"Η φίλη" της Teresa Driscoll

Η Σόφι και ο σύζυγός της βρίσκονται στο βαγόνι ενός τρένου, χιλιόμετρα μακριά από τον Μπεν, τον τετράχρονο γιο τους, όταν δέχονται ένα ανατριχιαστικό τηλεφώνημα: δύο αγόρια έχουν διακομιστεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο έπειτα από ένα σοβαρό ατύχημα.
Ένα από τα αγόρια είναι ο Μπεν.
Η Σόφι θεωρούσε ότι μπορούσε να εμπιστευτεί τον γιο της στην καινούρια της φίλη. Στην Έμα. Την ένιωθε δικό της άνθρωπο, αδελφή ψυχή, παρά τις φήμες που κυκλοφορούσαν στο χωριό. Τώρα όμως δεν μπορεί να αποδιώξει το αίσθημα πως έχει κάνει ένα ασυγχώρητο λάθος και πως ολόκληρη η οικογένειά της βρίσκεται σε κίνδυνο.
Πόσο καλά γνωρίζει την Έμα τελικά; Έπρεπε να την είχε εμπιστευτεί;
Ο χρόνος τρέχει. Αδύναμη να βοηθήσει το παιδί της, ώρες μακριά από το σπίτι, η Σόφι θα έρθει αντιμέτωπη με τη σκληρή αλήθεια.
Η ζωή της δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια…
Μια σκοτεινή ιστορία που σε στοιχειώνει και σε κάνει να αναρωτιέσαι ακόμα και για εκείνους που πιστεύεις ότι γνωρίζεις…

"Ιερή σκοτεινή νύχτα" του Michael Connelly

Η Ρενέ Μπάλαρντ δουλεύει πάλι τη νυχτερινή βάρδια. Επιστρέφοντας στο Αστυνομικό Τμήμα του Χόλιγουντ τις πρώτες πρωινές ώρες, βρίσκει έναν άγνωστο να ψάχνει τα αρχεία παλιών υποθέσεων. Ο εισβολέας δεν είναι άλλος από τον συνταξιούχο ντετέκτιβ Χάρι Μπος, ο οποίος σκαλίζει μια άλυτη υπόθεση που του έχει γίνει εμμονή. Η Μπάλαρντ εξαγριωμένη τον πετάει έξω, όμως όταν ρίχνει και η ίδια μια ματιά στον φάκελο της υπόθεσης, νιώθει να κατακλύζεται από συμπόνια και οργή.
Η υπόθεση αφορά τον θάνατο της δεκαπεντάχρονης Ντέιζι Κλέιτον, η οποία το έσκασε από το σπίτι της και κατέληξε στους δρόμους του Χόλιγουντ, όπου δολοφονήθηκε βάναυσα. Το σώμα της βρέθηκε σε έναν κάδο απορριμμάτων, πεταμένο σαν σκουπίδι. Η Μπάλαρντ ενώνει τώρα τις δυνάμεις της με τον Μπος, προκειμένου ν’ ανακαλύψουν τι συνέβη στην Ντέιζι και να οδηγήσουν τον φονιά της ενώπιον της δικαιοσύνης.
Όμως, η εύθραυστη εμπιστοσύνη που δημιουργείται μεταξύ τους θα δοκιμαστεί όταν η υπόθεση πάρει μια αναπάντεχη και συνάμα επικίνδυνη τροπή.

"Μισή καρδιά" της Sofia Lundberg

Η Έλιν Μπόουλς έχει την τέλεια ζωή. Είναι επιτυχημένη φωτογράφος και ζει στη Νέα Υόρκη με τον υπέροχο σύζυγό της και τη δεκαεφτάχρονη κόρη της, Άλις. Πάντα όμως κάτι έλειπε από την κατά τα άλλα τέλεια οικογενειακή ζωή της.
Ένα γράμμα από τον μοναδικό πραγματικό της φίλο, από τότε που ζούσε μέσα στη φτώχεια στο σουηδικό νησί Γκότλαντ, της θυμίζει πόσο ντρέπεται γι’ αυτό που έκανε κάποτε. Για το μυστικό που την ανάγκασε να το σκάσει από το νησί της και να μην επιστρέψει ποτέ. Η Έλιν δεν αργεί να συνειδητοποιήσει πως θα πρέπει να ακούσει τις φωνές του παρελθόντος προκειμένου να σώσει την οικογένειά της και να νιώσει και πάλι ολοκληρωμένη. Έτσι, θα ταξιδέψει σε μια διαφορετική ήπειρο και σε μια άλλη ζωή, βαθιά θαμμένη στο παρελθόν της.
Η Μισή Καρδιά είναι μια ιστορία που μιλάει για το πώς κάποιος ξεπερνά τις τύψεις, πώς ανακαλύπτει τον εαυτό του και την αλήθεια και πώς, στη διάρκεια της διαδρομής, μαθαίνει να αγαπά.
Το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως κυκλοφορεί με τίτλο «Το κόκκινο καρνέ».

