Το "Tight Rope" είναι one shot manga της Isaku Natsume, το οποίο κυκλοφόρησε στις 27 Δεκεμβρίου 2008. Τα studios PimeTime, θεώρησαν πως βρήκαν μία ακόμα καλή ευκαιρία να κυκλοφορήσουν 2 ovas βασισμένα στο προαναφερόμενο manga και πιο συγκεκριμένα, στα 4 πρώτα κεφάλαιά του, διάρκειας 23' το καθένα, τα οποία και προβλήθηκαν στις 30 Μαΐου 2012 και 27 Ιουνίου του ίδιου έτους.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ:
Στο 1ο ova, γνωρίζουμε τους Ryunosuke Oohara και Naoki Satoya, οι οποίοι είναι παιδικοί φίλοι. Ο Naoki, είναι παιδί μιας καθημερινής, φυσιολογικής οικογένειας ενώ ο Ryunosuke, είναι κληρονόμος μιας πασίγνωστης μαφιόζικης οικογένειας. Η ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντά του ως ο 5ος κατά σειρά αρχηγός, πλησιάζει, όμως εκείνος μοιάζει εντελώς απρόθυμος να αναλάβει τα ηνία αφού το μόνο που επιθυμεί κατά βάθος, είναι μια φυσιολογική ζωή μαζί με τον Naoki, τον οποίον και αγάπα ως κάτι περισσότερο από έναν απλό φίλο. Ο Naoki, που ξέρει πως θα έρθει η μέρα που οι ζωές τους θα χωριστούν, προσπαθεί να
κρατήσει κάποιες αποστάσεις όμως αυτό, δεν αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση. Έπειτα από έναν καβγά με τα μέλη μιας άλλης συμμορίας, που θα έχει ως αποτέλεσμα ο Naoki να τραυματιστεί, ο Ryunosuke θα καταλάβει πως αν θέλει να τον κρατήσει ασφαλή, θα πρέπει να φύγει από τη ζωή του. Και εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ο Naoki, συνειδητοποιεί πως είχε ευκαιρίες να απομακρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια, αλλά δεν τις αξιοποίησε, όχι γιατί δεν μπορούσε, αλλά γιατί δεν ήθελε. Έτσι, οι δυο τους, καταλήγουν να δώσουν υπόσχεση, όπως μόνο οι συμμορίτες μπορούν, να είναι μαζί ό,τι κι αν συμβεί, όποιοι κι αν γίνουν στο μέλλον.
Στο 2ο ova, και αφού οι δύο πρωταγωνιστές μας έχουν ανταλλάξει υπόσχεση αιώνιας αφοσίωσης, ο Naoki, καταλήγει στα χέρια μιας αντίπαλης συμμορίας, η οποία και έχει απαγάγει για εκβιασμό έναν πολύ καλό φίλο δικό του και του Ryunosuke. Ο αρχηγός της συμμορίας αυτής, ο οποίος θέλει να αποκτήσει το πλεονέκτημα και να αναδειχτεί ο καλύτερος ανάμεσα στους υπόλοιπους αρχηγούς, έχοντας τον έλεγχο, ζητάει από τον Ryunosuke να πάει και να τον συναντήσει, μόνος, αν κι εφόσον θέλει η ζωή του Naoki να μην διατρέξει κίνδυνο. Όπως είναι φυσικό, εκείνος, υπακούει
με αποτέλεσμα, μια μεγάλη συμπλοκή να λάβει χώρα και ο αρχηγός της αντίπαλης συμμορίας, να πάρει αυτό που του αξίζει, με τον Naoki να συγκρατεί, όπως πάντα, τον Ryunosuke, πριν εκείνος χάσει ολοκληρωτικά τον έλεγχο. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής ωστόσο, ο τελευταίος, υπέστη έναν αρκετά σοβαρό τραυματισμό, ευτυχώς όμως, όχι μοιραίο. Ο Naoki αναστατώνεται στην σκέψη και μόνο μιας ζωής χωρίς τον Ryunosuke, ο οποίος συνέρχεται και ομολογεί πως χωρίς εκείνον, δεν θα ήταν ο άνθρωπος που είναι σήμερα, με τον Naoki να αφήνει οριστικά τις άμυνές του να πέσουν, έτσι ώστε να είναι μαζί ολοκληρωτικά και απόλυτα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ:
Όσοι fans των yaoi περιμένουν ξεκινώντας την θέαση του εν λόγω anime, καυτές σκηνές sex, μάλλον θα απογοητευτούν. Προσωπικά, αν με ρωτάτε, όχι μόνο δεν ενοχλήθηκα από την απουσία του σεξουαλικού στοιχείου, αλλά αντίθετα, μάλλον θα έλεγα πως είμαι ευχαριστημένη από την έκβαση αυτή. Και ο λόγος, είναι πολύ απλός. Γιατί δεν βρίσκεται εκεί το point της ιστορίας. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση, δεν είναι η επιθυμία, ούτε ο έρωτας, όχι κατά βάση τουλάχιστον, αλλά η δύναμη των ανθρώπινων δεσμών και η εξέλιξη των συναισθημάτων μιας σχέσης, μέσα από το πέρασμα του χρόνου. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές,
έχουν αναπτυχθεί συναισθήματα πολύ πιο δυνατά από το στιγμιαίο πάθος που ψάχνει ευκαιρία να εκδηλωθεί, πολύ πιο ουσιαστικά και θεμελιώδη. Μιλάμε για μια σχέση εξάρτησης, όχι από την παθητική ερμηνεία του όρου, αλλά από την ουσιαστική. Ο ένας, συμπληρώνει τον άλλον. Αλληλοεξαρτώνται, όχι από απλά από ανάγκη, αλλά γιατί είναι αυτό που είναι, μόνο επειδή υπάρχει ο ένας στη ζωή του άλλου. Η ύπαρξη αυτή, είναι που διατηρεί ισορροπία και αρμονία, που εμποδίζει καταστάσεις να φτάσουν στα άκρα και τελικά, να μην επικρατεί η παρόρμηση, αλλά κάτι πιο βαθύ και πηγαίο.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
Ένα anime βαθιά συναισθηματικό, που θεωρώ πολύ δύσκολο, για να μην πω ακατόρθωτο, να μην συγκινήσει, όποιον επιλέξει να το δει. Η δυναμική των χαρακτήρων είναι μοναδική και το να βλέπουμε τους δυο τους, μαζί, στην οθόνη, είναι απολαυστικό από κάθε άποψη. Δεν χρειάζεται να διατυμπανίζουν αυτό που αισθάνονται, γιατί πολύ απλά, φαίνεται στα μικρά πράγματα που τους συνδέουν και που παρά τις αντιθέσεις τους, τους κρατάνε μαζί, καθιστώντας τους τελικά μια οντότητα, μια ενιαία ύπαρξη. Γιατί μερικές φορές, αυτό που μας κάνει αυτό που είμαστε, αυτό που μας επιτρέπει να προχωράμε, είναι η ανάγκη να βρισκόμαστε δίπλα σε αυτόν που αγαπάμε για να τον προστατεύουμε και να τον στηρίζουμε. Σίγουρα θα γελάσετε, ακόμα πιο σίγουρα δε, θα συγκινηθείτε και εν τέλει, θα καταλήξετε στην απόφαση πως καλά κάνατε και επιλέξατε να το παρακολουθήσετε.