"Φάκελος Καταρίνα" του Jorn Lier Horst

Η Καταρίνα εξαφανίστηκε πριν από 24 χρόνια…
Κάθε χρόνο, στην «επέτειο» της εξαφάνισής της, ο Βίστιν επισκέπτεται τον σύζυγό της, τον άνθρωπο που δεν κατάφερε ποτέ να βοηθήσει.
Διαβάζει και ξαναδιαβάζει τον φάκελο της υπόθεσης με την ελπίδα να βρει την απάντηση που δεν βρήκε τότε. Να λύσει τον γρίφο που δεν έλυσε…
Μέχρι τώρα.
Αυτή η χρονιά θα είναι διαφορετική. Άλλη μία γυναίκα αγνοείται. Το ίδιο και ο σύζυγος της Καταρίνα. Ο Βίστιν θα πρέπει να τον βρει, όμως δεν μπορεί να αγνοήσει το ερώτημα που τριβελίζει το μυαλό του…
Προσπαθεί να σώσει έναν αγαπημένο φίλο ή παίζει ένα θανάσιμο παιχνίδι;
Με φόντο τα παγωμένα φιόρδ και τα σκοτεινά δάση της Νορβηγίας, ο Φάκελος Καταρίνα είναι μια ιστορία με αλλεπάλληλες ανατροπές. Ατμοσφαιρικό, καθηλωτικό και απόλυτα μυστηριώδες, ένα νορβηγικό νουάρ στα καλύτερά του, από έναν συγγραφέα που γνωρίζει άριστα το είδος.
ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΤΩΝ WALLANDER ΚΑΙ THE GIRL WITH THE DRAGON TATOO.

"Μπαμπά, μεγάλωσέ με" του Κώστα Κρομμύδα

Πιστεύω πως διαβάζοντας αυτό το βιβλίο θα πάρετε μια μικρή ιδέα για το τι σημαίνει «μεγαλώνω και ανατρέφω ένα παιδί». Προσωπικά, συνειδητοποίησα πόσο καλύτερο άνθρωπο σε κάνει το μεγάλωμα ενός παιδιού. Πόσο πιο ευαίσθητος αλλά και υπεύθυνος γίνεσαι. Τέλος, συνειδητοποίησα πως μπορείς να αγαπήσεις ακόμα περισσότερο τη σύντροφό σου· από τη στιγμή που μοιράζεσαι μαζί της αυτή την τόσο δημιουργική αλλά και δύσκολη δοκιμασία, γίνεσαι «συνένοχος» και συνοδοιπόρος, την κατανοείς ακόμα παραπάνω και την ερωτεύεσαι περισσότερο…
Αν και από τον τίτλο του είναι φανερό πως απευθύνεται στους μπαμπάδες, οι μαμάδες θα ήταν καλό να το διαβάσουν για να καταλάβουν την ψυχολογία ενός άντρα που ασχολήθηκε πολύ και έτσι να βοηθήσουν το δικό τους έτερον ήμισυ να συμμετάσχει ενεργά στο μεγάλωμα του παιδιού τους. Είμαι, όμως, σίγουρος ότι οι μαμάδες θα βρουν πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες, που προέρχονται κυρίως από τα όσα βίωσα όλα αυτά τα χρόνια. Το πιο ενδιαφέρον σε αυτό το βιβλίο είναι ότι όλα αυτά είναι ιδωμένα με τα μάτια ενός άντρα, συζύγου, πατέρα. Για κάποιους πατεράδες, η ανατροφή ενός παιδιού είναι ένας άγνωστος κόσμος και καλό θα ήταν να τους βοηθήσουμε να τον κατανοήσουν, ώστε να μην τους φαίνεται τόσο τρομακτικός.
Ακόμα και αν είσαι από αυτούς που πιστεύουν πως η ανατροφή ενός παιδιού ανήκει αποκλειστικά στη γυναίκα, διάβασε αυτό το βιβλίο· ίσως ανακαλύψεις πράγματα που έχεις κρυμμένα μέσα σου και απαιτούν ελάχιστη προσπάθεια για να βγουν στην επιφάνεια…
Ο Κώστας Κρομμύδας, με την ιδιότητα του Μπαμπά αυτή τη φορά, μας χαρίζει ένα βιβλίο για μπαμπάδες που θέλουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και για μαμάδες που θέλουν να καταλάβουν την ψυχολογία τους, και μαζί να κάνουν το καλύτερο για την ανατροφή των παιδιών τους.
Τα δικαιώματα της πρώτης έκδοσης θα διατεθούν στον φιλανθρωπικό οργανισμό Life is life.