"Οι στρατιώτες της σκιάς" του Andre Gerolymatos

Ο Άττικους, πράκτορας των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών και εκτελεστής, έρχεται από το Κάιρο στην κατοχική Αθήνα για να σκοτώσει έναν Άγγλο αξιωματικό που παριστάνει ότι θέλει να διαφύγει στη Μέση Ανατολή και καταδίδει στην Γκεστάπο τις οικογένειες που του προσφέρουν βοήθεια.
Στη διάρκεια της αποστολής του γνωρίζει τυχαία τη Νίκη, που ζει κι εκείνη μια σκοτεινή ζωή και αποφασίζει να συνεργαστεί μαζί του. Τον φέρνει σε επαφή με μέλη του ΚΚΕ και τον αρχηγό του κόμματος, Γιώργο Σιάντο, και ο Άττικους ανακαλύπτει με έκπληξη τις διασυνδέσεις που υπάρχουν μεταξύ των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών, κυρίως του SOE, και της ελληνικής αντίστασης.
Επιστρέφοντας στο Κάιρο με τη Νίκη, βρίσκονται μπλεγμένοι σ’ ένα επικίνδυνο παιχνίδι κατασκόπων, όπου φίλοι κι εχθροί, πατριώτες και προδότες φορούν προσωπεία, ενώ μια μυστηριώδης γυναίκα, η Έλλη Παπαδημητρίου, κινεί τα νήματα ενός κομουνιστικού πυρήνα που δρα στα παρασκήνια.
Παράλληλα με τον πόλεμο στην έρημο, ένας άλλος πόλεμος διεξάγεται στις σκιές, στον οποίο ακόμα κι εκείνοι που βρίσκονται στο ίδιο στρατόπεδο δεν μπορούν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο.

"Ο κώδικας της μνήμης" του Alexander Loyd, PhD, ND

Όλοι μας έχουμε βιώσει αρνητικές εμπειρίες στη ζωή μας και οι αναμνήσεις που μας άφησαν μας προξενούν ντροπή, αμηχανία ή φόβο, ενώ συχνά είναι τραυματικές, και κάποιες φορές φτάνουν να γίνουν μέχρι και καταστροφικές.
Συχνά, τέτοιου είδους μνήμες μας εμποδίζουν να επιτύχουμε τους στόχους μας, είτε αυτοί σχετίζονται με απώλεια βάρους είτε με τη σταδιοδρομία μας ή με τις σχέσεις μας, και γενικά μας στερούν την επιτυχία σε διάφορους τομείς.
Στο βιβλίο του Ο Κώδικας της Μνήμης , ο δρ Alexander Loyd μας εξηγεί ότι το παρελθόν δεν καθορίζει απαραίτητα και αναπόφευκτα το μέλλον. Μπορούμε ν’ αλλάξουμε τη συμπεριφορά και τη στάση ζωής μας αλλάζοντας απλώς τον τρόπο με τον οποίο αφηγούμαστε την ιστορία μας. Και από τη στιγμή που θα κατανοήσουμε τη διαδικασία, θα μπορέσουμε να βιώσουμε τα αποτελέσματα μέσα σε δέκα μόλις λεπτά! Είτε επιθυμείτε να βελτιωθείτε επαγγελματικά είτε να διορθώσετε κάποια πράγματα στις σχέσεις σας, να βάλετε τέλος σ’ έναν εθισμό ή, ακόμη, απλώς να ξεπεράσετε επιτέλους τις οδυνηρές σας αναμνήσεις για να πετύχετε την προσωπική σας ανάπτυξη, ο Κώδικας της Μνήμης θα σας προσφέρει τη δύναμη για μια τέτοια αλλαγή.
Καθένας από εμάς είναι το προϊόν των εμπειριών του παρελθόντος. Είτε καλό είτε κακό, οτιδήποτε κάνουμε συνδέεται με τις αναμνήσεις μας – ή, πιο σωστά, με αυτά που έχουμε κρατήσει από τις αναμνήσεις μας. Τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να «ξαναγράψετε» τα μαθήματα του παρελθόντος; Αν μπορούσατε να μετατρέψετε ένα αδιέξοδο σε εφαλτήριο; Αν αλλάζατε τη συμπεριφορά σας, αλλάζοντας τις αναμνήσεις σας;
Επιστημονική φαντασία; Όχι. Είναι πραγματικότητα και μπορείτε να το κάνετε!

