Mε εγκωμιαστικά σχόλια υποδέχτηκε ο βρετανικός Τύπος τη θεατρική εκδοχή του «Νησιού των θησαυρών», που υπογράφουν η καταξιωμένη βρετανίδα συγγραφέας Bryony Lavery [Μπράυονυ Λέιβερυ] και η νεαρή σκηνοθέτις Polly Findlay [Πόλλυ Φίντλεϋ] για λογαριασμό του National Theatre.

Αυτή τη φιλόδοξη και μαγική παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει το ελληνικό κοινό σε απευθείας μετάδοση την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 21:00μ.μ. στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, με αγγλικούς υποτίτλους. Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά άνω των 10 ετών.

Το Νησί των Θησαυρών (Τreasure Island) είναι η έκτη παραγωγή της φετινής σειράς αναμεταδόσεων από το Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας, που το Μέγαρο Μουσικής προσφέρει στο φιλότεχνο κοινό για πέμπτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία και το Βρετανικό Συμβούλιο. Η παράσταση από το Olivier Theatre του Λονδίνου θα παρουσιαστεί στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου, στις 9 το βράδυ.

Είναι μια σκοτεινή νύχτα. Η θύελλα λυσσομανά. Τα άστρα έχουν σβήσει. Η Τζιμ, η εγγονή ενός πανδοχέα, ανοίγει την πόρτα σε έναν εφιαλτικό ξένο. Στα πόδια του γέρου ναυτικού που στέκει στο κατώφλι, βρίσκεται ένα τεράστιο σεντούκι, γεμάτο μυστικά. Η Τζιμ τον προσκαλεί στο πανδοχείο και τότε αρχίζει το επικίνδυνο και συνάμα συγκλονιστικό ταξίδι της στον κόσμο της περιπέτειας. Η συναρπαστική ιστορία του Στήβενσον, που μιλά για φόνο, χρήμα και ανταρσία, αναβιώνει στη σκηνή του Olivier Theatre με ευφάνταστα τεχνικά μέσα, και γοητεύει θεατές και κριτικούς.

«Το νησί των θησαυρών»

Για παιδιά άνω των 10 ετών

Δραματουργική προσαρμογή & θεατρική μεταφορά: Bryony Lavery          
Σκηνοθεσία: Polly Findlay
Σκηνικά & Κοστούμια: Lizzie Clachan
Σχεδιασμός φωτισμών: Bruno Poet
Ήχος και μουσική: Dan Jones
Tραγούδια: John Tams

Διανομή:
Raj Bajaj, Oliver Birch, Angela de Castro, Daniel Coonan, Claire-Louise Cordwell, Arthur Darvill, Paul Dodds, Heather Dutton, Patsy Ferran, Nick Fletcher, Gillian Hanna, Joshua James, Lena Kaur, Aidan Kelly, David Langham, Johathan Livingstone, Helena Lymbery, Alexandra Maher, Alastair Parker, Tim Samuels, David Sterne, Ben Thompson, Roger Wilson.