"Η ραπτομηχανή" της Natalie Fergie

1911. Μια μεγάλη απεργία στο εργοστάσιο της Singer στη Σκοτία κοστίζει στην Τζιν και στον μνηστήρα της τη δουλειά τους. Κάτω από έντονη συναισθηματική φόρτιση, η Τζιν αφήνει ένα μήνυμα αποχαι­­ρετισμού κρυμμένο στην τελευταία ραπτομηχανή που φτιάχνει.
Το ζευγάρι θα αναζητήσει εργασία και ελπίδα κοντά στο Εδιμβούργο. Παρά τις δυσκολίες και τους κόπους, η νέα τους ζωή φαίνεται να έχει προοπτικές, όμως ο πόλεμος θα σκιάσει τα όνειρά τους.
2016. Περισσότερα από εκατό χρόνια αργότερα ο Φρεντ, ένας άντρας για τον οποίο όλα έχουν μια τιμή αλλά καμιά αξία, κληρονομεί ένα διαμέρισμα από τον παππού του και αποφασίζει να πουλήσει όλο το περιε­χόμενό του.
Φτάνοντας στην παλιά ραπτομηχανή της γιαγιάς του, θα ανακαλύψει ότι κρύβει ένα μυστικό: ένα μικρό χάρτινο κουτί. Όλη η οικογενειακή του ιστορία αποκαλύπτεται μπροστά του σε μία μορφή κώδικα που θα πρέπει να σπάσει, αν θέλει να ανακαλύψει τα μυστικά τεσσάρων γενεών.
Στη ζωή του, όπως και της Τζιν, πρόκειται να έρθουν τα πάνω κάτω και θα πρέπει να βρει τον τρόπο να αντιμετωπίσει τις συγκλονιστικές αλλαγές που τον περιμένουν…
Όλοι και όλα συνδέονται με τις αόρατες κλωστές της μοίρας που υφαίνει τις ιστορίες δύο οικογενειών και ενώνει τέσσερις γενιές με απρόβλεπτο τρόπο.

"Στην παγίδα του χρόνου" της Marisha Pessl

Η Μπίατρις δεν έχει μιλήσει στους κολλητούς της μετά τον μυστηριώδη θάνατο του αγοριού της, του Τζιμ. Τώρα, έναν χρόνο αργότερα, θα πρέπει να τους συναντήσει. Είναι όλοι τους πλούσιοι, όμορφοι και πιθανότατα επικίνδυνοι, καθώς η Μπίατρις είναι σίγουρη ότι κάποιος από αυτούς γνωρίζει τι πραγματικά συνέβη.
Επιστρέφει στο Γουίνκροφτ, την παραθαλάσσια έπαυλη όπου πέρασαν τόσες νύχτες με μυστικά, έρωτες και σχέδια να αλλάξουν τον κόσμο, ελπίζοντας ότι θα φτάσει στον πυρήνα των σκοτεινών ερωτήσεων που τη βασανίζουν σχετικά με τον θάνατο του Τζιμ. Καθώς όμως η επίσκεψη εξελίσσεται σε μια θολή βραδιά από βεβιασμένα αστεία και ανεξιχνίαστες σιωπές, η Μπίατρις διαισθάνεται ότι ποτέ δεν πρόκειται να μάθει την αλήθεια.
Τότε ένας μυστηριώδης άνδρας χτυπάει την πόρτα. Με απόλυτη φυσικότητα, τους ανακοινώνει το αδιανόητο: ο χρόνος γι’ αυτούς έχει κολλήσει και μπορεί να ξεκολλήσει μόνο αν οι πρώην φίλοι πάρουν μια συγκλονιστική απόφαση. Τώρα η Μπίατρις έχει μια τελευταία ευκαιρία να βρει τις απαντήσεις... και να ζήσει.
Ποιος θα γλιτώσει από την Παγίδα του Χρόνου;

