Η Γερμανίδα συγγραφέας Ουλρίκε Ράιλανς, συντροφιά με την Πένι Πέπερ και την ντετεκτιβοσυμμορία της, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στην Αθήνα!

Σας περιμένουμε όλους και όλες το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο Μικρό Παλλάς (Αμερικής 2, Στοά Σπυρομήλιου-City Link), για να γνωρίσετε την Πένι Πέπερ και την παρέα της.

Η Πένι Πέπερ, που είναι 10 χρονών και το όνειρό της είναι να γίνει ντετέκτιβ και να αποκτήσει ένα λαγωνικό που θα τη βοηθά στις υποθέσεις της, βλέπει παντού μυστήρια και υπόπτους παρατηρεί, κρατά σημειώσεις και καταγράφει κάθε τους κίνηση. Τι τρέχει με τους αιμοδιψείς γείτονες; Ποιος κλέβει πορτοφόλια στο λούνα παρκ; Η Πένι ξέρει καλά πολλές μεθόδους εξιχνίασης εγκλημάτων και είναι εφοδιασμένη με τα απαραίτητα εργαλεία!

Η Ουλρίκε Ράιλανς, με τη βοήθεια της μεταφράστριας των βιβλίων Δαρείας Τζαννετάκη, θα αποκαλύψει τα πιο κρυφά μυστικά της ηρωίδας της και των συναρπαστικών υποθέσεών της. Όσοι τυχεροί βρεθούν στο Μικρό Παλλάς θα έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν στις ιστορίες μυστηρίων και να μάθουν πώς… να παίρνουν δακτυλικά αποτυπώματα, για να γίνουν αχτύπητοι ντετέκτιβ!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Την εκδήλωση διοργανώνουν τα PUBLIC, το GOETHE-INSTITUT ATHEN και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
Θα υπάρχει διερμηνεία από τα γερμανικά στα ελληνικά.

Για παιδιά από 7 ετών
Είσοδος ελεύθερη
Δείτε ΕΔΩ όλα τα βιβλία της αγαπημένης σας σειράς
που κυκλοφορούν από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ.
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της νέας σειράς «Πίκο και Λόλα» της Λίνας Σωτηροπούλου


το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο Public του Αγίου Δημητρίου (Λ. Βουλιαγμένης 276).

Ο Πίκο και η Λόλα είναι δυο φίλοι κολλητοί. Είναι χαρούμενοι και γελαστοί. Όνειρα κάνουνε παρέα, πάνε εκδρομές, περνάνε ωραία. Η συγγραφέας Λίνα Σωτηροπούλου θα μας αφηγηθεί τις περιπέτειες του Πίκο και της Λόλας. Ελάτε και εσείς να τους γνωρίσετε, να μοιραστούμε τα όνειρά τους και να κάνουμε σχέδια μαζί τους!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!

Για παιδιά από 3 ετών
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
___________________________________________________________________________________


Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή τα βιβλία της Τζούλια Ντόναλντσον


το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12.00μ.μ., στο Public Περιστερίου (Εθνικής Αντιστάσεως 27).

Γιατί επικρατεί πανδαιμόνιο στο αγρόκτημα και ποιος θα σώσει την κατάσταση; Τι συνέβη στον Ζαχαρή όταν μεταμορφώθηκε σε αληθινό άλογο και γιατί μας συμβουλεύει να προσέχουμε τι ευχόμαστε; Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται, παίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στις περιπέτειες των ηρώων, να διασκεδάσουν και να σώσουν την κατάσταση!

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 3 ετών
___________________________________________________________________________________


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αγίας Παρασκευής και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το πολυβραβευμένο και πολυμεταφρασμένο βιβλίο του Τιερί Ρομπερέχτ


το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 11.00π.μ., στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής (Αλ. Κοντόπουλου 13).

Οι λύκοι είναι πάντα άγριοι και κακοί. Ή μήπως όχι πάντα; Ο λύκος της ιστορίας μας πέφτει από το βιβλίο του και βρίσκεται μόνος και φοβισμένος σε ένα δωμάτιο γεμάτο βιβλία. Ένας γάτος καραδοκεί να του ορμήσει και ο ήρωάς μας για να γλιτώσει μπαίνει σε καινούργιες ιστορίες, όπου συναντά πρίγκιπες, βασιλιάδες, προϊστορικά ζώα, ακόμα και την Κοκκινοσκουφίτσα! Θα καταφέρει να ξαναβρεί τον ρόλο του; Ελάτε να απολαύσουμε τον λύκο στις διασκεδαστικές περιπέτειές του και να τον βοηθήσουμε να βρει ξανά τον δρόμο του!

Την εκδήλωση εμψυχώνει η θεατρική ομάδα Δον Κιχώτες.
Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σάββατο στη Βιβλιοθήκη: Βιβλιοπαιχνίδια».

Για παιδιά από 3 ετών
___________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο ΓΝΩΣΗ και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο βιβλίο της Κατερίνας Ανωγιαννάκη


το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Γρηγορίου Αυξεντίου 26, Ιλίσια).

Μήπως έχεις μια φίλη που τη λένε ΧΑΡΑ, σιχαίνεται το μπρόκολο, τα ροζ τσιμπιδάκια, τις χτένες και τα φουστανάκια με λουλούδια; Όχι; Σίγουρα; Έχω πολλά να σου πω για τη Χαρά! Παράξενο πλάσμα... Λίγο διαφορετικό από μένα ή από σένα. Ή λίγο ίδιο με μένα και σένα, ποιος ξέρει! Η συγγραφέας Κατερίνα Ανωγιαννάκη περιμένει τους μικρούς της φίλους σε μια παρουσίαση – θεατρική αφήγηση του νέου της βιβλίου. Ελάτε και εσείς να γνωρίσετε ένα κορίτσι που προσπαθεί να αποδεχτεί τον εαυτό του σε μια κοινωνία που τα κοινωνικά πρότυπα καθορίζουν τη ζωή μας.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 8 ετών
___________________________________________________________________________________


Ο Χώρος Τέχνης Λείριον, το βιβλιοπωλείο MONOGRAM και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Δάφνης Βλουμίδη


το Σάββατο, 10 Μαρτίου 2018, στις 12:30μ.μ., στον Χώρο Τέχνης Λείριον (Σαρανταπόρου 25, Χολαργός).

Ο Κιλόμπο, ο βρόμικος ελεφαντάκος, έρχεται στον Χολαργό για να τον γνωρίσετε! Όταν πρώτη φορά τον συνάντησε η συγγραφέας στη Μυτιλήνη, ο Κιλόμπο ξεκουραζόταν μόνος του στη σκιά ενός πεύκου, ενώ γύρω του έπαιζαν, έτρεχαν, φώναζαν, μιλούσαν σε ακαταλαβίστικες γλώσσες ένα σωρό παιδάκια, που λίγες μέρες πριν είχαν φτάσει από άλλες χώρες. Την πρώτη αυτή συνάντηση με τον Κιλόμπο θα μας διηγηθεί η ίδια η συγγραφέας Δάφνη Βλουμίδη.

ΜΗΝ ΤΟ ΧΑΣΕΤΕ!
Για παιδιά από 4 ετών