Οι Matt και Tom Oldfield, επαγγελματίες συντάκτες, αθλητικογράφοι και συγγραφείς, πολύ αναγνωρισμένοι στον χώρο τους και με αρκετά βιβλία ποδοσφαιρικού ενδιαφέροντος στο βιογραφικό τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους προκειμένου να συγγράψουν μία απ' τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές σειρές που απευθύνεται τόσο σε μικρούς όσο και σε μεγάλους αναγνώστες και fans της στρογγυλής θεάς, που έχει τίτλο "Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου". 

Τα πρώτα τέσσερα βιβλία, λοιπόν, της σειράς αυτής κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα από τις εκδόσεις Ψυχογιός και πραγματικά έχουμε να κάνουμε με μια εξαιρετικά προσεγμένη έκδοση. Μέσα σε κάθε ένα βιβλίο από αυτά ξετυλίγεται η ιστορία ενός κορυφαίου παίκτης της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής σκηνής, από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα. Ιστορίες αληθινές, βγαλμένες μέσα από τη ζωή, με μικρές λεπτομέρειες που μπορεί να γνωρίζαμε για τους ανθρώπους αυτού και άλλες μεγαλύτερες που μας ξαφνιάζουν και μας κάνουν να συνειδητοποιούμε ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον που αυτοί παρουσιάζουν τόσο ως αθλητές όσο και ως άνθρωποι.

Τα κεφάλαια της ζωής των παικτών αυτών, που θα χαρακτηρίζαμε περισσότερο ως αφηγήσεις, διαθέτουν έναν χαρακτήρα σχεδόν μυθιστορηματικό. Ειλικρινά, υπήρχαν φορές που ξεχνούσα πως διάβαζα μια σειρά ιδιότυπων βιογραφιών, νιώθοντας πως κρατούσα στα χέρια μου λογοτεχνικά κείμενα με μια δόση παραμυθένια διάθεσης που απευθύνονται σε μικρά και μεγάλα παιδιά που έμαθαν να πορεύονται στη ζωή τους έχοντας ινδάλματα που η ζωή τους απέδειξε πως αξίζει να ονειρεύεσαι και, πάνω απ' όλα, να προσπαθείς να κατακτήσεις τα όνειρα αυτά.


Πρέπει να αναφέρω πως τα βιβλία αυτά, στην ελληνική έκδοση, προλογίζει ο δικός μας αγαπημένος, Μένιος Σακελλαρόπουλος, όχι μόνο ένας εκ των κορυφαίων αθλητικών δημοσιογράφων που έχει δει τούτη η ταλαίπωρη χώρα, αλλά κι ένας άνθρωπος με βαθιά αγάπη για το ποδόσφαιρο, πράγμα που φαίνεται σε κάθε λέξη που έχει γράψει σε αυτές τις λίγες σελίδες.

Έχω να πω πως ο γιος μου λάτρεψε τα βιβλία αυτά όσο κι εγώ, και πως θα τα σύστηνα σε όλες τις μανούλες που θέλουν να κάνουν τα παιδιά τους να διαβάσουν κάτι και να ξεκολλήσουν από τις οθόνες του υπολογιστή τους ή τα tablets τους. Μπορεί να μην το πιστεύετε, αλλά μέσα σε αυτές τις σελίδες θα βρουν πολλά ενδιαφέροντα πράγματα και ποιος ξέρει, ίσως να δουν και τον ίδιο τον αθλητισμό με άλλο μάτι. 

Από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στη σειρά "Οι απόλυτοι ήρωες του ποδοσφαίρου", κυκλοφορούν τα βιβλία των: