"Ορίζοντες" της Ευρωπία Χατζηανδρέου

Ανάμεσα στους στίχους, ξεθάβουμε τη γαλήνη μιας ηλιόλουστης μέρας, την αγάπη που χρωματίζεται σε αποχρώσεις του λυκόφωτος, τις φιλίες που μουρμουρίζουν τα όνειρα του παρελθόντος και την ατέλειωτη αθωότητα που διαπερνά τα πάντα. Μέσα από τη γλώσσα της -τόσο στοιχειώδη όσο και βαθιά- η ποιήτρια απευθύνει μια πρόσκληση να ξαναβρούμε τον εαυτό μας, να ξανασκεφτούμε της φιλοδοξίες μας και να ερμηνεύσουμε ξανά την πραγματικότητα μέσα από το φακό της δημιουργικότητας. Ο καθένας από εμάς είναι καλεσμένος να εναρμονιστεί με τη μουσικότητα των λέξεων, να απελευθερώσει τη φαντασία του ανάμεσα στις ποιητικές εικόνες. Είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της ύπαρξης, είναι η χαρά της ανακάλυψης, είναι η μαγεία της ζωής απόσταγμα της ποίησης.

"Αλώνι είναι η ψυχή κι εμείς ο Αλωνάρης" της Γαρυφαλλιάς Μόσχοβα

Ένα αλώνι! Αυτό είναι η ψυχή! Μια θημωνιά από σκέψεις, συναισθήματα, ανησυχίες, φόβους, αδυναμίες κι εμείς σαν τον Αλωνάρη, που ξέρει καλά να διαχωρίζει τον καρπό από τα στάχυα, καλούμαστε να διακρίνουμε την ομορφιά από την ασχήμια, την απλότητα από την υπερβολή, το σωστό από το λάθος, το αυθόρμητο από το επιτηδευμένο.
Στην προσπάθεια αυτή, δεν είναι λίγες οι φορές, που η ψυχή μας επιδίδεται σε μια σκληρή αναμέτρηση με την αμφισβήτηση, την αμφιβολία ή την άγνοια. Άλλοτε δικαιώνεται, άλλοτε όχι.
Υπάρχουν όμως κι εκείνες οι αδύναμες στιγμές, που λακίζει, οργίζεται, χάνει τον δρόμο της, περιπλανώμενη στα σκοτάδια της ματαιοδοξίας της.
Τότε, μας καθηλώνει η αποτυχία, μας συνεπαίρνει η απογοήτευση, μας κατατροπώνει η θλίψη και καταλήγουμε να γινόμαστε εμείς το αλώνι κι Αλωνάρης η ψυχή…

"Θέλω να ζήσω" της Μελίνας Στυλιανού

Ξεχωριστέ μου αναγνώστη, δείχνω την ευγνωμοσύνη μου για το γεγονός ότι αγκαλιάζεις την πρώτη μου ποιητική συλλογή με τα δικά σου χέρια. Εύχομαι να σε συναρπάσει και να σε εκπλήξει ευχάριστα!
Μέσα από τα ποιήματά μου, προσδίδω έμφαση στην αγάπη που πρέπει να αναπτύσσουμε προς τον εαυτό μας και στην αναγνώριση των αληθειών που αποτελούν την ουσία της ζωής.
Ο στόχος μου μέσα από αυτήν την ποιητική συλλογή είναι να ενισχύσω τη συνείδηση για την πορεία της ζωής και τις διάφορες επιλογές που μπορεί να κάνει ένα άτομο, προκειμένου να επιτύχει τους προσωπικούς του στόχους και να αντιμετωπίσει με αποφασιστικότητα τις προκλήσεις που προκύπτουν, προχωρώντας προς την αυτοπραγμάτωση.
Την ποίηση την θεωρώ ως τον αγώνα εντός του ψυχικού μας τοπίου, που επιτρέπει στην ψυχή μας να αναδειχθεί και να συμβάλει στην άνοδο του πολιτισμού μας…

"Μελέτη του στιχουργικού έργου του Λευτέρη Παπαδόπουλου" της Ηρούς Ψηφίδου

Η Μελέτη των στίχων του Λευτέρη Παπαδόπουλου είναι μία προσπάθεια εμβάθυνσης στο έργο του στιχουργού, υπό το πρίσμα της εκπαίδευσης. Οι στίχοι του, που τραγουδιούνται από τους Έλληνες εδώ και δεκαετίες, αποτελούν πλέον ένα πυλώνα της ελληνικής λαϊκής μουσικής και μεταφέρουν μηνύματα για τα μεγάλα ερωτήματα της ζωής. Η μελέτη των στίχων συγκινεί βαθιά και γεννάει προβληματισμούς στη νέα γενιά. Για τον λόγο αυτόν, στο δεύτερο μέρος της «Μελέτης» υπάρχει πρόταση διδασκαλίας 27 τραγουδιών του καλλιτέχνη με την ευχή να πλουταίνουν τα τραγούδια του τα μαθήματα του ελληνικού σχολείου.

"Μέλεσιν (Μήτις-Μίτωση)" του Νεκτάριου Ι. Κορεξενίδη

Πρωτότυπη Διεθνή Διεπιστημονική Δια-Τριβή σε Αρχαίες Γραφές – Εικαστικές Τέχνες – Πετρογλυφικά – Νομίσματα Πρωτότυπο.
Ερευνητικό έργο στην Ιατρική και Βιοϊατρική Τεχνολογία.
Θεμελιακός Κανόνας στη Φύση, στην Επιστήμη, στην Τέχνη 64.000 π.Χ.
Περιλαμβάνει πραγματικά γεγονότα.

"Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών – Workbook" της Αννέτα Κασκούρα

«Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών – Το βιβλίο με όλες τις ασκήσεις γραμματικής» είναι ακριβώς αυτό: ένα πλήρες βιβλίο ασκήσεων για την εμπέδωση της γραμματικής της αγγλικής γλώσσας. Εδώ θα βρεις όσες ασκήσεις χρειάζεσαι για να εφαρμόσεις πρακτικά όσα μελέτησες στο πρώτο μέρος αυτού του έργου «Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών – Το βιβλίο που απαντά με παραδείγματα σε κάθε σου απορία».
Τα δύο αυτά βιβλία αποτελούν μια ολοκληρωμένη πρόταση για τον σπουδαστή που θέλει να κατανοήσει σε βάθος τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αγγλική γλώσσα και να είναι σίγουρος ότι μπορεί να παράγει λόγο γραπτό ή προφορικό ο οποίος θα είναι ακριβής και γραμματικά σωστός. Μ’ αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη επικοινωνία στα Αγγλικά, αλλά και καλύτερες επιδόσεις σε μαθήματα και εξετάσεις.
Στο βιβλίο θα βρεις ποικιλία ασκήσεων (πολλαπλής επιλογής, συμπλήρωσης κενών, συμπλήρωσης πινάκων, αναδιατύπωσης προτάσεων, εντοπισμού λαθών κ.ά.) μαζί με παράρτημα που περιέχει τις σωστές απαντήσεις και ένα mini-companion με πιθανές άγνωστες λέξεις που μπορεί να έχεις σε κάθε κεφάλαιο. Έτσι, βελτιώνεις τις γνώσεις σου στη γραμματική ενώ παράλληλα εμπλουτίζεις το λεξιλόγιό σου. Το παρόν βιβλίο μπορεί να αγοραστεί μόνο του ως ένα βιβλίο ασκήσεων, αλλά συνίσταται η αγορά και του βιβλίου θεωρίας «Ο προσωπικός σου καθηγητής αγγλικών – Το βιβλίο που απαντά με παραδείγματα σε κάθε σου απορία» για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.