Είδαμε την 1η season του "Tokyo Ghoul" και όταν ανακοινώθηκε πως θα ακολουθήσει και 2η και μάλιστα, χωρίς να χρειαστεί να περιμένουμε μια αιωνιότητα, οι απανταχού fans πετάξαμε τις σκούφιες μας και μετρούσαμε τις ημέρες ανάποδα, ανυπομονώντας για την στιγμή που ο Kaneki θα έπαιρνε το αίμα του πίσω. Κακά τα ψέματα, μετά το εντυπωσιακότατο φινάλε της 1ης season που ήταν και το καλύτερο της περιόδους, οι προσδοκίες κορυφώθηκαν και ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά. Βέβαια, εκεί ψηλά ανεβήκαμε κι εμείς και η πτώση όλων μας ήταν άκρως θεαματική.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ:
Η 2η season της σειρά ανακοινώθηκε με την ολοκλήρωση της 1ης season. Ο τίτλος της, "Tokyo Ghoul √A (root A)", όπου και έκανε πρεμιέρα στην Ιαπωνία στις 08 Ιανουαρίου 2015 και ολοκλήρωσε τον κύκλο της έπειτα από 12 επεισόδια πριν από λίγες μόλις ημέρες και πιο συγκεκριμένα, στις 26 Μαρτίου 2015. Προβλήθηκε και πάλι μέσω των δικτύων TVA, TVQ, TVO, AT-X και Dlife, με μοναδική προσθήκη το MRO. Για την Αυστραλία τα δικαιώματα προβολής της σειράς απέκτησε, φυσικά, η Madman Entertainment, ενώ η Funimation πρόβαλε την σειρά με αγγλικούς υπότιτλους και όπως έγινε και με την 1η season, θα κυκλοφορήσει και αυτήν σε dvds στα αγγλικά. Όσον αφορά την σκηνοθεσία και το σενάριο, οι Shuhei Morita και Chūji Mikasano, επίσης παρέμειναν στις θέσεις τους.