"Κρυμμένη στο χώμα" της Gytha Lodge

Ιούλιος 1983.
Η βραδιά είναι ιδιαίτερα ζεστή όταν μια παρέα επτά εφήβων αποφασίζει να κατασκηνώσει στο δάσος. Όλοι τους είναι έξυπνοι, όμορφοι, και το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό. Η μικρότερη της παρέας, η Ορόρα Τζάκσον, είναι πανευτυχής που την κάλεσαν να πάει μαζί τους.
Όλα κυλούν όπως συνήθως: πίνουν, χορεύουν, μαλώνουν, ανταλλάσσουν τα πρώτα φιλιά. Κάποια ζευγαράκια γλιστρούν στις σκιές του δάσους, και κάποιοι μένουν πίσω με τη ζήλια και την ερωτική απογοήτευση να τους βασανίζουν. Το ξημέρωμα θα τους βρει όλους εκεί. Όλους εκτός από την Ορόρα…
Οι φίλοι της ισχυρίζονται πως την τελευταία φορά που την είδαν, το βράδυ προτού πάει για ύπνο, ήταν μια χαρά. Ξεκινάει μια εξονυχιστική έρευνα, μα η έφηβη παραμένει άφαντη.
Τριάντα χρόνια αργότερα, το πτώμα της Ορόρα βρίσκεται θαμμένο σε μια κρυψώνα στο έδαφος, για την οποία γνώριζαν μόνο οι έξι φίλοι. Ο επιθεωρητής Τζόνα Σινς, νεαρός αστυνομικός τότε στη μικρή τους πόλη, αναλαμβάνει να λύσει την παλιά υπόθεση που ανοίγει ξανά. Τώρα είναι αποφασισμένος να μάθει επιτέλους τι συνέβη εκείνη τη βραδιά.
Η έρευνά του θα φέρει την παρέα πίσω στο δάσος, όπου θα έρθουν αντιμέτωποι με τα γεγονότα που οδήγησαν τη φίλη τους στον θάνατο και άλλαξαν τους ίδιους για πάντα…

"Το πιο χαρούμενο μωρό στον κόσμο" του Harvey Karp M.D.

Ο δρ Harvey Karp αποκαλύπτει έναν εξαιρετικό θησαυρό που αναζητούν όλοι οι γονείς, έναν «αυτόματο» διακόπτη για το κλάμα του μωρού τους.
Σε μια πρωτοποριακή επαναξιολόγηση της βρεφικής ηλικίας, ο δρ Karp συνδυάζει τη σύγχρονη επιστήμη και την αρχαία σοφία για να αποδείξει ότι τα νεογέννητα δεν είναι τελείως έτοιμα για τον κόσμο όταν γεννιούνται. Μέσα από την έρευνα και την πείρα του, έχει αναπτύξει 4 βασικές αρχές που είναι κρίσιμες για να κατανοήσουμε τα μωρά, αλλά και για να βελτιώσουμε τον ύπνο τους και να ηρεμήσουμε τις αισθήσεις τους.
Στο βιβλίο, ο δρ Karp απαντά στα ερωτήματα:
Τι είναι ο κολικός;
Γιατί τα περισσότερα μωρά είναι πιο νευρικά το απόγευμα;
Πώς μπορεί ένας γονιός να ηρεμήσει ένα μωρό μέσα σε λίγα λεπτά;
Κακομαθαίνουν τα μωρά;
Πότε πρέπει να καλέσει τον γιατρό ο γονιός ενός μωρού που κλαίει;
Πώς μπορεί ένας γονιός να κάνει το μωρό του να κοιμηθεί λίγες ακόμα ώρες;
Το πιο Χαρούμενο Μωρό στον Κόσμο προσφέρει στους γονείς, τους παππούδες και στις γιαγιάδες, και σε όλους εκείνους που φροντίζουν παιδιά, τα εργαλεία που χρειάζονται για να μπορούν να ηρεμήσουν τα μωρά τους σχεδόν τόσο εύκολα όσο εύκολα γυρίζουν τον διακόπτη και σβήνουν το φως.

