρο στους λοιπούς χαρακτήρες. Και να πεις ότι τα γκομενοπροβλήματά τους είχαν ενδιαφέρον, θα πήγαινε στα κομμάτια.

- Και δεν μπορώ να πω, όλο αυτό το σκηνικό με την phyco witch είχε πολύ ενδιαφέρον ωστόσο, ο τρόπος που αναπτύχθηκε, ήταν αρκετά επίπεδος ή έστω, όχι αρκετά ισορροπημένος αφού είχαμε ένα πραγματικά καλό επεισόδιο και στην συνέχεια, ένα πραγματικά κακό. Προσωπικά, αυτά τα σκαμπανεβάσματα, μου προκαλούν απλά ίλιγγο και μου χαλάν κάθε καλή διάθεση.

Αλλά ειλικρινά, παρακολουθώντας την season, δεν περίμενα σε καμία περίπτωση αυτό που θα με έβρισκε στην . Τουλάχιστον η 4η, έστω και με μειωμένες προσδοκίες, βλεπόταν, παρά που η εντυπωσιακή έναρξη, μας είχε προετοιμάσει για κάτι καλύτερο.

5η SEASON ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ
Εντάξει, η αλήθεια είναι πως κάτι είχα ψιλιαστεί από την season αλλά ειλικρινά... δεν περίμενα να θέλω να πυρποληθώ και να θαφτώ ζωντανή κάτι που ξεκίνησε την 10η Ιουνίου του φετινού καλοκαιριού. Και ναι, το ήξερα ότι εξ' αρχής η τηλεοπτική σειρά δεν ακολουθούσε κατά γράμμα τις ιστορίες των βιβλίων αλλά τουλάχιστον, διατηρούσε την κεντρική του ιδέα. Στην season, η παραγωγή φαίνεται να θεώρησε πως αυτό πρέπει να αλλάξει με αποτέλεσμα; Να της βιάσει τα μάτια!
Ω, ναι φίλοι μου, η season δεν ξέφυγε λίγο... εκτροχιάστηκε, απομακρύνθηκε χιλιόμετρα από τον αρχικό προορισμό και έσκασε σε έναν τσιμεντένιο τοίχο με ταχύτητα 350χλμ. την ώρα. Πραγματικά, αν θέλουν με μαζικές αυτοκτονίες να μειώσουν τον ανθρώπινο πληθυσμό, σίγουρα θα μπορούσαν να το πετύχουν αν κάθε τηλεοπτική σειρά είχε μια τόση κακή season όπως αυτή εδώ. Οι λόγοι; Πολλοί, τόσοι που δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω!


- Πού στο καλό πήγε το τρίγωνο Sookie-Bill-Eric; Εντάξει, δεν λέω, δεν θα ήθελα ολόκληρη η season να περιστρέφεται γύρω από τα σεξουαλικά και υπαρξιακά τους προβλήματα αλλά, όχι να μην συναντηθούν για το 90% της περιόδου.

- Από πότε οι δεύτερες ιστορίες σε μια σειρά έχουν περισσότερο ενδιαφέρον από την βασική; Από πότε ο Sam και η Luna έγιναν οι πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες; Και στο όνομα του ύψιστου, πόσες υποιστορίες έπρεπε να τρέχουν παράλληλα; Και πως να τις παρακολουθήσουμε και γιατί στο κάτω-κάτω της γραφής θα έπρεπε να μας νοιάζει;

- Δοξάστε τη Λίλιθ! Ναι, αυτό είναι το κεντρικό νόημα όλης της season, όπως και το 'ευλογημένο να είναι το αίμα΄. Ένα έχω να πω! Να βάλετε την Λίλιθ στον κώλο σας βουρδούλιακες που μας τα κάνατε τσουρέκια με την αιματοβαμμένη σκύλα που σας νάρκωνε και κανένας σας δεν παρατήρησε πως ήταν σαν δαιμονισμένη Pocahontas που δεν έχει ανακαλύψει το ξυραφάκι. Και ok, θέλεις να έχεις μια θεολογική προέκταση στην ιστορία σου, σεβαστό! Κατέληξε κάπου, στο όνομα της ακατονόμαστης αν θες, αλλά κάντ' το! Γιατί πρέπει να παρακολουθώ μια συνεχή, αδιάκοπη και άνευρη επανάληψη των ίδιων και των ίδιων πραγμάτων;

- Πόσες ελπίδες έδωσε η επιστροφή του Rashel. Και που κατέληξε η επάνοδός του; Στην απόλυτη μπούρδα και στην απαρχή ενός πολέμου που επί της ουσίας, ήταν άσκοπη και δεν κατέληξε πουθενά. Χμ... πουθενά εκτός του ότι βρήκε νέο σκυλάκι-γκόμενο!

Αλλά ναι... υπάρχει Θεός τελικά (όρκο για την Λίλιθ δεν θα πάρω). Περιμέναμε μια ολόκληρη season και 11 επεισόδια προκειμένου να δούμε ένα που πραγματικά αξίζει, που έκανε την διαφορά και μας θύμισε ευχάριστα πράγματα από τα παλιά. Το 12ο και τελευταίο επεισόδιο της χρονιάς γεμάτο αίμα, βία, σκοτωμούς, κακό χαμό, σεξουαλικότητα, τα αναμενόμενα κουλά, γιατί "True Blood" χωρίς κουλά δεν γίνεται να υπάρξει, έξυπνο σενάριο, καυστικό χιούμορ και ένα φινάλε που απλά μας απέδειξε πως, η συγκεκριμένη season, ήταν απλά μια εισαγωγή στην 6η και ποιος ξέρει... πολύ πιθανόν τελευταία χρονιά για την σειρά. Εμείς απλά θα αναμείνουμε στο ακουστικό μας, για έναν χρόνο περίπου, περιμένοντας παραδοσιακά τον επόμενο Ιούνη, μπας και δούμε λίγο φως αυτή τη φορά καθώς, υπάρχουν οι προδιαγραφές να γίνει της κακομοίρας.