"Το βιβλίο της επικοινωνίας" των Mikael Krogerus & Roman Tschappeler

Οι συγγραφείς του διεθνούς best seller Το Βιβλίο των Αποφάσεων μας μαθαίνουν πώς να επικοινωνούμε καλύτερα τόσο στη δουλειά όσο και στην καθημερινότητά μας.
Θέλετε καλύτερες συζητήσεις; Θέστε ανοιχτού τύπου ερωτήσεις που δεν έχουν σωστή ή λάθος απάντηση και κάντε τον συνομιλητή σας να νιώσει ευφυέστατος.
Θέλετε καλύτερες συναντήσεις; Απαγορεύστε τα κινητά τηλέφωνα, χρησιμοποιήστε χρονόμετρο και παραμείνετε όλοι όρθιοι κατά τη διάρκειά τους.
Θέλετε καλύτερες επαγγελματικές συμφωνίες; Επικεντρωθείτε στο θέμα και όχι στο πρόσωπο με το οποίο διαπραγματεύεστε, στις ομοιότητες και όχι στις διαφορές σας, στα καλά αποτελέσματα και όχι στα επιθυμητά.
Αν θέλετε να παρουσιάζετε τις ιδέες σας πιο ξεκάθαρα, να βελτιώσετε τις απλές καθημερινές συζητήσεις ή να γίνετε αυθεντία στην ενδοσκόπηση, Το Βιβλίο της Επικοινωνίας συνδυάζει θεωρητική γνώση και επαγγελματικές συμβουλές με χιούμορ και πρακτικότητα. Με ενότητες που αφορούν τη δουλειά, τον εαυτό μας, τις σχέσεις και τη γλώσσα που χρησιμοποιούμε, το βιβλίο αυτό είναι απαραίτητο για όποιον επιθυμεί να βελτιώσει αυτά που λέει και τον τρόπο με τον οποίο τα λέει.
Είτε είστε CEO είτε μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας, είτε θέλετε να βελτιώσετε τις σχέσεις σας στο σπίτι, αυτός ο έξυπνα εικονογραφημένος και περιεκτικός οδηγός θα βελτιώσει τις επικοινωνιακές σας δεξιότητες και θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε πιο ουσιαστικές σχέσεις, χωρίς να χάνετε ποτέ την καλή σας διάθεση.

"Ο αγοραίος έρωτας στην αρχαία Αθήνα" του Edward E. Cohen

Με μια πρωτοποριακή προσέγγιση που απευθύνεται τόσο στον μελετητή όσο και στο ευρύτερο αναγνωστικό κοινό, ο συγγραφέας διερευνά τη διάρθρωση της αγοράς του έρωτα στην αρχαία Αθήνα, εξετάζοντας στοιχεία που αφορούν την οικονομική και κοινωνική ιστορία, αλλά και την ιστορία του φύλου και του δικαίου, βασισμένος στις πηγές. Έτσι, μέσα από περιπτώσεις γυναικών που διηύθυναν επιχειρήσεις πορνείας, οι οποίες συχνά διατηρούνταν από γενιά σε γενιά, σε μητρογραμμική βάση, εξετάζεται ο ρόλος που διαδραμάτισε το ανθηρό εμπόριο του έρωτα στην αθηναϊκή κοινωνία.

