Συνοπτική περίληψη του βιβλίου:
Η Λάιλα Μάρεϊ είναι αποφασισμένη να αφήσει πίσω της τον παλιό, επαναστατημένο εαυτό της και να κάνει μια καινούργια αρχή στο Χάρτσαϊντ Μπέι. Όταν όμως ερωτεύεται τον Όλι, το πιο όμορφο αγόρι του σχολείου, αποκτά έναν εχθρό: την Ιβ Σάμερστουν, ένα πανέμορφο και κακομαθημένο πλουσιοκόριτσο που διεκδικεί παθιασμένα τον Όλι και θα κάνει τα πάντα για να γίνει δικός της…

Προσωπική άποψη:
Η Κάθι Κόουλ είναι η συγγραφέας της εφηβικής σειράς βιβλίων "Heartside Bay" και για κάποιον περίεργο λόγο, πέραν του ότι είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στο Λονδίνο όπου ζει μαζί με τον σύζυγο και τα παιδιά της, δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για το άτομό της. Η αλήθεια είναι πως αφού διάβασα το πρώτο βιβλίο της προαναφερόμενης σειράς, μπήκα στη διαδικασία να ψάξω λίγο το ποιόν της και ξαφνιάστηκα όταν συνειδητοποίησα πως πρόκειται για μια γυναίκα μιας κάποιας ηλικίας -προφανώς, αφού έχει δικιά της οικογένεια. Περίμενα πως η συγγραφέας θα ήταν κάποια νεαρή κοπέλα στα σύνορα μεταξύ εφηβείας και ενηλικίωσης, και στο συμπέρασμα αυτό συνέβαλε τόσο το γεγονός ότι η ίδια η σειρά είναι πολύ νεανική, όπως πολύ νεανικός και ο τρόπος που αυτή είναι γραμμένη.

Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με τη Λάιλα Μάρεϊ, μια νεαρή κοπέλα η οποία μετακομίζει με την οικογένειά της στο Χάρτσαϊντ Μπέι και που είναι αποφασισμένη να κάνει μια νέα, κουλ αρχή στο νέο της σχολείο, αφήνοντας στο παρελθόν τον παλιό της εαυτό που θύμιζε περισσότερο επαναστάτρια παρά το κορίτσι που όλοι θα ήθελαν να κάνουν παρέα μαζί της. Και όλα φαίνεται να πηγαίνουν καλά, μέχρι την στιγμή τουλάχιστον που στο δρόμο της θα βρεθεί η Ιβ Σάμερστουν, το όμορφο, πλούσιο και κακομαθημένο κορίτσι του σχολείου, που είναι αποφασισμένο με τη σειρά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και κυρίως, να μην αφήσει τον Όλι, το ομορφότερο και δημοφιλέστερο αγόρι του σχολείου, να ξεφύγει από τα δίχτυα της. Κάπως έτσι γίνεται η αρχή ενός πολέμου ανάμεσα στα δύο κορίτσια, με κανένα από τα δύο να μην είναι πρόθυμο να υποχωρήσει έτσι εύκολα.

Τυπική, εφηβική σχολική ιστορία της αμερικάνικης σχολής, που δεν έχει να προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο ή κάτι το ανατρεπτικά πρωτότυπο, αλλά που παρ' όλα ταύτα διαβάζεται ευχάριστα. Άλλωστε, απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό, πράγμα ξεκάθαρο τόσο από το μέγεθος του βιβλίου, όσο και από την ιστορία που αυτό αφηγείται. Βέβαια, έχω κάποιες ενστάσεις όσον αφορά το ύφος της γραφής, που παραείναι απλοϊκό, ίσως και κάπως αφελές στα σημεία, πράγμα που αποδεικνύει την έλλειψη λογοτεχνικής εμπειρίας από μεριά της συγγραφέως, αλλά που θεωρώ πως έχει περιθώρια εξέλιξης όσο η ιστορία της Λάιλα θα προχωράει και θα εξελίσσεται. Αν, λοιπόν, ψάχνετε ένα βιβλίο αρκετά ενδιαφέρον για ένα κορίτσι στην εφηβεία, πάνω στα πρώτα του ερωτικά σκιρτήματα, τότε το συγκεκριμένο αποτελεί μια ιδιαίτερα καλή επιλογή.
Βαθμολογία 7/10

Ταυτότητα βιβλίου:
Συγγραφέας: Cathy Cole
Μεταφραστής: Κτενάς Μιχάλης
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Κατηγορία: Ξένη Λογοτεχνία
Έτος Έκδοσης: 2015
Αρ. σελίδων: 184
ISBN: 978-618-01-1015-9