"Ενός λεπτού σιγή" του Μένιου Σακελλαρόπουλου

Ένας απαγορευμένος έρωτας που απογειώθηκε για να συντριβεί και να φέρει καταστροφή. Ένας άντρας διαλυμένος από το βάρος της απιστίας. Ένας γάμος σε εμπόλεμη ζώνη. Δυο παιδιά ρημαγμένα από τις καταστάσεις. Μια γυναίκα πεταμένη σε έναν θάλαμο ψυχιατρείου. Οικογένεια και κοινωνία γυρίζουν την πλάτη, όπως και ο εραστής, που χάνεται αμέσως, πατώντας όρκους και υποσχέσεις. Τότε αρχίζει η κόλαση. Για όλους.
Οργή, απόγνωση, πόνος, μίσος, εκδίκηση, σκοτεινά μονοπάτια. Μια δυνατή ιστορία με πολλούς αποδέκτες.
Ένα θρίλερ συζυγικής απιστίας της διπλανής πόρτας, που συγκλονίζει και δίνει τροφή για σκέψη.
Η άλλη όψη μιας επώδυνης συζυγικής σχέσης με απίστευτες παρενέργειες, ένας σταυρός πίσω από κλειστές πόρτες.
Ενός λεπτού σιγή σε θύματα και θύτες, λίγο πριν νυχτώσει. Στην ψυχή και στο μυαλό…

"Επικίνδυνη" της Μαρίας Μαρσέλου

Η Ηλέκτρα είναι μια γυναίκα γεμάτη αυτοπεποίθηση· προσηλωμένη πάντα στον στόχο της, ξέρει τι θέλει και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην επιθυμία της. Έχει σχεδιάσει μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στη φαινομενικά τέλεια ζωή της. Είναι επιτυχημένη κοινωνικά, επαγγελματικά, αγαπητή στον περίγυρό της και έχει μια υπέροχη σχέση με τον Στέφανο. Τίποτα όμως δεν της είναι αρκετό… Το ανικανοποίητο συνεχώς της κατατρώει την ψυχή…
Όταν γνωρίζει τον Δημήτρη σε ένα επαγγελματικό ραντεβού, αισθάνεται για εκείνον ακατανίκητη έλξη. Η αδιαφορία όμως που εισπράττει από μέρους του την εξωθεί στα άκρα. Η Ηλέκτρα έχει μάθει να παίρνει πάντα αυτό που θέλει με κάθε τίμημα. Ο μοναδικός τρόπος για να πλησιάσει τον Δημήτρη και να τον σαγηνέψει είναι να εισβάλει στην οικογένειά του και να προσποιηθεί τη φίλη στη σύζυγό του τη Δανάη. Και τότε ένα σκληρό παιχνίδι αποπλάνησης, γεμάτο με οικογενειακά μυστικά και ψέματα, ξεκινάει…
Αλήθεια, πόσο καλά νομίζεις ότι γνωρίζεις τους πιο κοντινούς ανθρώπους της ζωής σου;

"Λίγο πριν χαθείς" της Laura Dave

Οι απεγνωσμένες κλήσεις στον άντρα της μένουν αναπάντητες. Το μόνο που έχει στα χέρια της από εκείνον είναι ένα σημείωμα: Προστάτεψέ την.
Η νιόπαντρη Χάνα ξέρει τι της ζητάει ο Όουεν: να προστατέψει την έφηβη κόρη του, την Μπέιλι, που έχασε τη μητέρα της με τραγικό τρόπο όταν ήταν μικρή. Αυτό που δεν ξέρει είναι για ποιο λόγο εξαφανίστηκε και ποιος στ’ αλήθεια ήταν, καθώς η ζωή τους εκτροχιάζεται – το αφεντικό του Όουεν συλλαμβάνεται για απάτη και η αστυνομία καλεί τη Χάνα για ανάκριση.
Πρέπει να μάθει την αλήθεια και γι’ αυτό θα αγωνιστεί μαζί με την Μπέιλι, παρόλο που η μικρή δεν την εμπιστεύεται. Όταν τα κομμάτια του παζλ αρχίσουν να μπαίνουν στη θέση τους ωστόσο, δε θ’ αργήσουν και οι δυο να καταλάβουν πως οι ζωές τους θα αλλάξουν για πάντα...