"Επικοινωνήστε αποτελεσματικά" του Dale Carnegie Training

Σας έχει τύχει ποτέ, αφού ολοκληρώσετε μια συζήτηση, να είστε γεμάτοι αμφιβολίες και ανασφάλεια; Μήπως έπειτα από κάθε σύσκεψη αισθάνεστε σαν να έχετε χάσει λίγο... έδαφος; Οι περισσότεροι είμαστε είτε πολύ παθητικοί είτε πολύ επιθετικοί στην επαγγελματική μας ζωή με αποτέλεσμα να μην αποκτούμε ποτέ την αναγνώριση ή τον σεβασμό που επιθυμούμε.
Το Επικοινωνήστε Αποτελεσματικά θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μεγαλύτερη δυνατή θετική επιβολή, επιτυχία και έμπνευση στην επαγγελματική σας ζωή.
Με το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας θα:
• Ταυτιστείτε με έναν από τους 7 βασικούς τύπους προσωπικότητας
• Μάθετε να αξιοποιείτε πλήρως τις δυνατότητες στον εργασιακό χώρο, επιτυγχάνοντας παράλληλα στην προσωπική σας ζωή
• Δημιουργήσετε ένα πρωτοποριακό επαγγελματικό περιβάλλον που οδηγεί σε καινοτόμες λύσεις και απτά αποτελέσματα
• Εφαρμόσετε τις 5 αρχές του Dale Carnegie που θα κάνουν εποικοδομητική την επικοινωνία στην επιχείρησή σας και θα οδηγήσουν στην ανάπτυξή της
• Επιλύσετε κάθε είδους σύγκρουση ή παρεξήγηση εφαρμόζοντας μια σειρά δοκιμασμένων αρχών
Μόλις γνωρίσετε αυτές τις πανίσχυρες δεξιότητες, θα έχετε κάνει ήδη τα πρώτα βήματα προς ένα νέο επίπεδο επαγγελματικής και προσωπικής επιτυχίας.
Οι συμβουλές του Dale Carnegie έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους να κατακτήσουν την επαγγελματική και προσωπική επιτυχία.
Γίνετε ένας από αυτούς!
Για περισσότερα από 100 χρόνια, το Ινστιτούτο Dale Carnegie έχει υπάρξει μάρτυρας τεράστιων και ταχύτατων αλλαγών αλλά και προόδου σε παγκόσμιο επίπεδο.
Όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων, παρέχοντας στενή καθοδήγηση στους πελάτες του ώστε να υπερκεράσουν τον ανταγωνισμό, τόσο σε προσωπικό όσο και σε εταιρικό επίπεδο.
Μολονότι οι τεχνικές εκπαίδευσης εξελίσσονται διαρκώς, οι βασικές αξίες του παραμένουν πιστές σε μία και μόνη αρχή: η πραγματική αλλαγή ξεκινάει από μέσα μας.

"Η επανάσταση του ύπνου - Μεταμορφώνοντας τη ζωή σας, νύχτα με τη νύχτα" της Arianna Huffington

Για όλους όσοι κουράστηκαν να νιώθουν κουρασμένοι.
Ολοένα και περισσότερος κόσμος είτε αντιμετωπίζει προβλήματα με τον ύπνο του είτε δεν κοιμάται αρκετά με αποτέλεσμα να έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία, στην αποδοτικότητα, στις ­σχέσεις και τελικά στην ευτυχία του.
Η ιδρύτρια και εκδότρια της Huffington Post, Arianna Huf­­­­f­ington, έπειτα από μια τραυματική εμπειρία σωματικής κατάρρευσης λόγω έλλειψης ύπνου και εξάντλησης, επαναπροσδιορίζει τη σχέση μας με τον ύπνο καταδει­κνύοντας ότι πρόκειται για μια βασική ανθρώπινη ανάγκη.
Η προσέγγιση που ισχύει τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με την οποία η έλλειψη ύπνου είναι το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για την επαγγελματική επιτυχία καταρρίπτεται από τη συγγραφέα.
Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι τίποτα λιγότερο από μια επανάσταση. Μόνο αλλάζοντας ριζικά τη σχέση μας με τον ύπνο μπορούμε να ξαναπάρουμε τον έλεγχο της ζωής μας.
Η Eπανάσταση του Ύπνου κρούει τον κώδωνα για την παγκόσμια κρίση ύπνου, και μας προσφέρει έναν λεπτομερή οδηγό και πολύτιμες συμβουλές, καθώς και ερωτηματολόγια που μπορούν να μεταμορφώσουν τη ζωή, την κοινωνία και τον κόσμο μας.

"Περιπλάνηση στην Ιστορία - Αρχαία Αίγυπτος" της Fatti Burke

Η Ιστορία γίνεται Παιχνίδι!
Πού είναι μια μικρή σφίγγα;
Πού είναι μια γάτα μούμια;
Πού είναι ο γραφέας με τους παπύρους;
Βοηθήστε τον Ερρίκο να βρει τα κρυμμένα αντικείμενα σε κάθε σελίδα.
Με εφόδια εξαιρετικά έργα τέχνης, συναρπαστικά ιστορικά γεγονότα και παράξενες θεότητες, θα περιπλανηθείτε στις πυραμίδες και θα ανακαλύψετε τη ζωή και τον πολιτισμό της αρχαίας Αιγύπτου!
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις της νέας σειράς Περιπλάνηση στην ιστορία φέρουν την πιστοποίηση του Βρετανικού Μουσείου.