ΤΟ STORY ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ο Kaneki, μετά τα τελευταία γεγονότα, και αφού καταφέρνει να βγει ζωντανός από την παγίδα θανάτου που είχε στηθεί εις βάρος του, και να βοηθήσει τους φίλους του, αποφασίζει να απομακρυνθεί από κοντά τους και να κόψει τους δεσμούς τους, επειδή θέλει να βρει έναν τρόπο να γίνει πιο δυνατός ώστε να μπορέσει να τους προστατέψει. Την ίδια ώρα, η Touka ανησυχεί για εκείνον και προσπαθεί να βρει τρόπους να βρεθεί κοντά του, η ειδική ομάδα εξολόθρευσης ghoul έχει ενισχύσει τα μέτρα της για την προστασία της πόλης, ενώ μυστικά καλά κρυμμένα στο παρελθόν αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια, χωρίς κανείς να γνωρίζει που θα καταλήξει αυτή η μάχη που φαίνεται να υποβόσκει και να είναι έτοιμη να ξεσπάσει, άγρια και απειλητική.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΣΤΗ 2η SEASON:
- Δεν ξέρω από που να το πιάσω και που να το αφήσω, πραγματικά... Αλλά μιας και υποτίθεται πως ο Kaneki ήταν ο πρωταγωνιστής της ιστορίας, θα ξεκινήσω από αυτόν και την εξέλιξή του σε αυτήν την δεύτερη season. Ε, λοιπόν, δεν υπήρχε, όχι μονάχα εξέλιξη, αλλά ούτε καν ο Kaneki ο ίδιος. Έγινε κομπάρσος στην ίδια του την σειρά, και τον είδαμε λιγότερο και από δευτερότριτους ήρωες που στην τελική δεν μας ένοιαζε να μάθουμε περισσότερα γι' αυτούς. Εκεί που έχει γίνει badass και περιμένουμε να τον δούμε να αναλαμβάνει δράση και να τα κάνει όλα λαμπόγυαλο, μας τον εμφανίζεις συνολικά 10' όλη την season και χωρίς να έχει καμία χρησιμότητα; Πού είναι το ψυχογράφημα του ήρωα; Πού είναι η εξέλιξή του ή ο λόγος ύπαρξής του;
- Και πάμε στους υπόλοιπους χαρακτήρες που, εντάξει, οφείλουμε να ομολογήσουμε πως τους είδαμε
περισσότερο από τον Kaneki και πως σε κάποιες περιπτώσεις, μάθαμε και μια-δυο λεπτομέρειες για το παρελθόν τους. Αλλά αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό. Όχι όταν στο τέλος αισθάνομαι πως όλα αυτά που έμαθα είναι άχρηστα και πως η παρουσία τους μέσα στην όλη ιστορία δεν είχε καμία χρησιμότητα και πως πίσω από τις πράξεις τους υπάρχουν κρυφά κίνητρα που δεν θα μάθω ποτέ. Καλή η μυστικοπάθεια, αλλά μέχρι ενός σημείου. Του σημείου εκείνου όπου με αφήνεις με δεκάδες απορίες.
- Μιας και έθιξα το θέμα αποριών... Μπορώ με βεβαιότητα και με το χέρι στην καρδιά, να δηλώσω πως το συγκεκριμένο φινάλε σειράς, είναι από τα χειρότερα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Όποιος κατάλαβε τι συνέβη, να έρθει να μου το πει κι εμένα, γιατί δεν κατάλαβα Χριστό. Εκεί που στα 2-3 τελευταία επεισόδια σκεφτόμουν "σαν κάτι πάει να γίνει" και "ίσως έχουμε δυνατό φινάλε", έρχεται το τελευταίο επεισόδιο και ισοπεδώνει τα πάντα. Δεν λύνει καμία απολύτως απορία μας, δημιουργεί άλλες τόσες καινούργιες, ξεπετάει ήρωες, ιστορίες και υπόβαθρα, και τα κάνει όλα κομμάτια. Πού κατέληξαν οι ήρωες; Τι απέγιναν; Ποιος ζει, ποιος πεθαίνει; Θέλετε απαντήσεις, με την όρεξη θα μείνετε.
- Το story plot... Πάρα πολλοί διαμαρτυρήθηκαν πως η 2η season δεν ακολούθησε καθόλου το story
του manga και πως παρουσίασε μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Η αλήθεια, πιστεύω πως βρίσκεται κάπου στη μέση. Κρατήθηκαν κάποια μικρά στοιχεία, αλλοιώθηκαν τελείως κάποια άλλα. Αλλά προσωπικά δεν θα είχα θέμα με την οποιαδήποτε αλλαγή, αρκεί αυτή να απέδιδε, να είχε κάποιο νόημα και να μου προσέφερε ένα αποτέλεσμα που στο τέλος θα με ικανοποιούσε. Δεν υπήρχε δράση, δεν υπήρχε ένταση, ανατροπές και εκπλήξεις, και το σημαντικότερο για μένα ήταν πως η ίδια η πλοκή ήταν επίπεδη, χωρίς αυξομειώσεις, χωρίς εξελίξεις, χωρίς να έχει κάτι να προσφέρει.
- Για το art δεν υπάρχει λόγος να φλυαρήσω ιδιαίτερα. Άλλωστε, δεν πάει πολύς καιρός που μιλούσαμε σχετικά με την 1η season οπότε, όπως ήταν φυσικό επόμενο, δεν υπήρχαν αλλαγές και διαφοροποιήσεις. Να και κάτι καλό, για να μην λέτε πως μόνο χολή αδειάζω σήμερα. Βέβαια, στο σημείο αυτό, και μιας και μου δίνεται η ευκαιρία, θέλω να κράξω εκείνους που είχαν την φαεινή ιδέα να είναι censored η σειρά. Έχοντας δει πλέον και το blue-ray της 1ης season, θέλω να τους ενημερώσω πως αυτά που μας έκρυψαν δεν θα μας σοκάριζαν αν τα βλέπαμε, απλά μας έκαναν να ξενερώσουμε περισσότερο όταν διαπιστώσαμε με τι γελοία κριτήρια λογοκρίνουν τον ίδιο τους τον εαυτό.

ΤΟ OST ΤΗΣ 2ης SEASON:
Ακόμα ένα από τα μειονεκτήματα της 2ης season, είναι οι αλλαγές στο ost της σειράς. Δεν καταλαβαίνω για ποιον λόγο να έχεις, ίσως το καλύτερο ost της καλοκαιρινής περιόδου, και να το αντικαθιστάς με... με αυτό που το αντικατέστησες, τέλος πάντων. Πολύ απλά, δεν έχει λογική και κυρίως, δεν έχει αισθητική ποιότητα. Το opening theme είναι το "Incompetence" από τους österreich και το ending theme είναι το "The Seasons Die Out, One After Another" από τον Amazarashi.



Tokyo Ghoul √A - Opening



Tokyo Ghoul √A - Opening Full Song



Tokyo Ghoul √A - Ending



Tokyo Ghoul √A - Ending Full Song



ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ:
Το είχα ήδη υποψιαστεί, δεδομένου πως το manga έχει και sequel, αλλά μόλις πριν από λίγο το επιβεβαίωσα. Τα studios επιβεβαίωσαν τη φήμη που θέλει μια 3η season του "Tokyo Ghoul" να κάνει την έξοδό της στις οθόνες μας, κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι του 2015. Και παρά που είμαι πάρα πολύ απογοητευμένη από την 2η, θα την δω, όχι μόνο γιατί έχω βίτσιο και δεν μου αρέσει να αφήνω τις υποθέσεις μου μισοτελειωμένες, αλλά γιατί ελπίζω πως όσα λάθη έγιναν θα μπορέσουν να διορθωθούν, έστω και σε έναν βαθμό, οπότε να θεωρήσω όλη αυτήν την τραγικότητα που έζησα ως ένα μοιραίο λάθος.