"Eπιστήμη - Το βιβλίο με τις μεγάλες ιδέες που διαμόρφωσαν τον κόσμο" της Freya Hardy

ΑΠΟ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ ΣΤΟΝ ΑΛΜΠΕΡΤ ΑΪΝΣΤΑΪΝ…
ΠΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΔΕΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙΣ!
Μια μεγάλη ιδέα μπορεί να σώσει εκατομμύρια ζωές, να ξεκινήσει έναν πόλεμο, να ανακαλύψει έναν πλανήτη ή απλώς να κάνει κάποιον να γελάσει!
Μπορεί να την πιστεύουν πολλοί, αλλά να είναι πέρα για πέρα λανθασμένη ή να είναι σωστή και να την αγνοούν όλοι…
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει 15 μεγάλες επιστημονικές ιδέες μέσα από τη ζωή και το έργο 50 και πλέον ξεχωριστών ανθρώπων που μας βοήθησαν να κατανοήσουμε το σύμπαν.
Αυτά τα σπουδαία μυαλά απέδειξαν ότι οι ιδέες έχουν μεγάλη δύναμη και ίσως κάποια μέρα να σας δώσουν έμπνευση να αλλάξετε τον κόσμο.

"Πέιτζις και Σία - No 2: Η Ματίλντα και τα Χαμένα Παραμύθια" της Anna James

Αφού έλυσε το μυστήριο της εξαφάνισης της μητέρας της, η Ματίλντα μαζί με τον καλύτερο φίλο της, τον Όσκαρ, ταξιδεύουν στο Παρίσι όπου ανακαλύπτουν ένα παράξενο βιβλίο με παραμύθια.
Τα παιδιά περιπλανιούνται στη Χώρα των Παραμυθιών και εκεί διαπιστώνουν ότι οι κακοί ήρωες δεν ζουν απλώς στις σελίδες των βιβλίων, αλλά μπορούν να ανοίγουν μυστηριώδεις τρύπες στην πλοκή, χωρίς προειδοποίηση, και να κλέβουν τη μαγεία της ιστορίας. Όταν τα δύο παιδιά έρχονται ­αντιμέτωπα με τους ήρωες αυτούς, ξέρουν ότι στο τέλος δεν θα ζήσουν αυτοί καλύτερα… και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαλύψουν ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το χάος.
Κάποιες φορές πρέπει πρώτα να χαθείς για να βρεις τον δρόμο του γυρισμού...

"Μια ξεχωριστή Κυριακή" της Έφης Λαδά

Κυριακή πρωί και λίγες σταγόνες βροχής άρχισαν να πέφτουν στο παράθυρο της Σοφίας.
Ένιωθε τόσο απογοητευμένη που δεν θα μπορούσε να παίξει με τους φίλους της στη γειτονιά!
Και, σαν να μην έφτανε αυτό, το τηλεφώνημα της θείας Κοραλίας χάλασε όλα τα σχέδιά της.
Όμως, ενώ φαινόταν ότι θα ήταν μια χαμένη μέρα, κατέληξε να γίνει μια πολύ ξεχωριστή Κυριακή…
Τα πιο όμορφα πράγματα στη ζωή μας είναι αυτά που συμβαίνουν απροσδόκητα!

"Συζητώντας με τον Φρόυντ" του D.M. Thomas

Οι επαναστατικές θεωρίες του Φρόυντ για την ανθρώπινη εξέλιξη, τις επιθυμίες και τη σεξουαλικότητα προκάλεσαν αίσθηση σε όλο τον κόσμο. Και ήταν αυτές που άλλαξαν τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας σήμερα.
Η υποθετική συζήτηση που συνέλαβε και μας παρουσιάζει ο D.M. Thomas, ένας από τους πλέον ειδικούς της θεωρίας του Φρόυντ, αποτελεί μια ουσιώδη βιογραφία του πατέρα της ψυχανάλυσης.
Ο συγγραφέας μάς παρουσιάζει τη ζωή και τις θεωρίες του Φρόυντ που τον καθιέρωσαν αργότερα ως τον πατέρα της ψυχανάλυσης. Σε μια ειλικρινή, «ζωντανή» συνομιλία, πασπαλισμένη με πνευματώδη κυνισμό, ο Φρόυντ θα ερμηνεύσει τις πιο τρελές φαντασιώσεις και τα πιο παράξενα όνειρά σας, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα και ορισμένα οικογενειακά μυστικά…

