"Το δάκρυ της αλεπούς" της Φωτεινής Πανουργιά

Ο Αλεξανδρής, γεννηµένος στην Καστοριά, εργάτης γούνας, πληγωµένος από µια αγάπη που χάνει, φεύγει για την Αµερική για να βρει την τύχη του. Εκεί ένας καινούριος κόσµος θα ανοιχτεί µπροστά του, που θα τον ωριµάσει σταδιακά µέσα από τις αντιξοότητες της ζωής του Έλληνα µετανάστη. Θα χάσει πολλές φορές τη δουλειά του, θα βρεθεί στις δύσκολες µέρες των αιµατοβαµµένων απεργιών στα ορυχεία των Ροκφέλερ στο Κολοράντο και θα επιστρέψει στο τέλος στη Νέα Υόρκη πιο φτωχός από ποτέ. Η αγάπη όµως θα ξαναµπεί στη ζωή του. Η Στέλλα, που έχει φτάσει στην Αµερική φεύγοντας από τη Σµύρνη µια ανάσα πριν από την Καταστροφή, κουβαλάει τη δική της ιστορία. Γνωρίζονται και ζουν ευτυχισµένοι. Μέχρι τη στιγµή που ο Αλεξανδρής θα φύγει για την Ισπανία, για να πολεµήσει εθελοντής εναντίον του Φράνκο.

"O ήλιος και τα λουλούδια της" της Rupi Kaur

αυτή είναι η συνταγή της ζωής
είπε η μητέρα μου
κρατώντας με στην αγκαλιά της ενώ έκλαιγα
σκέψου αυτά τα λουλούδια που φυτεύεις
στον κήπο κάθε χρόνο
θα σου διδάξουν
ότι και οι άνθρωποι
πρέπει να μαραθούν
να πέσουν
να ριζώσουν
να φυτρώσουν
για να ανθίσουν

"Ο χορός των αγγέλων" της Ελένης Φωτίου

Ο Παύλος είναι παγιδευµένος στον ιστό της οικογενειακής κυριαρχίας, εκπαιδευµένος να καθοδηγείται στον σκληρό δρόµο που άλλοι του καθορίζουν. Η Δάφνη µεγαλώνει σε ίδρυµα εγκαταλειµµένων κοριτσιών µ’ ένα όνειρο να της καίει την καρδιά. Θα καταφέρει ο Παύλος να ξεφύγει από τη χειραγώγηση και η Δάφνη να εκπληρώσει το όνειρό της; Τι ρόλους τούς ετοιµάζει η ζωή; Πώς θα επιδράσει στη Δάφνη η µοιραία ντίβα της Αργεντινής Ερµίνα Νόµπλες;
Έρωτες, δολοπλοκίες, σασπένς στις γωνιές του Μπουένος Άιρες αλλά κι ένα άνοιγµα καρδιάς. Ελλάδα και Αργεντινή, δυο χώρες µε ταυτόσηµες προκλήσεις. Σε µια εποχή µοναξιάς, αποµόνωσης, εικονικής επικοινωνίας, ο Χορός των Αγγέλων γίνεται η επίγνωση που οδηγεί στην αγάπη και στην ευτυχία. Όλα αρχίζουν µε ένα νεύµα και τελειώνουν µε µια αγκαλιά. Κι ενώ όλοι ξεκινούν ανυποψίαστοι τα βήµατα του τάνγκο, στην πραγµατικότητα κάνουν τα βήµατα στην ίδια τη ζωή. Αληθινές στιγµές που αγγίζουν και αφυπνίζουν την ψυχή.

"Η νύφη φάντασμα" της Yangsze Choo

Η Λι Λαν, κόρη µιας αριστοκρατικής αλλά χρεοκοπηµένης οικογένειας, έχει περιορισµένες προοπτικές. Μέχρι που δέχεται µια ασυνήθιστη πρόταση από την πλούσια και ισχυρή οικογένεια Λιµ.
Θέλουν να την κάνουν νύφη-φάντασµα για τον γιο της οικογένειας που πέθανε πρόσφατα υπό µυστηριώδεις συνθήκες.
Όχι ιδιαίτερα συνηθισµένος, ένας παραδοσιακός γάµος-φάντασµα τελείται συνήθως για να εξευµενιστεί ένα ανήσυχο πνεύµα. Μια τέτοια ένωση µπορεί να εξασφαλίσει τη Λι Λαν για όλη της τη ζωή, αλλά το αντίτιµο είναι τροµερό.
Ύστερα από µια δυσοίωνη επίσκεψη στην πλούσια έπαυλη των Λιµ, η Λι Λαν παρασύρεται στη σκιώδη επικράτεια του κινεζικού κάτω κόσµου. Πρέπει όµως να φέρει στο φως τα πιο σκοτεινά µυστικά της οικογένειας Λιµ ―και την αλήθεια για τη δική της οικογένεια―, προτού εγκλωβιστεί σ’ αυτόν τον φασµατικό κόσµο για πάντα.
Ένα εκπληκτικά πρωτότυπο έργο, που βασίζεται σε ιστορικά στοιχεία εµπλουτισµένα µε κινεζικές δοξασίες, ροµαντική ίντριγκα και απροσδόκητες µεταφυσικές ανατροπές.