"Το κουρδιστό πουλί" του Haruki Murakami

Τελικά, είναι δυνατόν ένας άνθρωπος να καταλάβει απόλυτα κάποιον άλλο;
Μπορεί να επενδύουμε άπειρο χρόνο και ενέργεια στην επίμονη προσπάθεια να μάθουμε ένα άλλο πρόσωπο, αλλά στο τέλος πόσο μπορούμε να πλησιάσουμε την ουσία αυτού του προσώπου; Πείθουμε τον εαυτό μας ότι γνωρίζουμε καλά αυτό το άλλο άτομο, αλλά μαθαίνουμε ποτέ στ’ αλήθεια κάτι σημαντικό για οποιονδήποτε;
Ο τριαντάχρονος Τόρου Οκάντα χάνει τη δουλειά του, τη γάτα του και λίγο αργότερα τη γυναίκα του και αποδύεται στην αναζήτησή τους. Η ήρεμη ρουτίνα της ζωής του ανατρέπεται και ξεκινά μια παράξενη διαδρομή στην οποία τον καθοδηγούν (αν και ασαφώς) διάφοροι χαρακτήρες που ο καθένας τους έχει να του αφηγηθεί και από μια ιστορία.
Αστυνομικό μυστήριο, το χρονικό ενός γάμου υπό διάλυση, μια ανασκαφή θαμμένων μυστικών του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου: το αριστουργηματικό αυτό μυθιστόρημα είναι όλα αυτά μαζί, αλλά κυρίως μια απόδειξη της ακατάτακτης συγγραφικής ευφυΐας του Μουρακάμι.

"Όλα είναι σκέψεις" του Ελευθέριου Ελευθεριάδη

Γνώρισα ανθρώπους που ντρέπονταν να πουν ότι αγχώνονται. Γνώρισα ανθρώπους που προσπαθούσαν να κρύψουν πάση θυσία τις κρίσεις πανικού τους.
Γνώρισα ανθρώπους υπέροχους, που κλείνονταν στο σπίτι και στον εαυτό τους επειδή φοβούνταν. Φοβούνταν τα ψυχοσωματικά συμπτώματα αλλά και τα περίεργα βλέμματα του κόσμου.
Γνώρισα ανθρώπους που πάλευαν με τις φοβίες και με τους ψυχαναγκασμούς τους.
Γνώρισα ανθρώπους που τους παίδευαν οι σκέψεις τους, ανθρώπους που τους πολεμούσαν λογισμοί, ανθρώπους που μάχονταν μέρα νύχτα το ίδιο το μυαλό τους. Με αυτούς τους ανθρώπους δουλέψαμε μαζί. Παλέψαμε. Κλάψαμε. Γελάσαμε. Και στο τέλος αναπνεύσαμε ελεύθερα.
Μεγάλο πράγμα η ελευθερία…
Αυτοί οι άνθρωποι στάθηκαν η αφορμή για να γραφτεί τούτο εδώ το μικρό βιβλίο, με την ελπίδα να βοηθηθεί όσο περισσότερος κόσμος γίνεται· με την ελπίδα να μπορέσουν να αναπνεύσουν, ελεύθερα ξανά, άνθρωποι που παλεύουν με τις σκέψεις τους αλλά και με το άγχος…

"Γιατί δε μου το είχε πει κανείς;" της Dr. Julie Smith

Το βιβλίο βασίζεται στην πρωτότυπη ιδέα της Βρετανίδας κλινικής ψυχολόγου Τζούλι Σμιθ να απλουστεύει και να εκλαϊκεύει διδάγματα και τεχνικές της ψυχοθεραπείας, συμπυκνώνοντάς τα σε σύντομες και πρακτικές συμβουλές για να αντιμετωπίζουμε με ανθεκτικότητα τις δυσκολίες που φέρνει στον δρόμο μας η ζωή. Χάρη σε αυτήν καθιερώθηκε ως η δημοφιλέστερη ψυχολόγος στο TikTok.
Στις σελίδες του βιβλίου βρίσκουμε έγκυρες και αποτελεσματικές λύσεις για:
• να διαχειριζόμαστε το άγχος·
• να αντιμετωπίζουμε την κριτική·
• να καταπολεμάμε την κακή διάθεση·
• να ενισχύουμε την αυτοπεποίθησή μας·
• να ανακαλύπτουμε κίνητρα για δράση·
• να αποδεχόμαστε και να συγχωρούμε τον εαυτό μας.

"Το εγχειρίδιο των οικογενειακών επιχειρήσεων" των Harvard business review

Παρόλο που ο όρος «οικογενειακές επιχειρήσεις» μπορεί να φέρνει στον νου το μαγαζάκι του μπαμπά και της μαμάς, οι επιχειρήσεις που ανήκουν σε οικογένειες είναι οι πιο σημαντικές και οι πιο πολυάριθμες παγκοσμίως. Ωστόσο, παραδόξως, δεν υπάρχουν πολλά έργα αναφοράς που να δίνουν διεξόδους στις μοναδικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει κανείς όταν μοιράζεται με άλλους ευθύνες αλλά και οικογενειακές στιγμές.
Σε αυτό το εγχειρίδιο οι ειδικοί στις οικογενειακές επιχειρήσεις Josh Baron και Rob Lachenauer προσφέρουν πρακτικές συμβουλές, καθώς και τεκμηριωμένη καθοδήγηση, αντλώντας από την εμπειρία τους σε οικογενειακές επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.
Συγκεκριμένα, στο Εγχειρίδιο Οικογενειακών Επιχειρήσεων θα βρείτε:
Παράγοντες που συντελούν στην επιτυχία ή στην αποτυχία.
Ένα πλαίσιο που θα βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων από κοινού.
Καθοδήγηση βήμα βήμα για τη διαχείριση της αλλαγής μέσα στην οικογενειακή επιχείρηση.
Ζητήματα σχετικά με τον πλούτο που δεν μπορείτε να αγνοήσετε.
Κριτήρια για να σταθμίσετε πού βρίσκεστε και πού θέλετε να πάτε.
Πραγματικές ιστορίες οικογενειακών επιχειρήσεων.
Συνόψεις στο τέλος κάθε κεφαλαίου που θα σας βοηθήσουν να εφαρμόσετε ό,τι μάθατε.

