Ο Γιώργος Κιμούλης σκηνοθετεί και παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι την “ΗΛΕΚΤΡΑ” του Σοφοκλή σε μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, με την Αθηνά Τσιλύρα στον ομώνυμο ρόλο, κρατώντας για τον εαυτό του το ρόλο του Παιδαγωγού. Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στο Θέατρο Βράχων στον Βύρωνα.

Η Ηλέκτρα του Σοφοκλή διχάζει μέχρι σήμερα τους μελετητές της. Η πράξη της μητροκτονίας, ως δίκαιη εκδίκηση εγείρει πάρα πολλά ερωτηματικά. Όταν κάθε ελπίδα χάνεται, όταν η απελπισία γίνεται η μόνιμη συνθήκη ζωής, όταν η στέρηση οδηγεί στην απόγνωση, όταν αναγκάζεσαι να ζεις με αυτούς που κατέστρεψαν την ίδια σου τη ζωή, υπάρχει τίποτ’ άλλο πέρα απ’ την εκδίκηση; Με καταστροφή τιμωρείται η καταστροφή.

Η Ηλέκτρα, ανέστια, με μοναδική της ταυτότητα τον νεκρό πατέρα της, απομονωμένη από το περιβάλλον της, ζει με μοναδικό σκοπό της ζωής της να εκδικηθεί.

Συντελεστές:

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς
Σκηνοθεσία: Γιώργος Κιμούλης
Σκηνικά: Λευτέρης Γκόντας
Κοστούμια: Σοφία Νικολαΐδου

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Αθηνά Τσιλύρα, Θεοδώρα Σιάρκου, Στάθης Παναγιωτίδης κ.ά.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής της παράστασης  «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή με την Αθηνά Τσιλύρα σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, ότι λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων μη δυναμένων να επιλυθούν μέχρι την προκαθορισμένη ημερομηνία διεξαγωγής, η παράσταση μεταφέρεται για την Τρίτη 07 Ιουλίου 2015.