"Το κλειδί των συναισθημάτων" του Marc Brackett 

Αναγνωρίστε και αποδεχθείτε τα συναισθήματά σας για να βοηθήσετε τον εαυτό σας, τα παιδιά σας και τους γύρω σας. Από την παιδική μας ηλικία μαθαίνουμε να ντρεπόμαστε για τα συναισθήματά μας, να φοβόμαστε τη δύναμή τους και να τα κρύβουμε επιμελώς. Τα χωρίζουμε σε αρνητικά και θετικά, καταπιέζουμε όσα κατατάσσουμε στα αρνητικά και κρυβόμαστε ακόμη και από τον εαυτό μας.
Ο δρ Marc Brackett, συγγραφέας, καθηγητής στο Κέντρο Μελέτης του Παιδιού του Πανεπιστημίου Yale και ιδρυτικό μέλος και διευθυντής του Κέντρου Συναισθηματικής Νοημοσύνης του ίδιου πανεπιστημίου, έχει αναπτύξει ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό σχέδιο για να κατανοούμε, να ελέγχουμε και να χρησιμοποιούμε ευφυώς τα συναισθήματά μας.
Με το βιβλίο αυτό εξηγεί γιατί η αποδοχή των συναισθημάτων μας, ακόμη και του θυμού, της ζήλιας και όσων γενικά χαρακτηρίζουμε ως αρνητικά, δεν εμποδίζει, αλλά, αντίθετα, βοηθά στην κατάκτηση της επιτυχίας και της ευημερίας. Η μέθοδός του, η οποία έχει εξαιρετική εφαρμογή σε παιδιά και γονείς, συνδυάζει επιστημονική γνώση, πάθος και έμπνευση σε ίσες δόσεις.

"Το υποσυνείδητο μπορεί να αλλάξει τη ζωή σου" του Dr. Mike Dow


Σας έχει τύχει ποτέ να αναλάβει δράση το υποσυνείδητό σας; Μήπως, για παράδειγμα, επιστρέψατε από το γραφείο στο σπίτι χωρίς να θυμάστε να οδηγείτε, από ποιους δρόμους περάσατε, ενώ σκεφτόσαστε κάτι άλλο; Προσπαθούσατε να θυμηθείτε ένα όνομα χωρίς αποτέλεσμα, και ξαφνικά, ώρες μετά, σας ήρθε αβίαστα στο μυαλό;
Όταν αναλαμβάνει δράση το υποσυνείδητο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Ο δρ Mike Dow μοιράζεται μαζί μας το πρόγραμμα που δημιούργησε, μια τεχνική οραματισμού για το υποσυνείδητο (SVT), με καινοτόμα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να μάθετε να συνομιλείτε απευθείας με το υποσυνείδητό σας και να αξιοποιείτε τα δυνατά σας σημεία, τα χαρίσματα και τις ικανότητές σας. Το πρόγραμμά του ξεκινάει με γνωσιακή θεραπεία, στην οποία κατόπιν ενσωματώνονται διάφορες μέθοδοι για την προσέγγιση του υποσυνειδήτου: ενσυνειδητότητα, εκπαίδευση στη χαλάρωση, ύπνωση, διαλογισμός, γνωσιακή εξάσκηση και καθοδηγούμενος οραματισμός.
Θα σου επισημάνω τις καλύτερες αναμνήσεις της ζωής σου και θα σβήσω οτιδήποτε αρνητικό δεν χρειάζεσαι.
Με αγάπη, το Υποσυνείδητό σου.
Ο δρ Mike Dow, συγγραφέας αρκετών best sellers στη λίστα των New York Times, προτείνει μια πρωτοποριακή προσέγγιση για να ενεργοποιήσετε το υποσυνείδητό σας, ώστε να καταφέρετε να απελευθερωθείτε από το παρελθόν σας και να πλάσετε ένα υπέροχο μέλλον.

"Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ - Tα 3 κλειδιά της ζωής" της Εύη Ξυραφά

Τι σημαίνει βασικές δεξιότητες ζωής και πώς μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή μας;
Γεννιέσαι αισιόδοξος ή γίνεσαι;
Πώς μπορούμε να καταπολεμήσουμε το άγχος στη ζωή μας;
Πώς οι ταμπέλες που «μας φοράνε» οι άλλοι καταλήγουν να επηρεάζουν όλη τη ζωή μας;
Πώς μπορείς να μεταδώσεις αρχές και αξίες στα παιδιά σου;
Σε τι υπερτερούν οι άνθρωποι που έχουν θετική σκέψη; Πώς τεκμηριώνεται αυτό;
Τι οδηγεί τους ανθρώπους σε συγκρούσεις; Πώς μπορούν να αποφευχθούν;
Τα σημαντικότερα εμπόδια στην εκπλήρωση των στόχων μας είναι οι περιοριστικές μας πεποιθήσεις. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό;
Από τη θετική σκέψη και την αυτοπεποίθηση, μέχρι τη γλώσσα σώματοςκαι τη διεκδικητικότητα, η Εύη Ξυραφά προσφέρει τα εφόδια για να αντιμετωπίσετε κάθε πρόκληση της ζωής.
Και το κυριότερο: να ζείτε ευτυχισμένοι και με αρμονία τη ζωή που εσείς επιλέξατε να ζήσετε και όχι οι άλλοι για εσάς!
Οι σκέψεις μας ορίζουν τη ζωή μας, κι αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για ό,τι συμβαίνει στη ζωή μας και εμείς μπορούμε να το αλλάξουμε.
Το πιο δύσκολο κομμάτι της αλλαγής είναι η απόφαση. Αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε μια καλύτερη ζωή και ότι είστε έτοιμοι να την κατακτήσετε, αυτό το βιβλίο θα σας δώσει όλα τα εργαλεία για να το πετύχετε.
Από εκεί και πέρα, θα χρειαστείτε εφαρμογή, εξάσκηση, υπομονή και επιμονή.
Με μία λέξη: δέσμευση.

"Οι Μικροί Κεραυνοί - No 3: Το Κύπελλο είναι δικό μας!" των Frauke Nahrgang & Nikolai Renger

Τέλεια!
Οι Πρασινόλευκοι διοργανώνουν τουρνουά στην έδρα τους. Είναι Η ΑΠΟΛΥΤΗ ευκαιρία για τον Φιν και τους Μικρούς Κεραυνούς να κατατροπώσουν επιτέλους τους αιώνιους εχθρούς τους. Αλλά φαίνεται πως δεν είναι οι μόνοι που έχουν τέτοιες βλέψεις, διότι οι φίλοι μας βλέπουν κάποιον να… σαμποτάρει τα παπούτσια του φαντασμένου επιθετικού των Πρασινόλευκων.
Τι θα αποδειχθεί πιο σημαντικό; Το ευ αγωνίζεσθαι ή η βέβαιη ήττα των αντιπάλων τους; 
 
"Οι Μικροί Κεραυνοί - No 4: Δυνατή άμυνα" των Frauke Nahrgang & Nikolai Renger

Όταν μια ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα με την άμυνα, δεν μπορεί να νικήσει όσο καλή κι αν είναι.
Ο επιθετικός Φιν αναγκάζεται να παίξει άμυνα για να βοηθήσει την κατάσταση, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό.
Οι Μικροί Κεραυνοί χρειάζονται επειγόντως ενισχύσεις!
Για καλή τους τύχη, ο Γκρέγκορ, που δεν έχει ιδέα από ποδόσφαιρο, γνωρίζει έναν εξαιρετικό αμυντικό που μόλις μετακόμισε στην πόλη τους. Θα μπορέσει ο νέος παίκτης να σώσει τους Μικρούς Κεραυνούς;

"Μικροί επιστήμονες - No 3: Δεινόσαυροι και άλλα προϊστορικά πλάσματα" του Douglas Palmer

ΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝ;
Παρατηρήστε τις αναδιπλούμενες εικόνες και εξερευνήστε την εποχή των δεινόσαυρων μέσα από τα παράθυρα γνώσης.
Ανασηκώστε τις έγχρωμες διαφάνειες και δείτε πώς ήταν ο τριασικός κόσμος.
Θα γνωρίσετε γιγάντια θαλάσσια ερπετά, πελώρια σαυρόποδα και δεινόσαυρους με πανοπλίες!
Ένα νέο βιβλίο για μικρούς αναγνώστες από τη σειρά Μικροί Επιστήμονες! Μη χάσετε και τα άλλα βιβλία της σειράς, Ανθρώπινο Σώμα και Διάστημα.