Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν σε βιωματικό εργαστήριο με την ψυχολόγο και συγγραφέα Καλλιόπη Εμμανουηλίδου με αφορμή το βιβλίο της


το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στις 11.00π.μ., στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο – HELEXPO, Βαβέλ – περίπτερο 15).

Πώς ξεπερνιούνται οι αντιξοότητες της ζωής; Πώς μπορώ να είμαι ψυχολογικά έτοιμος, χωρίς να ζω μέσα στο άγχος; Τι μπορώ να κάνω, για να καλλιεργήσω την ψυχική μου ανθεκτικότητα; Σε αυτό το εργαστήρι ακολουθούμε τη φιλοσοφία του βιβλίου και κάνουμε ένα ταξίδι στην πραγματικότητα, μαθαίνοντας πώς να αντιμετωπίζουμε ώριμα, φιλοσοφημένα και ρεαλιστικά τις κρίσεις στη ζωή μας (πένθος, χωρισμούς, ανεργία, ασθένειες κτλ.), έτσι ώστε να αφήσουμε ακόμα και αυτές τις εμπειρίες να μας μετεξελίξουν σε θετικές κατευθύνσεις.
___________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Θάνου Βερέμη


το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στη 13.00μ.μ., στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο – HELEXPO, Φιλολογικό Καφενείο – περίπτερο 13).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Νίκος Μαραντζίδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, και ο Ιάκωβος Μιχαηλίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ. Συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος
___________________________________________________________________________________


Δύο σύγχρονα λογοτεχνικά βιβλία
συνομιλούν με τον δημιουργό της Οδύσσειας

Ο Κώστας Ακρίβος και ο Μιχάλης Γκανάς συζητούν για τη διαχρονικότητα της Οδύσσειας και των ηρώων της με αφορμή τα νέα τους βιβλία Τελευταία νέα από την Ιθάκη και τη διασκευή της Οδύσσειας από τον Μιχάλη Γκανά.

Συντονίζει ο δημοσιογράφος Τάσος Ρέτζιος.

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στις 19.00μ.μ., 14η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο – HELEXPO, Περίπτερο του ΕΙΠ – περίπτερο 15) 
___________________________________________________________________________________


Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι μυστηρίου με αφορμή τη σειρά βιβλίων της Ουλρίκε Ράιλανς


το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στη 13.00μ.μ., στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα).

Η Πένι Πέπερ και η παρέα της αποφασίζουν να κάνουν μια ροκ μπάντα και να τραγουδήσουν στη συναυλία που οργανώνει το σχολείο τους για φιλανθρωπικό σκοπό. Για να τους βοηθήσει στην πρώτη τους εμφάνιση, το πασίγνωστο συγκρότημα Queen χαρίζει στην Πένι και την παρέα της μια παλιά τους επιτυχία με καινούριους στίχους. Όμως, κάποιος κλέβει τους στίχους και τώρα η μπάντα μένει χωρίς τραγούδι, μια ανάσα πριν από την πρώτη της συναυλία. Η Πένι Πέπερ καλεί σε βοήθεια τους ντετέκτιβ του CSI Kids. Θα καταφέρουν άραγε όλοι μαζί να βρουν το κλεμμένο ροκ τραγούδι και να σώσουν την μπάντα από την καταστροφή;
Τα παιδιά γίνονται ντετέκτιβ για μία μέρα σε μια ιστορία εμπνευσμένη από τις περιπέτειες της δαιμόνιας μικρής ντετέκτιβ Πένι Πέπερ. Οι μικροί μας φίλοι καλούνται να ερευνήσουν τεκμήρια και να λύσουν γρίφους ομαδικά, χρησιμοποιώντας γνώσεις που διδάσκονται και δεξιότητες που ασκούνται στο σχολείο, στα μαθήματα της Ιστορίας, της Φυσικής, της Μελέτης Περιβάλλοντος και των Μαθηματικών.
Την ιστορία έχει σχεδιάσει η βραβευμένη θεατρική συγγραφέας και εκπαιδευτικός Φιλιώ Λαζανά και την παρουσιάζει μαζί με την έμπειρη ηθοποιό και εμψυχώτρια Αθηνά Μπερδέκα.

Το παιχνίδι διαρκεί 60' και μπορεί να φιλοξενήσει έως 45 παιδιά. Κόστος: 6 ευρώ για κάθε παιδί (στην τιμή συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.) Με τη συμμετοχή στο παιχνίδι δίνεται δωρεάν σε κάθε παιδί μια ιστορία μυστηρίου που καλείται να λύσει.

Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail: polychoros@metaixmio.gr
___________________________________________________________________________________


σε διασκευή της Αγγελικής Δαρλάση και με εικόνες της Σάντρας Ελευθερίου

Φαντάσου να βρεθείς στο δάσος τη νύχτα του μεσοκαλόκαιρου, τη νύχτα που πολλοί λένε πως είναι νύχτα μαγική… Φαντάσου το δάσος να είναι γεμάτο ξωτικά και νεράιδες, αλλά και ερωτευμένους που έχουν μαλώσει μεταξύ τους… Τότε η νύχτα αυτή σίγουρα θα είναι γεμάτη μάγια, μπερδέματα και παρεξηγήσεις που καλό είναι να τα λύσεις! Πώς όμως λύνονται όλα αυτά τα μάγια και τα μπερδέματα, ειδικά όταν έχει ανακατευτεί ο Πουκ, το πιο σκανταλιάρικο ξωτικό του κόσμου; Μαζί με τη συγγραφέα Αγγελική Δαρλάση, θα… ονειρευτούμε το πιο διάσημο όνειρο, αυτό που έγραψε πριν πολλά πολλά χρόνια ο Σαίξπηρ στο θέατρο για να παιχτεί. Θα δούμε τις περιπέτειες αρχόντων, ξωτικών αλλά και απλών μαστόρων και θα διηγηθούμε και θα παίξουμε τα δικά μας αστεία και περιπετειώδη όνειρα.

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στις 11.00π.μ., στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 2)

Για παιδιά από 4 ετών
___________________________________________________________________________________


Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΟΤΕ
του Έντουαρντ Μπέρι
μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη

Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου εξαφανίστηκε μυστηριωδώς! Την ίδια ώρα μερικά πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε κάποιες άλλες από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ (ή μήπως νομίζεις ότι ο Κάπτεν Χουκ είχε πάντα μαζί του ένα πιστόλι λέιζερ;). Η Άλμπα και ο Ντιέγκο αποφασίζουν να ερευνήσουν το θέμα και σύντομα βυθίζονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια: καταλήγουν να πολεμούν στο πλευρό του ίδιου του Πίτερ Παν!

Ελάτε να γνωρίσετε τον Ισπανό συγγραφέα Εντουάρντο Χάουρεγκι, που μαζί με τον Ιταλό συγγραφέα Πιερντομένικο Μπακαλάριο κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρντ Μπέρι. Σας περιμένουμε σε μια διαδραστική παρουσίαση γεμάτη εκπλήξεις, όπου ο Ενουάρντο με τη βοήθεια της μεταφράστριας Κλεοπάτρας Ελαιοτριβιάρη θα μας αποκαλύψουν όλα τα μυστικά των βιβλίων της μαγικής αυτής σειράς. Θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να δείτε από κοντά το αυθεντικό χαμένο βιβλίο, να γράψουμε μαζί την ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ, να αλλάξουμε το τέλος της ιστορίας του Πίτερ Παν και αυτά είναι μόνο λίγα από όσα θα συμβούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης!

Ακολουθήστε μας και ετοιμαστείτε για ένα απολαυστικό ταξίδι στον χώρο και στον χρόνο, με οδηγό τη φαντασία!

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στη 13.00μ.μ., στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 1)

Θα υπάρχει διερμηνεία από τα ισπανικά στα ελληνικά.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Επαγγελματιών Μεταφραστών Πτυχιούχων Ιονίου Πανεπιστημίου.

Για παιδιά από 8 ετών
___________________________________________________________________________________


της Ούτε Κράουζε

Ο μικρός δεινόσαυρος Σαυρής θέλει τόσο πολύ ένα κατοικίδιο!
«Κατοικίδιο; Ούτε να το συζητάς» είπε η μαμά.
«Σε παρακαλώ. Σε παρακαλώ. ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
«Έναν τοσοδούλη Βροντόσαυρο; Έναν μικρούλη πτερόσαυρο; Έστω, ένα πρωτόγονο ψαράκι;»
Οι γονείς του όμως δεν πιστεύουν ότι ο Σαυρής είναι σε θέση να το φροντίσει. Πώς θα καταφέρει ο μικρός μας φίλος να πείσει τους γονείς του ότι είναι ικανός και υπεύθυνος; Θα καταστρώσει ένα σούπερ σχέδιο!

Η Γερμανίδα συγγραφέας Ούτε Κράουζε, που γράφει και εικονογραφεί τα βιβλία της, θα μας αφηγηθεί και θα μας ζωγραφίσει τις συναρπαστικές περιπέτειες του Σαυρή, του χαριτωμένου δεινόσαυρου που αντιμετωπίζει προβλήματα με τον μικρό ανθρωπάκο που του παίρνουν ως κατοικίδιο οι γονείς του.

Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στις 18.00μ.μ., στη 14η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (εγκαταστάσεις HELEXPO, περίπτερο 13, Παιδική Γωνιά, Αίθουσα 1)

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Goethe Institut στη Θεσσαλονίκη. Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά.

Για παιδιά από 4 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο Book and Art και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη


το Σάββατο, 13 Μαΐου 2017, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Κομνηνάκη 5, Μυτιλήνη).

Ο Κιλόμπο, ο βρόμικος ελαφαντάκος έρχεται με το πλοίο από την Αθήνα για να τον γνωρίσετε! Όταν πρώτη φορά τον συνάντησε η συγγραφέας στη Μυτιλήνη, ο Κιλόμπο ξεκουραζόταν μόνος του στη σκιά ενός πεύκου, ενώ γύρω του έπαιζαν, έτρεχαν, φώναζαν, μιλούσαν σε ακαταλαβίστικες γλώσσες ένα σωρό παιδάκια, που λίγες μέρες πριν είχαν φτάσει από άλλες χώρες…

Την πρώτη αυτή συνάντηση με τον Κιλόμπο θα μας διηγηθεί η ίδια η συγγραφέας Δάφνη Βλουμίδη.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!