Η γκαλερί Ελένη Μαρνέρη παρουσιάζει από τη Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015 την συλλογή εικαστικών κοσμημάτων της ομάδας “Bench 886”.

10 σχεδιαστές από την μακρινή Ταϊβάν  μοιράζονται το ίδιο πάθος και θαυμασμό για το εικαστικό κόσμημα και παρουσιάζουν τα μοναδικά και συλλεκτικά κοσμήματα για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

10  καλλιτέχνες, 10  διαφορετικές συλλογές και οπτικές συναντιούνται στο πιο κατάλληλο εικαστικό χώρο με σκοπό να αναδειχθούν και να ανακαλυφθούν.

Οι _Bench 886_ είναι μια ομάδα δημιουργών κοσμήματος που έχουν ως βάση τη Ταιβάν. Το όνομα της ομάδας τους προέρχεται από το πιο οικείο στοιχείο της δουλειάς και απασχόλησης τους, τον πάγκο εργασίας τους, όπου αισθάνονται περισσότερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση. Ενώ το νούμερο 886 δηλώνει τον διεθνή τηλεφωνικό κωδικό για την Ταιβάν η οποία σηματοδοτεί την χώρα που τους τροφοδοτεί με νέα ερεθίσματα για την αισθητική τους.

“Θέλουμε να «επικοινωνήσουμε» στον κόσμο την δουλειά μας αναμένοντας να αναγνωρισθεί  και να εντυπωσιάσει ώστε το συλλεκτικό και μοναδικό, σαν ιδέα , κόσμημα  να αναδειχθεί και να εκτιμηθεί.”

May-Fang Chiang,  Shih-Dea(Deborah) Tseng,  Wen Miao Yeh , Ying-Hsun (Zita) Hsu, Yu Ping Lin, Han-Chieh (Joy) Chuang, Ying-Hsui Chen, Cai-Xuan (Molly) Wu, Heng Lee, Yung-Huei Chao