"Το ταξίδι της ανθρωπότητας" των Ori Katz & Oded Galor

Ένα ριζοσπαστικό μανιφέστο για την ανθρώπινη πρόοδο που ξαφνιάζει με την αισιοδοξία του. Η επιτομή του έργου ζωής ενός κορυφαίου διανοητή, μια καινοτόμος προσέγγιση της δύναμης της πολυπολιτισμικότητας, αλλά και της δυνατότητάς μας να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή.
Ποια είναι τα κλειδιά για την ανθρώπινη πρόοδο;
Γιατί οι συνθήκες διαβίωσης διαφέρουν τόσο πολύ στα διάφορα σημεία του πλανήτη;
Πώς μπορούν όλοι οι άνθρωποι να επιβιώσουν και να ευημερήσουν;
Στο ΤΑΞΙΔΙ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ο Oded Galor μάς προσφέρει μια αποκαλυπτική εξήγηση των λόγων για τους οποίους ο άνθρωπος είναι το μοναδικό είδος που κατάφερε να ξεφύγει από τον αγώνα για επιβίωση, απολαμβάνοντας ασύλληπτο έως πρόσφατα πλούτο και μακροζωία. Αποκαλύπτει επίσης γιατί αυτή η διαδικασία ήταν τόσο άνιση σε διάφορα σημεία του πλανήτη, με αποτέλεσμα την ύπαρξη μεγάλων διαφορών μεταξύ των χωρών. Μας δείχνει επίσης γιατί οι προσπάθειές μας για τη συνολική βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης έχουν αποτύχει και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να επιτύχουν.

"Οι Γκρίσα 2 - Καταστροφή και αναγέννηση" της Leigh Bardugo

ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ. ΚΛΗΤΕΥΤΡΑ. ΑΓΙΑ.
Η μοίρα του έθνους εξαρτάται από μια τσακισμένη Κλητεύτρια του Ήλιου, έναν ατιμασμένο ανιχνευτή και τα απομεινάρια ενός κάποτε μεγάλου μαγικού στρατού.
Ο Ντάρκλινγκ κυβερνά από τον σκιώδη θρόνο του, ενώ η αποδυναμωμένη Αλίνα Σταρκόφ προσπαθεί να αναρρώσει από τη μάχη τους κάτω από την αμφίβολη προστασία όλων εκείνων που τη λατρεύουν ως Αγία. Τώρα οι ελπίδες της εναποτίθενται στη μαγεία ενός αρχαίου πλάσματος, που έχει εξαφανιστεί εδώ και πολλά χρόνια, και στην πιθανότητα ένας παράνομος πρίγκιπας να είναι ζωντανός.
Καθώς οι σύμμαχοι και οι εχθροί της οδεύουν προς τον πόλεμο, μόνο η Αλίνα στέκεται ανάμεσα στη χώρα της και ένα όλο και μεγαλύτερο κύμα σκότους που θα μπορούσε να καταστρέψει τον κόσμο. Για να κερδίσει αυτή τη μάχη, πρέπει να αποκτήσει τη δύναμη ενός θρύλου – αλλά το να καταφέρει να αποκτήσει το πουλί της φωτιάς μπορεί να είναι η καταστροφή της.

"Η προδομένη" της Kiera Cass

Μπορείς να ακολουθήσεις την καρδιά σου όταν έχει ήδη ραγίσει;
Αφού το έσκασε από την Κορόα και άφησε την ανάμνηση του αγαπημένου της Σίλας πίσω της, η Χόλις πασχίζει να προσαρμοστεί στη ζωή στην Ισόλτη.
Η αγάπη της οικογένειας Ιστόφ είναι βάλσαμο για το τσακισμένο της πνεύμα, αν και ο Ίταν, ένας γοητευτικός ξάδελφος που τρέφει βαθιά αντιπάθεια για τους Κοροανούς, απειλεί να διαταράξει την εύθραυστη γαλήνη που έχει βρει.
Ενώ οι εντάσεις στο σπίτι αυξάνονται, ο φόβος στο βασίλειο της Ισόλτης κορυφώνεται. Ίσως οι Ιστόφ να έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν έναν τυραννικό βασιλιά, αλλά μόνο με τη βοήθεια της Χόλις. Μπορεί ένα κορίτσι που τα έχει χάσει όλα να αφήσει τη μοίρα της υιοθετημένης της πατρίδας στις κρυφές επιθυμίες της καρδιάς της;