Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το νέο παιδικό βιβλίο του συγγραφέα και εκπαιδευτικού Μάριου Μάζαρη
το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 11.00π.μ., στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο (Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄ 17-19, Αθήνα).

Ο Μάριος Μάζαρης και ο εικονογράφος του βιβλίου Βασίλης Κουτσογιάννης σας περιμένουν να ταξιδέψετε σε βουνά και θάλασσες, να φωτογραφίσετε τις αναμνήσεις σας, να ενώσετε τα κομμάτια του παζλ και φυσικά να κάνετε αγκαλιές βράχους.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα υπάρχει χρόνος για συζήτηση με γονείς και εκπαιδευτικούς, καθώς και για υπογραφή των βιβλίων.

Για παιδιά από 5 ετών

ΕΙΣΟΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος.
Η δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη στο 210 3312995 (εσωτ. 110), από Τρίτη έως Παρασκευή, 09.00π.μ. έως 15.00μ.μ.
____________________________________________________________________________________


Το 9ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, το βιβλιοπωλείο BOOKMARK και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση με αφορμή το παιδικό βιβλίο του Μάκη Τσίτα
το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 18.00μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Αντωνοπούλου 12), στην Καλαμάτα.

Ο Μάκης Τσίτας θα μας αφηγηθεί την ιστορία του, θα μας μιλήσει για την έμπνευση πίσω από αυτή και θα μας αποκαλύψει τα μυστικά της συγγραφής της.

Τα παιδιά του 9ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Καλαμάτας, μαζί με τη νηπιαγωγό Βασιλική Μπρεδήμα θα ζωντανέψουν την ιστορία.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μάκης Τσίτας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου.
____________________________________________________________________________________


Ο Δήμος Ζωγράφου και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Μαριέττας Κόντου


το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 18.00μ.μ., στη Βίλα Ζωγράφου (Γ. Ζωγράφου 15).

Πού να ’ξερε η Ερμιόνη όταν έγραφε εκείνο το γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, που του ζητούσε να μην έρθει και που έκλεινε με μια υπόσχεση, πως αυτό θα ήταν η αρχή ενός ταξιδιού που θα της έμενε αξέχαστο! Εκεί που τα ρολόγια μετρούν τις ώρες τεμπέλικα, ενώ τα αηδόνια, οι ελέφαντες, τα ποντίκια, οι κούκλες και οι χιονάνθρωποι μιλούν ανθρώπινα και περιμένουν κι αυτά τον Αϊ-Βασίλη.

Η συγγραφέας Μαριέττα Κόντου περιμένει όλους μας, μικρούς και μεγάλους, για να μας διαβάσει ένα διαφορετικό χριστουγεννιάτικο γράμμα να μας συστήσει την ηρωίδα της, την Ερμιόνη, και να μας βάλει σε κλίμα γιορτινό!

Μην το χάσετε!
Για παιδιά από 6 ετών

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΣΤΑΧΥ
____________________________________________________________________________________


Το βιβλιοπωλείο MONOGRAM, το Εθνικό Ωδείο Χολαργού και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε γιορτινή εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Σοφίας Μαντουβάλου
το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 10.00π.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Υμηττού 17, Χολαργός).

Ο διάσημος αλέκτορας ή πετεινός ή κόκορας Μίζα Ντελ Γκάλο και μαζί του η συγγραφέας Σοφία Μαντουβάλου σας περιμένουν για να σας διηγηθούν το αγαπημένο τους παραμύθι.

Αγαπημένα μου παιδιά, σας περιμένω όλα με χαρά
το παραμύθι της αγάπης να σας πω
και δε ζητάω και πολλά γι’ αυτό.
Αρκεί να ανοίξετε τα μάτια και τα αυτιά
τα χέρια να απλώσετε μεγάλη αγκαλιά
στη μύτη σας να βάλετε φτερά.
Ένα πράγμα σας ζητώ,
αν δείτε κι αποκοιμηθώ
πολύ φωνάξτε δυνατά
μ΄ όλα τα στόματα ανοικτά:
«Και μετά και μετά
και μετά και μετά»…

Το Εθνικό Ωδείο Χολαργού τραγουδά την «Αγάπη» με τις παιδικές χορωδιακές ομάδες «Μικροί Τροβαδούροι» και «Αριστόγατες». Θα ακολουθήσουν δημιουργικές δραστηριότητες για όλους τους συμμετέχοντες.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 4 ετών
____________________________________________________________________________________


Το Athens Book Space του Δήμου Αθηναίων, με την υποστήριξη του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου της Τεχνόπολης Δήμου Αθηναίων, και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, με αφορμή το Λογοτεχνικό Έτος Άλκης Ζέη, προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εργαστήρι με αφορμή τη διασκευή σε graphic novel του εμβληματικού βιβλίου της Άλκης Ζέη


το Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2023, στις 12.00μ.μ., στο Athens Book Space, στο Πάρκο Ελευθερίας.

Τι είναι ένα «Καπλάνι»; Πώς βρέθηκε στη βιτρίνα; Και κυρίως, τι θα συμβεί όταν το βγάλουμε από τη βιτρίνα; Σε αυτό το εργαστήριο με τη δημιουργό Γεωργία Ζάχαρη μιλάμε για τα κόμικς, για τα αγαπημένα μας βιβλία, τα ταξίδια αλλά και για το πώς είναι να έχεις έναν μαγικό φίλο που είναι τίγρη και μπορεί να σε πάει παντού. Στο τέλος θα γίνουμε όλοι μας καλλιτέχνες και θα φτιάξουμε παρέα ένα συλλογικό κόμικ.

ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙ!
Για παιδιά από 8 ετών

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΛΕΜΟΝΙ.