Το "Cap Cap" είναι πολλά πράγματα! Είναι ένα ιδιαίτερο καφέ-ζαχαροπλαστείο. Είναι ένα στέκι για τους φανατικούς φίλους του. Είναι ένα ζεστό "σπιτικό" για προσωπικό και πελάτες. Είναι ένα μέρος μαγικό γι' αυτούς που μπορούν ακόμα ν' ανακαλύπτουν τη μαγεία γύρω τους. Όμως, εκτός όλων αυτών, είναι το παιδικό όνειρο του εμπνευστή, δημιουργού και ιδιοκτήτη του, Δημήτρη Μεργούπη, που όπως όλοι μας, όταν ήταν παιδί, είχε έναν φανταστικό φίλο που τον συντρόφευε σε όλες τις όμορφες στιγμές του, που μετατράπηκαν σε αξέχαστες αναμνήσεις με το πέρασμα του χρόνου. Ο φίλος αυτός δεν ήταν άλλος από έναν λευκό ποντικό με γαλάζιο φιόγκο, που πήρε το όνομά του από τον ήχο της βροχής πάνω στις στέγες των σπιτιών.


Ο θάνατος του παππού του, που όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, δεν του αφηγούνταν παραμύθια, αλλά θα μπορούσε να είναι ο ήρωας αυτών, και αποτελούσε ένα ισχυρό πρότυπο για εκείνον, τον οδήγησε στο να κλειστεί λίγο περισσότερο στον εαυτό του και να χαθεί πίσω από μια οθόνη ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή, κι από εκεί, όλο και βαθύτερα, στον υπέροχο κόσμο του Harry Potter. Μέχρι το 2011, όπου η πραγματική ζωή ήρθε σε σύγκρουση με τη φαντασία, οι δυσκολίες με το όνειρο, την πίστη και την αγάπη. Και κάπως έτσι, το 2012, ήρθε στον κόσμο ένα μαγαζί που εκτός από γεύσεις, θα σέρβιρε και... παραμύθια, όχι από εκείνα τα δυσάρεστα της καθημερινής ζωής, αλλά από εκείνα που θέλαμε να ζήσουμε σαν πρωταγωνιστές όταν ήμασταν παιδιά. Τον Απρίλιο που μας πέρασε, ένα νέο "Cap Cap" ξεκίνησε να λειτουργεί και στο Ελληνικό, πιστό στο ύφος και στις αξίες του μεγαλύτερού του "αδερφού".


Από τότε μέχρι σήμερα, το "Cap Cap" έχει αλλάξει δεκάδες πρόσωπα, φιλοξενώντας αντίστοιχες θεματικές, κάθε μία απ' αυτές ξεχωριστή, μια ευχάριστη έκπληξη για τους επισκέπτες του χώρου, αλλά και εκατοντάδες γεύσεις, αλμυρές και γλυκές, που έφεραν οργασμό στον ουρανίσκο μας και ξύπνησαν αισθήσεις που, ίσως, να μην ξέραμε πως είχαμε. Κι ενώ, παραδοσιακά, η 1η Σεπτεμβρίου ήταν η ημέρα έναρξης της θεματικής "Harry Potter -την ίδια ημέρα που ξεκινάει η σχολική χρονιά στο Hogwarts-, φέτος έχουμε κάτι διαφορετικό. Έχοντας συλλέξει τις καλύτερες εμπειρίες του από τα ταξίδια τόσων χρόνων, το "Cap Cap" εγκαινίασε πριν από μερικές ημέρες το νέο, σταθερό μενού του, "How to live like a wizard", με γλυκές και αλμυρές προτάσεις για όλα τα γούστα. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως ο σκανταλιάρης, και πάντα δραστήριος ποντικός, θα επαναπαυτεί. Αντίθετα, ετοιμάζει πολλές νέες εκπλήξεις και παράλληλες δραστηριότητες που, δίχως αμφιβολία, θα μας γοητεύσουν ακόμα μία φορά.


Το site μας ήρθε σ' επαφή με τον Υπουργό Μαγείας, Δημήτρη Μεργούπη, και με μεγάλη προθυμία μάς μίλησε γι' αυτή τη Νέα Εποχή του αγαπημένου μας "παραμυθόκοσμου":

«Ο Κήπος των Θαυμάτων», στο Ελληνικό, είναι το νέο σου «παιδί». Ποια τα συναισθήματά σου γι’ αυτό και ποιες οι διαφορές του από το «Σπίτι του Ποντικού με τον Γαλάζιο Φιόγκο»;

Ο Κήπος των Θαυμάτων άνοιξε τον περασμένο Απρίλιο, την ημέρα των γενεθλίων του Ποντικού, όπως ακριβώς είχε ανοίξει και το Σπίτι του, πέντε χρόνια πριν. Το Ελληνικό και η ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας είναι εξίσου σημαντικές με το Αιγάλεω για εμένα, καθώς μεγάλωσα και στις δυο, έχοντας μαζέψει διαφορετικού είδους εμπειρίες από κάθε μία. Είμαι ιδιαίτερα δεμένος με το Ελληνικό και γι' αυτό αποφάσισα να πραγματοποιήσω εκεί το επόμενο άνοιγμά μου. Είναι η επιστροφή στις ρίζες μου. Η επιστροφή στον συγκεκριμένο τόπο μου προκάλεσε μια νοσταλγία των παιδικών μου χρόνων, θυμίζοντάς μου τις πρώτες γεύσεις που έμαθα να ξεχωρίζω στο σπίτι της γιαγιάς μου - το οποίο είναι σχεδόν δίπλα στον Κήπο των Θαυμάτων - τις πρώτες μυρωδιές αγαπημένων υλικών, τις πρώτες εικόνες των μαγειρεμάτων στην κουζίνα, τις οποίες παρατηρούσα μεγαλώνοντας. Το Αιγάλεω ήταν η νέα αρχή. Το Ελληνικό συμβολίζει την επιστροφή στην παιδική ηλικία. Κάτι σαν μια συνάντηση με τον Πίτερ Παν.

Σε αγχώνουν οι αλλαγές, ή θεωρείς πως είναι απαραίτητες για την εξέλιξη ενός ατόμου –και όχι μόνο;

Οι αλλαγές ενέχουν πάντοτε κάποιο άγχος, κι αυτό είναι που τις καθιστά ακόμα πιο συναρπαστικές. Είναι απαραίτητες στον βαθμό που το άτομο δεν αλλοιώνεται στις βασικές του αρετές και ποιότητες του χαρακτήρα του. Γι' αυτό επιλέγω να τις πραγματοποιώ με το μυαλό και την καρδιά μου να επηρεάζουν εξίσου τη λήψη των αποφάσεων γύρω από αυτές. Δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός, είναι όμως η μηχανή που δίνει ώθηση στο τρένο της εξέλιξής μας να μας ταξιδέψει σε νέους κόσμους.

Τελικά, μάγος γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Όλοι κρύβουμε έναν μάγο μέσα μας. Ακόμα και οι Muggles, κι ας μην το πιστεύουν. Η μαγεία είναι το μοναδικό καταφύγιο που έχουμε στην καθημερινότητά μας. Εκεί βρίσκουμε το θάρρος να συνεχίζουμε τη ζωή μας, όποιες κι αν είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε σε αυτήν. Εκεί βρίσκουμε τη γαλήνη, την ευτυχία, τις απαντήσεις στα ερωτήματα που μας απασχολούν. Εκεί βρίσκουμε τον εαυτό μας και σ' αυτή τη βάση μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.


Όταν ήταν μικρός, ο Δημήτρης, στην ερώτηση: «Τι θες να γίνεις όταν μεγαλώσεις;», απαντούσε: «Μάγος!» Και μπορεί όσοι τον άκουγαν να πίστευαν πως δεν ήταν τίποτα άλλο από τα όνειρα ενός μικρού παιδιού, όμως εκείνος απέδειξε πως αν έχεις πίστη και θέληση, κάθε όνειρο μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Η δική σου πραγματικότητα! Κι αν μπορείς να μοιραστείς κι ένα μέρος της μαγείας σου αυτής με άλλους, τότε το λες και ευλογία.


Πού μπορείτε να βρείτε το Cap Cap;

- Αιγάλεω, Πανόρμου 26
Τηλ. επικοινωνίας: 210-5904116

- Ελληνικό,Λεωφ. Ιασωνίδου 10
Τηλ. επικοινωνίας: 210-9645008