Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Πρόκειται για έναν εύχρηστο οδηγό από τη διάσημη αναλύτρια Lauri Quinn Loewenberg, που μας δίνει τα εργαλεία για να αποκρυπτογραφήσουμε την γλώσσα των Ονείρων.
Τα όνειρα κρατάνε το κλειδί για την επίτευξη μιας καλύτερης και πληρέστερης ζωής. Υπάρχει λόγος που κάθε νύχτα ονειρευόμαστε και τα όνειρά μας είναι κάτι περισσότερο από τυχαίες και ασυνάρτητες εικόνες. Είναι το μυαλό μας που μιλάει με κώδικες. Μας προειδοποιεί μας βοηθά και μας καθοδηγεί καθημερινά.
Στο βιβλίο αυτό θα μάθετε:
- Πώς να ξεκλειδώνετε τους κρυμμένους όρους επικοινωνίας με τα όνειρα.
- Τον τρόπο να κατανοείτε τις συνηθισμένες εικόνες, προσώπων, τόπων, ζώων ή αντικειμένων.
- Να αποκωδικοποιείται εφιάλτες που επαναλαμβάνονται στα όνειρά σας και σας κατατρέχουν, όπως όταν πέφτετε, πνίγεστε ή σας κυνηγούν.
- Να χρησιμοποιείτε τα όνειρα σαν εργαλεία για να δώσετε λύση στα προβλήματά σας.
- Να συμβουλεύεστε το λεξικό ονείρων που υπάρχει στο βιβλίο και να κατανοείτε τους ονειρικούς συμβολισμούς.

Προσωπική άποψη:
Δεν ξέρω αν ανήκετε σε εκείνους που πιστεύουν ή όχι στα όνειρα. Προσωπικά, θεωρώ ότι τα όνειρά μας, είναι σε έναν βαθμό συμβολικά ωστόσο, μπορούν να ερμηνευτούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και να αντικατοπτρίζουν, πολλά διαφορετικά πράγματα την ίδια στιγμή, ανάλογα τη βάση στην οποία τα τοποθετούμε. Αν ανήκετε λοιπόν στην κατηγορία εκείνη των ανθρώπων που θέλει να ξεκλειδώσει τα μυστικά των ονείρων, να τα ερμηνεύσει και να τα κατανοήσει, ίσως θα έπρεπε να αφήσετε κατά μέρους τους κλασσικούς ονειροκρίτες και να στρέψετε αλλού την προσοχή σας όπως το βιβλίο "Όνειρα" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χρυσαλλίδα.

Σε αντίθεση με τους ονειροκρίτες που κυκλοφορούν στην αγορά, εξηγώντας μονόπλευρα τις περισσότερες φορές τα όνειρά μας, το βιβλίο της Lauri Quinn Loewenberg, προσφέρει κάτι πιο ουσιώδες. Έχοντας σπουδάσει Αρχέτυπη Ψυχολογία και χρησιμοποιώντας πρωτοποριακές τεχνικές στην ανάλυση των ονείρων, επιχειρεί μέσα από μια σειρά παραδειγμάτων και διαλόγων, να μας δείξει τις πολλαπλές ερμηνείες που μπορεί να έχει ένα όνειρο, ανάλογα με την ψυχολογική μας κατάσταση, τον τρόπο με το οποίο αυτό εξελίχθηκε, το μέρος το οποίο τοποθετήθηκε και τις συνθήκες οι οποίες σαφέστατα το επηρέασαν προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση. Μέσα από το "παιχνίδι" αυτό, οι εικόνες των ονείρων συνδέονται με εκείνες της καθημερινότητάς μας, με την πραγματικότητα και όλα εκείνα τα στοιχεία της που μας προβληματίζουν ή μας προκαλούν ευφορία.

Το βιβλίο "Όνειρα" δεν είναι απλά ένα έργο μέσα από το οποίο ξεκλειδώνουμε τον μυστηριώδη κόσμο των ονείρων αυτών καθ' αυτών αλλά, του ίδιου μας του εαυτού. Θα λέγαμε ότι μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε ως ένα όργανο ψυχοθεραπείας και ερμηνεύοντας τις εικόνες που δημιουργούνται και βγαίνουν στην επιφάνεια, να αποδεκτούμε και τελικά, να αποδεσμευτούμε από πράγματα που μας βασανίζουν, να ανοίξουμε απλόχερα την αγκαλιά μας σε εκείνα τα μικρά ή μεγάλα πράγματα που τελικά μπορούν να μας κάνουν ευτυχισμένους ή ακόμα και να πάρουμε αποφάσεις που διστάζουμε από φόβο και ανασφάλεια. Με πολύ απλά λόγια, είναι ένα βιβλίο ανάλυσης των σκέψεών μας που αποκτούν μια συγκεκριμένη μορφή και ερμηνεύοντάς τα, μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι.
Βαθμολογία 9/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Lauri Quinn Loewenberg
Μεταφραστής: Γερογιάννης Κώστας
Εκδόσεις: Χρυσαλλίδα
Κατηγορία: Ψυχολογία
Έτος Έκδοσης: 2012
Αρ. σελίδων: 376
ISBN: 978-960-481-966-9