"Συζητώντας με τον Αϊνστάιν" του Carlos I. Calle

Πρόλογος από τον βραβευμένο με Νόμπελ Φυσικής Sir Roger Penrose Με τη μοναδική ευρύτητα της σκέψης του, ο Άλμπερτ Αϊνστάιν μας έδωσε μια νέα αντίληψη για το σύμπαν. Μας έδειξε ότι ο χώρος και ο χρόνος είναι σχετικοί – συρρικνώνονται ή διαστέλλονται, επιταχύνουν ή επιβραδύνουν, ανάλογα με την κίνησή μας. Η ζωή του Αϊνστάιν, τα επιτεύγματά του, ο μοναδικός τρόπος σκέψης του και οι δημόσιες αντιπαραθέσεις του μπαίνουν στο μικροσκόπιο και μεταμορφώνονται σε έναν εμπνευσμένο διάλογο. Στάλες σοφίας που μπορούν να αλλάξουν την οπτική μας για το πώς λειτουργεί ο κόσμος. Ο συγγραφέας ζωντανεύει τον διάσημο επιστήμονα και εμβαθύνει στις πιο δημοφιλείς θεωρίες του αλλά και σε πιο προσωπικά ζητήματα: απ’ την αγάπη για την ιστιοπλοΐα και τη μουσική έως και τις ανησυχίες μιας ιδιοφυΐας.

"Συζητώντας με τον Όσκαρ Ουάιλντ" της Merlin Holland

Ο Όσκαρ Oυάιλντ ήταν ίσως το πιο λαμπρό μυαλό της βικτοριανής Αγγλίας και σίγουρα ο διασημότερος Ιρλανδός της εποχής του, περιζήτητος για την ικανότητά του να σχολιάζει με πνευματώδες χιούμορ και παροιμιώδη ευστοχία την ανθρώπινη ύπαρξη και τις κοινωνικές συμβάσεις. Ταυτόχρονα, η σκοτεινή πλευρά του τον οδήγησε σε ένα τέλος τόσο τραγικό, που ακόμα και σήμερα κάνει τη ζωή του να φαντάζει σαν μυθιστόρημα εξίσου συναρπαστικό με τα έργα του.
Στο Συζητώντας με τον Όσκαρ Oυάιλντ , ο Merlin Holland, ο μοναδικός εγγονός του συγγραφέα, συναντά ένα απόγευμα τον περίφημο παππού του και του θέτει, μεταξύ άλλων, μια ερώτηση που όλοι θα θέλαμε να του κάνουμε για τη ζωή και το έργο του: Πώς έφτασε, σαν ένα υπέροχο πυροτέχνημα, από το ζενίθ της δόξας στο απόλυτο ναδίρ της ατίμωσης;
Γιατί μπορεί να πέθανε στο σκοτάδι το 1900, αλλά η φήμη του σήμερα είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

"Η φάρμα των ζώων" των Μιχάλη Μακρόπουλου & George Orwell

Όλα αυτά που λέει τούτη η ιστορία έγιναν στην Αγγλία, αλλά θα μπορούσαν να ’χουν γίνει και στη δική μας χώρα κι οπουδήποτε αλλού στη Γη. Μου τα αφηγήθηκε ένας Άγγλος, ο κύριος Τζορτζ Όργουελ, άνθρωπος δίκαιος και θαρραλέος. Δεν θυμάμαι ακριβώς πώς μου τα είπε, έτσι θα προσπαθήσω να σας τα διηγηθώ με τα δικά μου λόγια.
Κάποιο βράδυ, λοιπόν, ένας αγρότης, ο κύριος Τζόουνς, γύρισε κουρασμένος στο σπίτι του. Αυτός ο Τζόουνς είχε μάτια που έλαμπαν από κακία και δεν το ’χε σε τίποτα να σηκώσει το ραβδί του και να το σπάσει στη ράχη ενός ζώου. Τα ζώα δεν υπέφεραν άλλο την τυραννία και την αδικία, επαναστάτησαν και έδιωξαν την οικογένεια του Τζόουνς. Τότε το αγρόκτημα έγινε δικό τους, όμως ο Ναπολέοντας κι ο Φωνακλάς, δύο μεγάλα γουρούνια, πίστευαν πως ήταν «πιο ίσοι από τους άλλους», κι έτσι τα ζώα έπρεπε να παλέψουν ξανά – αυτή τη φορά όχι ενάντια στους ανθρώπους, αλλά στους πρώην συντρόφους τους.
Μια κλασική ιστορία ειπωμένη με τρόπο που θα συναρπάσει τα παιδιά!