Με μία λιτή ανακοίνωση στην προσωπική του ιστοσελίδα, ανακοινώθηκε ο θάνατος του κορυφαίου μουσικού και τραγουδιστής J.J. Cale:
«Ο J.J. Cale πέθανε στις 08.00 την Παρασκευή 26 Ιουλίου στο νοσοκομείο Σκριπς της Καλιφόρνια. Ο θρυλικός τραγουδιστής/ τραγουδοποιός έφυγε έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Δεν είναι απαραίτητες οι δωρεές, ωστόσο είμαστε λάτρεις των ζώων και αν θέλετε μπορείτε να τον θυμηθείτε κάνοντας μία δωρεά στο αγαπημένο σας καταφύγιο ζώων», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.
Ο Αμερικανός τραγουδιστής που απεβίωσε σε ηλικία 74 ετών αποτέλεσε σημαντική εικόνα για την μουσική σκηνή, ενώ ήταν ο δημιουργός του ιστορικού κομματιού "Cocaine" που ερμήνευσε ο Eric Clapton, αλλά και του "After Midnight" που ερμήνευσαν μαζί οι δύο άνδρες. Πέρα από τη μαεστρία του στην κιθάρα, ξεχώρισε και για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο τραγουδούσε, καθώς η φωνή έβγαινε αβίαστα από το στόμα του.
Ο Cale κέρδισε το 2008 το βραβείο Grammy για το τραγούδι "The Road to Escondido", το οποίο ηχογράφησε μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή Eric Clapton ενώ συνήθιζε να χαρακτηρίζει τον εαυτό του περισσότερο ως τραγουδοποιό παρά ως τραγουδιστή, ενώ τα κομμάτια του συνάντησαν μεγαλύτερη επιτυχία όταν τα ερμήνευαν άλλοι, όπως οι Tom Petty, Santana και Lynyrd Skynyrd.

(Πηγή άρθρου: protothema.gr)