Παρουσίαση βιβλίου του καθηγητή της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Δρ. Νέστορα Κουράκη, με τίτλο «Εισαγωγή στην Κλασική Ρητορική», από τις εκδόσεις Hippasus. Το παρόν βιβλίο συνιστά μια πλήρως ολοκληρωμένη πραγματεία επί της κλασικής ρητορικής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου, στις 19:30μ.μ., στον ΙΑΝΟ της Αθήνας, Σταδίου 24.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Δημήτρης Χρ. Αναστασόπουλος [Δικηγόρος Αθηνών, ΜΔ Ποινικών Επιστημών, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις], Χριστόφορος Αργυρόπουλος [Δικηγόρος Αθηνών, επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων], Χρήστος Κρεμμύδας [Αναπλ. Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας και Συνδιευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου Ρητορείας και Ρητορικής, Royal Holloway, Πανεπιστήμιο Λονδίνου], Γιάννης Πανούσης [Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρ. Πρύτανης Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης] και ο συγγραφέας Νέστωρ Κουράκης [Καθηγητής στις Νομικές Σχολές Πανεπιστημίων Αθηνών και Λευκωσίας, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών].

Θα απονέμουν χαιρετισμό: Άννα Μπενάκη-Ψαρούδα [Ακαδημαϊκός και πρ. Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων], Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης [Κοσμήτωρ της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Γενικός Γραμματέας της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών] και Ήρα Ιωάννου-Αιμιλιανίδου [Διευθύντρια των Εκδόσεων Hippasus].

Συντονίζουν η ομότιμη Καθηγήτρια Λατινικής και Ιταλικής Φιλολογίας, Πρόεδρος του Σώματος Ομοτίμων Καθηγητών ΕΚΠΑ, Στέλλα Πριοβόλου.

Link προκράτησης: 
https://www.ianos.gr/ticket1_-_nestoras_kourakhs_-_eisagwgh_sthn_klasikh_rhtorikh_-_ekdoseis_hippasus_-_16-12-ekd-002152

Λόγω των υγειονομικών συνθηκών και τα ισχύοντα μέτρα η παρακολούθηση τους με φυσική παρουσία γίνεται υποχρεωτικά με ηλεκτρονική κράτηση στο ianos.gr. Η είσοδος στο χώρο εκδηλώσεων στο (Cafe IANOS) επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης (έως 6 μήνες) και έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Για την είσοδο σας είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο ianos.gr ή στο ταμείο του βιβλιοπωλείου την ημέρα της εκδήλωσης και εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις.

Μέγιστος αριθμός θεατών: 85 άτομα. Ελάχιστη κατανάλωση: 4€