"Κακό ανήλιο" του Κωνσταντίνου Δομηνίκ

Δώδεκα μικρές ιστορίες στοιχειωμένες από μορφές και όντα του θρύλου και της φαντασίας που ισορροπούν με μακάβρια χάρη μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, λάμψης και σκοτεινιάς, λύτρωσης κι απελπισίας.
Ένας εντυπωσιακά αλλόκοτος κόσμος γεμάτος πλάσματα της «άλλης» μεριάς, δημιουργήματα μιας φύσης σκοτεινής και παράλογης που συναντιούνται και αλληλοεπιδρούν με καθημερινούς ανθρώπους προκαλώντας άλλοτε συνταρακτικές καταστροφές κι άλλοτε παρήγορα θαύματα.
[…] Και με μια κεραυνοβόλα κίνηση χιμάει και καρφώνει τη γροθιά του μέσα, ολόβαθα, στο στήθος του Μανώλη – το σκίζει, το διατρυπάει όλο, πέρα για πέρα, βγάζοντας έπειτα μέσ’ από την πληγή, αντί για μια θνητή καρδιά, ένα μικρό, τσιμπλιασμένο αηδόνι.

"Grand Hotel Europa" του Ilja Leonard Pfeijffer

Ένα χειμαρρώδες, ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα για τις πολλαπλές αντιφάσεις της ευρωπαϊκής ταυτότητας, με επίκεντρο ένα παλιό ξενοδοχείο που πασχίζει να ισορροπήσει ανάμεσα στο σήμερα και το χθες.
Ένας συγγραφέας κλείνει δωμάτιο στο επιβλητικό αλλά ξεπεσμένο πια Grand Hotel Europa για να ξεπεράσει τον χωρισμό του με τον έρωτα της ζωής του. Οι αναμνήσεις του τον ταξιδεύουν στη Γένοβα της πρώτης τους γνωριμίας, στις παθιασμένες συναντήσεις τους στη Βενετία και στα συναρπαστικά τους ταξίδια στη Μάλτα, την Παλμαρία, το Πορτοβενέρε και τα Cinque Terre, καθώς αναζητούσαν τον τελευταίο πίνακα του Καραβάτζο. Κατά τη διάρκεια της διαμονής του γοητεύεται από τα μυστήρια του Grand Hotel Europa και τους εκκεντρικούς χαρακτήρες του, ενώ η παγκοσμιοποίηση καραδοκεί έξω από τις πόρτες να σβήσει και τα τελευταία ίχνη του αλλοτινού του μεγαλείου.
Κινηματογραφικό, λυρικό και γεμάτο χιούμορ, ένα αριστουργηματικό μυθιστόρημα για μια Ευρώπη που –όπως το προσωπικό και οι ένοικοι του Grand Hotel Europa– έχει ήδη βιώσει τις καλύτερες μέρες της.

"Τον καιρό του Θεού" του Sebastian Barry

Ο Τομ Κετλ, ένας χήρος αστυνομικός, μετά τη συνταξιοδότησή του μετακομίζει σ’ ένα ήσυχο χωριό με θέα τη θάλασσα της Ιρλανδίας. Η γαλήνη της νέας του ζωής ωστόσο διακόπτεται απότομα όταν δύο πρώην συνάδελφοί του εμφανίζονται με ερωτήσεις για μια παλιά υπόθεση. Μια υπόθεση που δεν έπαψε ποτέ να τον απασχολεί. Ταυτόχρονα, η νέα του γειτόνισσα, μια μυστηριώδης νεαρή μητέρα, ζητά ξαφνικά τη βοήθειά του και τότε ο Κετλ βρίσκεται μπλεγμένος στον σκοτεινό λαβύρινθο ενός παρελθόντος που πίστευε πως είχε ξεπεράσει.
Μια ανατριχιαστική ιστορία για όσα ξεπερνάμε αλλά και για όσα δεν παύουν ποτέ να μας στοιχειώνουν.
 
"Πιτσιμπουίνοι: Το πειρατικό Πιτς Radio" της Ευτυχίας Γιαννάκη

Η νέα περιπέτεια των Πιτσιμπουίνων από τον γεμάτο μυστήρια κόσμο της Ευτυχίας Γιαννάκη και της Σοφίας Τουλιάτου.
Όλο το νησί των Πιτσιμπουίνων είναι αναστατωμένο: παράξενοι ήχοι διακόπτουν το πρωτάθλημα μπουρμπουλήθρας στο Πίτσι Πίτσου, κάποιοι από αυτούς είναι τόσο δυνατοί που σπάνε τζάμια των σπιτιών. Ο Μικρός Μπλε αναλαμβάνει να λύσει αυτό το μυστήριο…
 
"Τα γενέθλια του Μέλιου" του Θοδωρή Παπαϊωάννου

Το 2014 γνωρίσαμε... Ανάποδα τον Μέλιο, ένα σκαθάρι με ευαισθησίες και διάθεση για περιπέτεια!
Το Ανάποδα έφερε το Απέναντι αλλά και το Αντάμα, την πολυβραβευμένη τριλογία του Θοδωρή Παπαϊωάννου με την εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, κι από τότε ο Μέλιος έγινε το αγαπημένο σκαθάρι μικρών και μεγάλων. Τα παιδιά συνάντησαν τον Μέλιο και την παρέα του στα σχολεία τους, σε βιβλιοπωλεία, βιβλιοθήκες και φεστιβάλ και το ταξίδι που έκαναν μαζί του ήταν συναρπαστικό.
Το 2024 ο Μέλιος γίνεται 10 χρονών! Με μεγάλη χαρά γιορτάζουμε τα γενέθλιά του με ένα επετειακό βιβλίο γεμάτο παιχνίδια και δραστηριότητες από τον τρυφερό του κόσμο. Θα χρειαστούμε φαντασία, περιέργεια και πολλή διάθεση για παιχνίδι!