"Εκεί που κοιμάται το φεγγάρι" της Grazia La Padula

«Μια νύχτα χωρίς φεγγάρι είναι μια νύχτα δίχως όνειρα!»
Έχουν περάσει εκατό νύχτες που το φεγγάρι δεν φωτίζει τη Γη. Η Μαρτίνα, ένα παράξενο κορίτσι, μαζί με τον Σίλβερ, μια μικρή ιδιοφυΐα, ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να βρουν το φεγγάρι και να το ξυπνήσουν.
Έτσι αποφασίζουν να ταξιδέψουν με μια ιπτάμενη σοφίτα και πολλά παιχνίδια, ανάμεσα στα σύννεφα και τα αστέρια της νύχτας δίχως να φαντάζονται τη μαγική περιπέτεια που τους περιμένει…

"Ναπολέων το χαρούμενο γουρουνάκι: Ο Ναπολέων ζωγραφίζει ένα σύννεφο!" των Gao Hongbo & Li Rong

Ο Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που ζει διασκεδαστικές περιπέτειες και μαθαίνει στα παιδιά τον κύκλο των εποχών.
Ο Ναπολέων θέλει να φτιάξει έναν πολύχρωμο κόσμο.
Δεν θα ήταν ωραία ιδέα να αλλάξει τα χρώματα του ουρανού;
Τα σύννεφα είναι πάντα λευκά ή γκρίζα. Δεν είναι ποτέ μπλε ή ροζ!
Παρέα με τις κιμωλίες του, ο Ναπολέων ζωγραφίζει έναν κόσμο γεμάτο...ΧΡΩΜΑΤΑ.

"Ναπολέων το χαρούμενο γουρουνάκι: Ο Ναπολέων έχασε ένα δόντι!" των Gao Hongbo & Li Rong

Ο Ναπολέων είναι ένα χαρούμενο γουρουνάκι που ζει διασκεδαστικές περιπέτειες και μαθαίνει στα παιδιά τον κύκλο των εποχών. O Ναπολέων έχει τρομάξει... Μόλις έχασε ένα δόντι!
Η μαμά του προσπαθεί να τον καθησυχάσει: «Το ίδιο είχε πάθει και ο μπαμπάς όταν ήταν μικρός, το ίδιο κι εγώ... Συμβαίνει σε όλους!»
Όμως ο Ναπολέων δεν καταλαβαίνει... Αφού συμβαίνει σε όλους, γιατί ο μπαμπάς και η μαμά έχουν όλα τα δόντια τους; Τι μυστήριο!


"Εικόνες από τον Κόσμο - No 1: Πλανήτης Γη" του Fabien Ockto Lambert

Ξέρετε ότι, προτού σχηματιστεί εντελώς η Γη, έπεσε στην επιφάνειά της μια βροχή από μετεωρίτες;
Γνωρίστε όλα τα συναρπαστικά μυστικά του πλανήτη μας και μάθετε για τους φυσικούς πόρους, τις μορφές ενέργειας και τα οικοσυστήματα.
Ανοίξτε τα παραθυράκια γνώσης, γυρίστε τον τροχό του εσωτερικού της Γης και ξεδιπλώστε την αφίσα με τον κύκλο του νερού!
Ανακαλύψτε έναν θησαυρό φανταστικών γνώσεων σε αυτό το βιβλίο με την εκπληκτική εικονογράφηση!

"Εικόνες από τον Κόσμο - No 1: Απίθανοι δεινόσαυροι" του Fabien Ockto Lambert

Ξέρετε ότι οι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν στη Γη πριν από 230 εκατομμύρια χρόνια;
Γνωρίστε τον συναρπαστικό κόσμο των δεινόσαυρων και δείτε πώς εξελίχθηκαν αυτά τα γιγάντια ζώα μέσα στον χρόνο. Ανοίξτε τα παραθυράκια γνώσης, γυρίστε τον τροχό κάθε γεωλογικής περιόδου και ξεδιπλώστε την αφίσα με τους δεινόσαυρους!
Ανακαλύψτε έναν θησαυρό φανταστικών γνώσεων σε αυτό το βιβλίο με την εκπληκτική εικονογράφηση!
"Ένα φαντασματάκι στην τάξη" της Ma Bu

Έχει έρθει ένας καινούριος μαθητής στην τάξη μας...
Εμείς όμως δεν βλέπουμε κανέναν όταν τον δείχνει η δασκάλα!
«Μην είσαι ντροπαλός!» λέει η δασκάλα μιλώντας στον αέρα.
«Ας καλωσορίσουμε τον νέο συμμαθητή μας!»
Xτυπάμε όλοι παλαμάκια με ενθουσιασμό!
Ναι, αλλά για ποιον;
Ξαφνικά εμφανίζεται αργά αργά ένα γαλάζιο Φαντασματάκι...
Μια χαρούμενη ιστορία για τη σχολική φοβία και τον τρόπο που οι διαφορετικοί φίλοι μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας.